Spor
  • 20.10.2016 00:09

Beşiktaş Napoli'de gol yağdırıp şov yaptı

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 3. maçında Napoli ileBeşiktaş karşılaştı. Temsilcimiz rakibini müthiş bir maç sonunda mağlup etmeyi bildi!

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 3. maçında Napoli ile karşılaştı.

İnanılmaz çekişmeli geçen maçı Beşiktaş deplasmanda 3-2 kazanmayı bildi.

Beşiktaş'ın gollerini 12'de Adriano ile 38 ve 88'de Aboubakar kaydetti. Napoli'nin gollerini ise 30'de Mertens ve 69'da penaltıdan Gabbiadini attı.

Ev sahibi takımda Insigne maçın 50. dakikasında bir penaltı vuruşundan faydalanamadı.

Napoli'yi 3-2 yenen Beşiktaş, gruptaki puanını 5'e yükseltti. Siyah-beyazlılar, bu galibiyetle gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj elde etti. Evinde, Beşiktaş'a boyun eğen Napoli ise 6 puanla gruptaki liderliğini sürdürdü.

Grubun diğer maçında Benfica, Dinamo Kiev'i 2-0 yendi.

MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI

12. dakikada Beşiktaş öne geçti. Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Tolgay'ın pasında topla buluşan Quaresma'nın sağdan yaptığı yerden ortada arka direkte müsait durumdaki Adriano, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1

30. dakikada Napoli beraberliği yakaladı. Sağ kanattan gelişen atakta Jose Callejon'un içeriye çevirdiği topta ön direğe koşu yapan Mertens, meşin yuvarlağı kalecinin yanından filelere gönderdi: 1-1

32. dakikada Beşiktaş yediği gole hemen yanıt vermek istedi. Quaresma, sağdan altıpasa doldururken, Aboubakar'ın kafa vuruşunda top, Napoli defansından sekerek az farkla dışarı gitti.

38. dakikada Beşiktaş tekrar önde geçti. Napoli savunmasında Jorginho'nun kısa düşen geri pasına hareketlenen Aboubakar, kaptığı topla ceza sahasına girdi. Kamerunlu futbolcunun, kaleci ile karı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Reina'nın ayağına çarparak filelere gitti: 1-2

İKİNCİ YARI

47. dakikada gelişen Napoli atağında, Piotr Zielinski'nin pası ile altıpas sağ çaprazında topla buluşan Jose Callejon'un bekletmeden yaptığı vuruşta, kaleci Fabricio, topu çelerken, pozisyonun devamında kalecinin müdahalesi ile Mertens, yerde kaldı. Rus hakem Karasev pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi.

49. dakikada topun başına geçen Insigne'nin şutunda kaleci Fabricio, topu sağ alt köşeden çelerek gole izin vermedi ve Napoli, maçta denge kurma fırsatını tepti.

68. dakikada Caner Erkin'in ceza sahası içinde Mertens ile girdiği topu alma mücadelesinde Belçikalı golcünün yerde kalmasını hakem Karasev, bir kez daha penaltı olarak değerlendirdi.

69. dakikada Napoli beraberliği sağladı. Penaltı atışını kullanan Manolo Gabbiadini, meşin yuvarlağı sol köşeden ağlarla buluşturdu ve maça dengeyi getirdi: 2-2

Beraberlik golünden sonra Napoli, Beşiktaş kalesindeki baskısını arttırdı. 71. dakikada sol kanattan gelişen atakta Napolili Ghoulam'ın ortasında Mertens'in kafa vuruşunda, Beşiktaş kalecisi Fabricio, topu direğin yanından çıkardı.

86. dakikada Beşiktaş tekrar öne geçti. Napoli ceza sahasının gerisinden kullanılan serbest vuruşta Quaresma'nın arka direğe yaptığı ortada Aboubakar, kafayla topu ağlara gönderdi. 2-3

Stat: San Paolo

Hakemler: Sergei Karasev, Anton Averianov, Tikhon Kalugin (Rusya)

Napoli: Reina, Maggio, Chiriches, Koulibaly, Ghoulam, Jorginho (Dk. 70 Diawara), Zielinski (Dk. 82 Allan), Hamsik, Callejon, Mertens, Insigne (Dk. 65 Gabbiadini)

Beşiktaş: Fabricio, Beck, Marcelo, Tosic, Caner Erkin, Necip Uysal (Dk. 90 Talisca), Hutchinson, Quaresma, Tolgay Arslan (Dk. 75 Cenk Tosun), Adriano (Dk. 70 Gökhan İnler), Aboubakar

Goller: Dk.12 Adriano, Dk. 38 ve Dk. 86 Aboubakar (Beşiktaş), Dk. 30 Mertens, Dk. 69 Gabbiadini (Napoli)

Sarı kartlar: Dk. 53 Maggio (Napoli), Dk. 53 Adriano, Dk. 68 Caner Erkin, Dk. 88 Aboubakar (Beşiktaş)

İKİ DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Napoli karşısında son lig maçına göre 2 farklı oyuncuyla sahaya çıktı.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 3. hafta maçında Napoli'ye konuk olan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, İtalyan rakibine karşı, ligde son oynadıkları Kayserispor maçındaki kadrodan iki ismi değiştirdi.

Güneş, Kayserispor maçı kadrosunda yer alan Anderson Talisca ile Cenk Tosun'a bu maçta görev vermezken, bu iki ismin yerine Adriano ve Quaresma'ya şans verdi.

Bu arada, 2011-2015 yılları arasında Napoli forması giyen Gökhan İnler, 2 sezon aradan sonra San Paolo Stadı'na bu akşam ilk kez rakip olarak yedek kulübesinde yer aldı.

BİR GALİBİYETTEN FAZLASI

İtalya 1. Futbol Ligi'nde (Serie A) son 2 haftayı puan alamadan geçiren ev sahibi Napoli'de ise teknik direktör Maurizio Sarri, kadroda son oynadıkları Roma maçından 4 ismi değiştirdi. Sarri, Roma maçında forma şansı verdiği Hysaj, Maksimovic, Allan ve Gabbiadini'nin yerine Maggio, Zielinski, Mertens, Chiriches'i Beşiktaş karşısında oynattı.

Mavi-beyazlı takımın, Polonyalı golcüsü Arkadiusz Milik de sakatlık sebebiyle 18 kişilik kadroda yer almadı.

Karşılaşma öncesi, iki takım oyuncuları ve hakemlerin omuz omuza fotoğraf çektirmeleri dikkati çekti.

TARAFTARLARIN İLGİSİ

Karşılaşmaya ev sahibi takım taraftarlarının ilgisi düşük kaldı. Kendi liginde son iki maçını kaybeden Napoli'de taraftarlar, Beşiktaş maçında tribünleri dolduramadı.

Mavi-beyazlı taraftarların, hem takımlarının kötü gidişatından hem de bilet fiyatlarının yüksekliğinden dolayı maça ilgi göstermedikleri belirtildi.

Karşılaşmayı, 30 bin kadar futbol sever takip ederken, 2 bin 500 Beşiktaş taraftarı da kendilerine ayrılan tribünden maçı izledi.

Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşma öncesi televizyon yayınlarına stattan katılan eski golcüleri Pascal Nouma lehine tezahüratlarda bulundu. Siyah-beyazlı taraftarların, Nouma'ya tezahüratları sırasında stat hoparlöründen müzik sesinin yüksek tonda açıldığı dikkati çekti.

Müsabakayı, Napoli'ye gelen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu üyeleri de izledi.

Öte yandan, Napoli Emniyetinin aldığı güvenlik önlemleri neticesinde maç öncesinde kent sokaklarında iki takım taraftarları arasında herhangi bir gerginlik yaşanmadığı öğrenildi.

RİCARDO QUARESMA 50. ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇINDA
Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma Napoli maçı ile 50. Şampiyonlar Ligi maçına çıktı. Daha önce Porto'da 39, İnter'de 8 kez Şampiyonlar ligi maçı oynayan Quaresma Beşiktaş ile 2 kez Devler Arenasında oynamıştı.

Napoli maçına da ilk onbir de başlayan Ricardo Quaresma böylece 50.Şampiyonlar Ligi maçına çıkmış oldu.Portekizli yıldız daha önceki 49 maçta 8 gol atma başarısı gösterdi.

 

Güncellenme Tarihi : 20.10.2016 00:01

İLGİLİ HABERLER