Spor
  • 11.12.2016 00:09

Beşiktaş Bursaspor maçında Bülent Yıldırım'ın sonuca etki eden hataları

Beşiktaş-Bursaspor maçının ilk yarısında Marcelo ile kaleci Harun arasında yaşanan ikili mücadele sonrası ortalık karışırken, yeşil beyazlılar Brezilyalı oyuncuya kırmızı kart çıkmasını bekledi. MHK eski başkanı Mustafa Çulcu, "Marcelo kırmızı kart görmeliydi ama hakem eyyam bir kararla sarıyı gösterdi" dedi. Çulcu, Bursaspor'un attığı golün ofsayt olduğunu, Merter ve Ertuğrul'un da ikinci sarıdan kırmızı kart görmesi gerektiğini belirtti.

Beşiktaş-Bursaspor maçında ilk yarının son dakikası içinde büyük tartışmalara yol açan bir pozisyon yaşandı.

Oğuzhan Özyakup'un sol taraftan ceza alanına doldurduğu topu, yere yatarak kontrol eden Bursaspor kalecisi Harun Tekin, Marcelo'nun müdahalesi sonrası acı içinde kıvranmaya başladı. Yeşil beyazlı futbolcular bu pozisyonda hakem Bülent Yıldırım'ın Marcelo'ya kırmızı kart göstermesini bekledi. Hakem Yıldırım, Beşiktaşlı futbolcuya sarı kart gösterirken, yeşil beyazlılar bu karara uzun süre itiraz etti. Bülent Yıldırım, Marcelo'yu atmadığı için kendisine tepki olarak topu yere veren Harun'a da sarı kart çıkardı.

ÇULCU: 'SAVCILAR GÖRSE TUTUKLANMASINI İSTER'
Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, büyük tartışmalara neden olan bu pozisyonu hurriyet.com.tr için değerlendirdi. Çulcu'nun yorumu şöyle:

"Marcelo, topa müdahale amacı olmaksızın kaleci Harun'un ayağına acımasızca basıyor. O sırada topa bir hamlesi yok. Tamamen kalecinin ayağına basıyor ve basmakta ısrar ediyor. Ne yaptığının farkında olan Marcelo, hakeme dönüp bakıyor ama hakem cesaret edip kırmızıyı gösteremiyor, eyyam bir kararla sarıyı gösteriyor. Sakın ola kimse bana 'niyetten ya da kasıt'tan bahsetmesin; futbolda niyet ve kasıt kalkalı 10 yıl oldu. Savcılar bu hareketi görse, Marcelo'yu tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk eder!"

"GÖKHAN GÖNÜL PENALTIYI YEDİRDİ"
Bursasporlu Batalla'nın 44. dakikada ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golünde hakemin doğru karar verdiğini savunan Mustafa Çulcu, 53. dakikada Beşiktaş'ın kazandığı penaltı için de, "Penaltı değildi. Gökhan Gönül son derece profesyonelce bir hareketle hakeme yedirdi" yorumunu yaptı.

"OĞUZHAN'A YAPILAN HAREKET PENALTI"
Mustafa Çulcu, 65. dakikada Oğuzhan'ın düşürülüşü sonrası kazanılan penaltı için ise, "Merter ayağını uzatıyor ve diziyle Oğuzhan'ın geçmesine engel oluyor. Penaltı kararı doğru. Bu arada penaltıdan önce Oğuzhan'ın ofsaytta olduğunu zannedenler olabilir ama değil. Top Oğuzhan'a Bursasporlu Merter'den geldi" diye konuştu.

"BURSASPOR'UN GOLÜ OFSAYT"
Mustafa Çulcu, ayrıca Bursaspor'un attığı golün de ofsayt olduğunu savundu. Çulcu, "Gol vuruşunu yapan Emre'nin yanındaki Deniz ofsat pozisyonundaydı. Deniz'in orada duruyor olması oyuna müdahaledir. Kalecinin görüş alanını etkiliyor, dolayısıyla ofsayt" dedi.

Çulcu, hakem Bülen Yıldırım'ın Bursasporlu Merter ve Ertuğrul'u ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atması gerektiğini, ancak bunları yapamadığını sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 11.12.2016 00:17

İLGİLİ HABERLER