Spor
  • 16.12.2018 21:09

Beşiktaş - Trabzonspor maçı nefes kesti

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş ile Trabzonspor 2-2 berabere kaldı. Beşiktaş'a 1 puanı getiren golü 90+6'da oyuna sonradan giren Mustafa Pektemek attı.

Spor Toto Süper Lig 16. hafta maçında Beşiktaş, Trabzonspor'u ağırladı.

Karşılaşmanın ilk yarısında Trabzonspor, maçta üstünlüğü eline aldı. İlk gol 45+1'de geldi: Jose Sosa'nın sağ kanattan gönderdiği pas ile arka direkte buluşan Hugo Rodallega, topu göğsü ile kontrol edip kaleci Loris Karius'tan sıyrıldıktan sonra altıpas içerisinden şutunu çekti, top Beşiktaş ağları ile buluştu.

Trabzonspor, ilk yarının sonunda soyunma odasına 1-0 galip girdi.

2. yarıya da hızlı başlayan bordo-mavililer, 47'de çok güzel bir golle farkı 2'ye çıkardı: Ogenyi Onazi'nin yerden pası ile ceza sahası yayının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Anthony Nwakaeme'nin çektiği şut kaleci Loris Karius'un solundan ağlarla buluştu.

57. dakikada Beşiktaş'ı umutlandıran gol geldi: Savunmanın uzaklaştırmak istediği topla sol kanatta buluşan Caner Erkin, ortasını ön direğe yaptı. Bu ortayı uzaklaştırmak isteyen Ogenyi Onazi, topu kendi ağlarına gönderdi.

65'te Trabzonspor'un başarılı ismi Jose Sosa'nın sakatlığı nedeniyle Arjantinli'nin yerine Batuhan Artarslan karşılaşmaya dahil oldu.

67'de Beşiktaş, Dorukhan Toköz'le bir gol daha buldu ancak gol geçersiz sayıldı. Beşiktaş'ın attığı golden önce sol kanatta topla buluşan Jeremain Lens için VAR hakemleri ofsayt kararı verdi.

90+6'da Mustafa Pektemek sonucu ilan etti: 2-2. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Adem Ljajic geçti. Adem Ljajic'in ortası ile ön direkte buluşan Gökhan Gönül'ün kafa vuruşu kaleci Uğurcan Çakır'dan sekip arka direkte bulunan Mustafa Pektemek'e geldi. Mustafa Pektemek'in yaptığı kafa vuruşunda top Trabzonspor ağları ile buluştu.

Bu sonuçla 2 takım da puanını 26'ya yükseltti.

 

Güncellenme Tarihi : 16.12.2018 21:12

İLGİLİ HABERLER