Spor
  • 27.4.2018 00:00

Beşiktaş'tan şok eden derbi kararı

Beşiktaş'ta sıcak saatler! Derbi kararı...

Beşiktaş'taki kritik divan toplantısında siyah-beyazlıların Türkiye Kupası'nda 57. dakikadan itibaren oynanmasına karar verilem Fenerbahçe maçı görüşüldü. Divan kurul üyelerinin büyük kısmı yönetimden Fenerbahçe maçına çıkılmamasını istedi.

Olaylı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisiyle ilgili olarak TFF'nin devam kararı vermesinin ardından gözler Beşiktaş Kulübü'ne çevrildi. Divan Kurulu'nu olağanüstü istişare toplantısında çağıran yönetim, üyelere danışıyor. Divan Kurulu Üyeleri'nin çoğu maça çıkılmamasını isterken, yönetim, toplantının ardından kararını verecek.

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş karşılaşmasında yaşanan olayların ardından Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi, hakem Mete Kalkavan tarafından 57. dakikada tatil edilmiş ve ardından her iki kulüp yöneticileri de hükmen galip olmaları gerektiğini ifade etmişti. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bu maçla ilgili olarak dün yaptığı olağanüstü toplantıda karşılaşmanın 57. dakikasından itibaren seyircisiz şekilde oynanmasına karar verdi. Bu kararın ardından gözler Beşiktaş Kulübü'ne çevrildi. Bugün yapılan Olağanüstü Divan Kurulu İstişare Toplantısında, derbi maçla ilgili olarak alınacak kararları seçenekler halinde Divan Kurulu Üyeleri'ne sunan Beşiktaş Yönetimi, son kararı toplantının ardından verecek.

Fikret Orman: "Doğal afet mi oldu?"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Divan Kurulu Üyeleri'ne maçın kaldığı yerden devam etmemesi gerektiğini belirterek, "Doğal afet mi oldu ki karşılaşma kaldığı yerden devam ediyor?" derken, Divan Kurulu Üyeleri, takımın maça çıkmaması yönünde görüş bildirdi. Beşiktaş Yönetimi, Divan Üyeleri'ni dinledikten sonra yapılacak olan yönetim kurulu toplantısında, derbiyle ilgili kararını verecek. Divanda herhangi bir oylama yapılmazken, Beşiktaş Yönetim Kurulu'nun maça çıkmama kararıyla ilgili çeşitli endişeleri bulunuyor. Karşılaşmayla ilgili olarak Türkiye Kupası'nda mücadele etmemeyi göze alan siyah-beyazlılar, buna karşın lig için kaygı duyuyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun verdiği karar Beşiktaş Yönetimi'ni tatmin etmezken, yönetimin düne oranla alınacak kararlarla ilgili biraz daha yumuşama yaşadığı öğrenildi. Maça çıkılmama kararı dün yönetimin masasındaki ilk tercih olarak dikkat çekerken, bugün yapılan görüşmelerin ardından, özellikle 'maça çıkmama' kararının lige olumsuz yansımalarının olabileceği, bu nedenle bu karardan vazgeçilmesinin mümkün olduğu öğrenildi. Yönetim akşam saatlerinde yapacağı toplantının ardından resmi bir açıklamayla, 3 Mayıs'ta 57. dakikadan itibaren oynanacak olan Fenerbahçe derbisiyle ilgili kesin kararını söyleyecek.

"KADIKÖY'ÜN ÇAMURLU SOKAKLARINDA DOLAŞIYORUZ"

57'nci dakikada tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş kupa derbisi ile ilgili dün TFF tarafından verilen 'Kaldığı yerden seyircisiz devam' kararını tartışmak ve ortak bir karara varmak için toplanan Divan Kurulu'na 800 civarında üye katıldı. 15.00'te başlayan toplantı 18.00'de sona erdi.

3 saat süren toplantıda ilk olarak Divan Kurulu başkanı Tevfik Yamantürk söz aldı ve "Biz 41 milyon Euro'luk Galatasaray maçını konuşmayı bıraktık Kadıköy'ün çamurlu sokaklarında dolaşıyoruz" diye konuştu.

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisine çıkmama kararı aldı

Beşiktaş'ın resmi sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"Futbol ailesinin aklı selim davranması adına büyük fedakarlıklar yapan, her zaman iyiyi ve güzeli öne çıkarmaya çalışan, futbolun evrensel ilkesi ‘Fair Play’ (Adil Oyun) ile hareket eden, her zaman futbolun pozitif yanlarını öne çıkarmaya çalışan, bu konuda tüm dünyadan alkış alan, takdir toplayan ve en önemlisi her şeyin hukuk çerçevesi içinde yönetildiği inancına sahip olan Kulübümüz, dün Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından verilen kararı büyük şaşkınlık, üzüntü ve esefle öğrenmiş bulunmaktadır.

Her zaman emeği, saygıyı ve alın terini ifade eden 115 yıllık tarihimiz ile Beşiktaşlılık duruşu sergileyerek camiamızın ileri gelenleriyle Divan Kurulu İstişare Toplantısıyla görüş alışverişi yaptıktan sonra gerçekleştirdiğimiz Yönetim Kurulu Toplantısı ile, hukuka aykırı alınan bu karara tepkimizi göstermek adına sahip olduğumuz tek çözümü ortaya koyarak, 3 Mayıs 2018 Perşembe günü oynanması kararlaştırılan maça çıkmama kararı aldığımızı bildirmek isteriz.

Bu kararımızın Büyük Beşiktaş taraftarının da sesini duyurması adına en vakur duruş olacağına inancımız sonsuzdur.

115 yıldır hep sahada olduk, hep sahada kazandık, berabere kaldık ya da kaybettik. Masada kaybeden olmayı kabul etmemek için 3 Mayıs 2018 Perşembe günü sahada olmayacağız.

Beşiktaş Ailesi olarak futbolun güzelliklerini yaşamaya ve yaşatmaya devam ederken taraftarımızdan beklentimiz her zamanki gibi sağduyulu ve duyarlı davranarak Beşiktaşımıza hiçbir faydası olmayan bu gerilimin devam etmesine izin vermemesi, takımımızın arka arkaya üçüncü şampiyonluğuna inanması ve takımımızı destekleyip, kenetlenmesidir."

Ayrıntılar geliyor...

Güncellenme Tarihi : 27.4.2018 03:17

İLGİLİ HABERLER