Spor
  • 25.9.2016 00:20

Beşiktaş'ta Mario Gomez bombası

Beşiktaş'a büyük müjde! 11.7 milyon TL geliyor

Beşiktaş’ın girişimleri sonucu Alman yıldızın satış bedelinin 1.1 milyon Euro değil, 7 milyon Euro olduğu resmiyet kazandı. Yönetim, Fiorentina ile yapılan anlaşma gereği bu paranın yarısını almak için hukuki süreç başlattı.

Beşiktaş yönetimi Mario Gomez'i kiralarken, Fiorentina ile yapılan sözleşmeye, "Gomez, başka bir kulübe giderse, bonservis bedelinin yarısını Beşiktaş alır" maddesi koydurmuştu.

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra tecrübeli golcünün transferi Wolfsburg'la sonuçlanırken, Fiorentina satış bedelini 1.1 milyon Euro olarak açıklamıştı. Ancak siyah-beyazlılar, rakamın 7 milyon Euro (23.4 milyon TL) olduğu resmi bilgisine ulaştı.

Olay şöyle gelişti: Siyah-Beyazlı yönetim gurbetçi bir Beşiktaş taraftarı vasıtasıyla Almanya Futbol Federasyonu ve Bundesliga Kulüpler Birliği'ne bir yazı göndererek Gomez'in bonservis bedelini sordu.

Gelen yazılı cevapta satış bedelinin 7 milyon Euro olduğu belirtildi. Bu gelişmenin ardından 3.5 milyon Euro'nun (11.7 milyon TL) ödenmesi için Fiorentina ile temasa geçilirken, hukuki süreç de başlatıldı. (Sabah)

Güncellenme Tarihi : 25.9.2016 01:06

İLGİLİ HABERLER