Spor
  • 21.10.2018 20:53

Beşiktaş Göztepe karşısında 3 puanı 2 golle verdi

Beşiktaş'taki kan kaybı sürüyor.. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ikişer puan kaybettiği haftada taraftar 3 puan beklerken, tersi oldu. Beşiktaş Göstepe deplasmanında 3 puan birden kaybetti.

Spor Toto Süper Lig heyecanı Göztepe Beşiktaş maçıyla devam ediyor. Deplasmanda oynadığı son üç maçta üstünlük sağlayamayan Beşiktaş, bugün Göztepe ekibinin konuğu oluyor.

Maçın 18. dakikasında VAR'a bakan hakem Fırat Aydınus penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Oğuzhan Özyakup'un penaltısını Göztepe kalecisi Beto çıkardı. İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

51. dakikada Göztepe Jerome'un attığı golle Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçti. 54. dakikada Göztepe'nin attığı 2. gol ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı. 60. dakikada Reis'in attığı golle Göztepe, Beşiktaş karşısında 2-0 öne geçti. 83. dakikada Beşiktaş'ta Caner Erkin'in attığı gol ofsayt kararıyla iptal edildi. Göztepe'de kaleci Beto 84. dakikada yaşadığı sakatlık sonrası yerini Göktuğ Bakırbaş'a bıraktı.

GOLLER 2. YARIDA GELDİ

İLK YARIDAN POZİSYONLAR

4. dakikada ceza saha dışında topla buluşan Oğuzhan'ın sol çaprazdan şutunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

16. dakikada sol kanattan Caner Erkin'in kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde Reis ve Roco'nun yükseldiği top dışarı çıktı. Hakem Fırat Aydınus'un korneri gösterdiği pozisyonun ardından VAR'ın uyarısıyla Fırat Aydınus pozisyonu izleme kararı verdi. Pozisyonda topun Reis'in eline değdiğini tespit eden Fırat Aydınus, penaltı kararı verdi. 19'uncu dakikada penaltıyı kullanan Oğuzhan Özyakup'un vuruşunda, kaleci Beto topu kornere çeldi.

26. dakikada Berkan Emir'in sol kanattan yaptığı ortada Halil Akbunar'ın kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı.

45. dakikada sağ taraftan Yasin Öztekin'in kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde müsait durumdaki Borges'in kafa vuruşunda, Gökhan Gönül meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

45+2. dakikada Babel'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Vagner Love'ın, rakibini geçtikten sonra yaptığı vuruşta top yandan dışarı çıktı.

Karşılaşmanın ilk devresi, golsüz eşitlikle tamamlandı.

Maçın 51. dakikasında Göztepe, Jerome ile öne geçti: Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Andre Castro ceza sahası içine ortasını yaptı. Penaltı noktasının hemen önünde bu topa hareketlenen Cameron Jerome kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.

54. dakikasında bir kez daha ağları havalandıran Jerome'un golü, ofsayt nedeniyle sayılmadı.

60. dakikada Göztepe, Wallace Reis ile farkı 2'ye çıkardı: Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonraısnda topun başına geçen Berkan Emir ceza sahası içine ortasını yaptı. Altıpas içinde bu topa hareketlenen Wallace Reis kafa vuruşunu yaptı ve golü attı.

73. dakikada Göztepe'nin Portekizli oyuncusu Castro'nun uzaktan çektiği şut direkten döndü.

83. dakikada Beşiktaş'tan Caner Erkin'in ağlara yolladığı top, ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

84. dakikada Göztepe kalecisi Beto sakatlanarak yerini Göktuğ Bakırbaş'a bıraktı.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Göztepe sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Göztepe puanını 15'e yükseltti. Beşiktaş da 15 puanda kaldı. Geçtiğimiz hafta Konyaspor ile berabere kalan Beşiktaş, üst üste 2. maçından da galibiyet çıkaramadı.

Fırat Aydınus, VAR yardımıyla penaltı kararı verdi. 20. dakikada Oğuzhan Özyakup'un penaltı vuruşunu Göztepe kalecisi Beto kurtardı.

STAT: Bornova Stadı
HAKEM: Fırat Aydınus
SAAT: 19.00

GÖZTEPE: Beto, Gassama, Titi, Reis, Berkan, Poko, Borges, Castro, Halil, Yasin, Jerome
YEDEKLER: Mehmet Göktuğ, Hakan, Alpaslan, Gouffran, Elessa, Yalçın, Cikalleshi, Araujo, Tayfur, Samed Ali
TEKNİK DİREKTÖR: Bayram Bektaş

BEŞİKTAŞ: Karius, Gökhan Gönül, Roco, Medel, Caner, Atiba, Tolgay, Lens, Oğuzhan, Babel, Love
YEDEKLER: Tolga, Quaresma, Mustafa, Fatih, Güven, Necip, Dorukhan, Gökhan Töre, Larin, Utku
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig 9. hafta mücadelesinde Göztepe'ye konuk olan Beşiktaş'ta son oynanan Atiker Konyaspor maçının ilk 11'ine göre 4 farklı isim forma giydi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Göztepe karşısında son oynadıkları Atiker Konyaspor maçından farklı olarak 4 isme şans verdi. Siyah-beyazlı ekipte kart cezalısı Domagoj Vida, sakatlıkları bulunan Pepe ve Adem Ljajic'in yanı sıra Ricardo Quaresma ilk 11'de yer almadı. Bu isimlerin yerine Enzo Roco, Tolgay Arslan, Oğuzhan Özyakup ve Jeremain Lens ilk 11'de başladı.

Siyah-beyazlı ekipte ilk hafta hariç diğer 7 maçta ilk 11'de sahaya çıkan Ricardo Quaresma, Göztepe maçında yedek soyundu. Beşiktaş'ta Enzo Roco, bu sezon ligde ilk kez ilk 11'de yer aldı.

GÖZTEPE'DE 3 DEĞİŞİKLİK

Göztepe Teknik Direktörü Bayram Bektaş, 3-1 mağlup oldukları Kasımpaşa müsabakasının ilk 11'inde 3 değişiklik yaptı.

İzmir temsilcisinde Adama Traore, Alpaslan Öztürk ve Tayfur Bingöl'ün yerine Berkan Emir, Andre Poko ve Halil Akbunar forma giydi.

Sarı-kırmızılı ekipte uzun süredir forma giymeyen savunma oyuncusu Kadu, bu sezon ilk kez maç kadrosunda yer aldı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı maçtan önce emniyet ekiplerinin İzmir şehir girişinde yaptıkları kontrolde, maça bileti olmayan yaklaşık 150 taraftarın geri gönderildiği belirtildi.

4 YILDIZ İZMİR'DE YOK

Milli maç arasına 8. haftada Atiker Konyaspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak giren siyah-beyazlı ekipte, sakatlığı bulunan Adriano, Adem Ljajic ve Pepe İzmir'e getirilmedi.

Öte yandan Beşiktaş'ta kırmızı kart cezalısı Domagoj Vida, Göztepe deplasmanında görev yapamayacak.

Siyah-beyazlı ekipte Ricardo Quaresma, Jeremain Lens, Caner Erkin ve Gary Medel ise Göztepe maçı öncesi sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Üçer sarı kartı olan bu futbolcular Göztepe maçında da sarı kart görmeleri halinde 10. haftadaki Çaykur Rizespor maçında görev alamayacak.

Güncellenme Tarihi : 21.10.2018 22:13

İLGİLİ HABERLER