Spor
  • 17.11.2017 21:59

Beşiktaş Akhisar'a takıldı

Süper Lig'de 12. hafta maçında Beşiktaş ile Teleset Mobilya Akhisarspor Vodafone Park'ta 3 puan mücadelesi veriyor. İkinci yarısı oynanan maçta 0-0'lık eşitlik var. Beşiktaş 11. dakikada Quaresma ile penaltıdan yararlanamadı.

Alanya ve Göztepe deplasmanlarından zaferle dönen Kara Kartal, 12. haftanın açılışını bugün yapıyor... Siyah-Beyazlılar, ligin dişli takımlarından Akhisarspor’u Vodafone Park’ta ağırlıyor. Beşiktaş, ilk iki sırada yer alan Başakşehir ile Galatasaray’ın karşılaşacağı bu haftada eline geçen fırsatı iyi değerlendirmek istiyor. Kartal, bugün kazanması halinde maç fazlasıyla Galatasaray’ın 2 puan arkasına yerleşecek. O maçtan çıkacak olası beraberlik Beşiktaş’ın işine gelecek. Şampiyonlar Ligi’nde salı günü oynayacağı Porto maçı öncesi ligde fire vermek istemeyen, hepsinden önemlisi moral depolamak isteyen Beşiktaş, Akhisar’ı iç sahada konuk ettiği 3 maçta da yenmeyi başardı.

Maçtan dakikalar...

Karşılaşmada ilk düdük çaldı ve mücadele başladı...

Beşiktaş maça pozisyonla başladı. Quaresma'nın sol kanattan yaptığı ortaya, Jeremain Lens kafayı vurdu. Top az farkla auta çıktı.

Penaltı kaçtı!

9. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Talisca'nın orta sahadan alıp taşıdığı topta, Negredo ile duvar oldu. Ceza sahası içine giren Brezilyalı yıldıza yapılan müdaheleye hakem penaltı verdi. Topun başına gelen Quaresma topu kaleci Lukac'a nişanladı. Dönen topu Negredo boş pozisyonda auta gönderdi.

Penaltı pozisyonu sonrası Kadir Keleş sarı kart  gördü.

22. dakikada Akhisarspor gole yaklaştı. Kullanılan kornerde kafayı Mustafa Yumlu vurdu, Fabri topu önledi.

32'de Beşiktaş penaltıdan sonraki en net pozisyonunu buldu. Negredo'nun pasında ceza sahası içinde sol çaprazda topla buluşan Lens'in şutu dışarı gitti.

40. dakikada Ricardo Quaresma'nın ceza sahası üzerinden çektiği şut, kaleci Lukac'ın ellerinde kaldı.

İlk yarı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

Beşiktaş'ta ikinci yarı öncesi Jeremain Lens'in yerine Cenk Tosun oyuna dahil oldu.

İkinci yarı başladı...

Beşiktaş'ta 47. dakikada sarı kart gören Dusko Tosic, gelecek hafta oynanacak Yeni Malatyaspor maçı öncesi cezalı duruma düştü.

Beşiktaş'ın baskısı artıyor!

54. dakikada Tosic'in ortasında Talisca'nın vurduğu kafa az farkla auta gitti.

57. dakikada Beşiktaş gole bir kez daha yaklaştı. Talisca'nın vurduğu frikik, baraja çarpıp yön değiştirdi. Kaleci Lukac kımıldayamadı, ancak top çataldan döndü.

62. dakikada Atiba, Paulo Henrique'ye yaptığı hareket sonrası sarı kart gördü.

Akhisar kontralarla tehlikeli geliyor!

65. dakikada Akhisar gole çok yaklaştı. Larsson sol kanattan uzun bir top gönderdi. Ceza sahasına çevrilen top Atiba'ya çarpıp kaleye yönelirken, Fabri topu güçlükle çıkardı.

Aynı dakikada Negredo yerini Babel'e bıraktı.

67'de Akhisarspor Larsson'la bir tehlike daha yaşattı. İsveçli oyuncunun sol çaprazdan çektiği şutu Fabri güçlükle önledi.

75'te Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan'ın yerine oyuna dahil oldu.

Yardımcı uyardı, kırmızı çıktı!

80. dakikada oyuna sonradan dahil olan Paulo Henrique, Medel'e yaptığı hareket sonrası yardımcı hakemin uyarısıyla Serkan Çınar'dan kırmızı kart gördü.

Hakem Serkan Çınar, 7 dakika uzatmaya işaret etti.

Beşiktaş inanılmaz bir baskı kurdu. Cenk Tosun'un altı pas üzerinden vurduğu şutta savunma etten bir duvar ördü ve topu güçlükle uzaklaştırdı.

90+3'te Akhisar golle burun buruna geldi. Larsson'un vuruşunu Fabri parmaklarının ucuyla çıkardı.
 

Güncellenme Tarihi : 17.11.2017 22:04

İLGİLİ HABERLER