Spor
  • 28.5.2015 16:21

Bilic'den giderayak ders gibi sözler

Beşiktaş defterini yarın kapatacak olan teknik direktör Slaven Bilic, son haftasına gelinen sezonun değerlendirmesini yaparken, çok konuşulacak ifadeler kullandı.

Beşiktaş'taki iki yıllık macerasına yarın akşam oynanacak Gençlerbirliği maçıyla son verecek olan Slaven Bilic, son derece samimi bir sezon değerlendirmesi yaptı. Hırvat basınına bir röportaj veren Bilic, ilk olarak iki sezondur yaşanan stat sıkıntısına değindi ve, "Gençlerbirliği Başkanı (İlhan Cavcav) bile bize kendi statlarında oynamamızı tekif etti ancak kabul etmedik" dedi.

"TÜRKİYE'DE SADECE 3 BÜYÜK KULÜP VAR İMAJI YANLIŞ"
Türkiye'deki '3 büyükler' imajının yanlış olduğuna dikkat çeken Hırvat teknik adam, "Türkiye'de sadece üç kulüp var gibi genel bir yanlış imaj var. Herkes herkesi yenebilecek oyunculara sahip. Avrupa maçlarının ardından yüzde 80'lik eforla maçlarınızı kazanacağınıza emin olamazsınız" diye konuştu.

"BRUGGE'Ü ANLATMAYA ÇALIŞTIM AMA..."
Club Brügge ile yapılan Avrupa Ligi maçlarına değinen Bilic, "Brugge'ün ne kadar iyi, güçlü ve tecrübeli bir takım olduğunu anlatmak için ne kadar enerji harcadım. Sonunda acı bir düşüş yaşadık" ifadesini kullandı.

"ONLARDA PANDEV, DZEMAILI BİZDE İSE SADECE ATIBA"
Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder hakkında da görüş bildiren Slaven Bilic, "Sneijder Fenerbahçe'ye goller ve bize gol attı. Şutu attığını gördüğümde hedefi bulmamasını istedim. Tabii ki içeri girdi, tıpkı daha önce birçok kez olduğu gibi. Galatasaray'ın yedek kulübesinde, geçen sezon Napoli'de forma giyen Dzemaili ve Pandev var, bizim için en iyi oyuncu ise, sadece Avrupa ve dünya futbolunun yakından takip edenlerin tanıdığı Kanadalı Atiba" diye konuştu.

"GALATASARAY'IN MUSLERA'SINA KARŞILIK 3. KALECİMİZ!"
Galatasaray'ın, derbi öncesinde yaptığı 5 maçtan 4'ünü 1-0 ve birini de 2-0 kazandığının altını çizen Bilic, "Bizim rakiplerimize karşı girdiğimizden daha az pozisyona girdiler ve bize göre daha çok problem yaşadılar fakat onların Muslera'sı var. Biz ise 3. kalecimizle savunduk. İyi bir kaleci fakat 3. kaleci. Nasıl üçüncü bitirmeyecektik! Bazı maçları çözecek kaliteyi aradık. Ba'nın yetenekleri, Töre'den gelecek ilhamla yaşadık" dedi.

"DIEGO BİZDE OLSAYDI, KİLİT OYUNCU OLURDU"
Fenerbahçe hakkında da konuşan Slaven Bilic, "Kuyt, hücum hattındaki üç pozisyonda da oynayabiliyor ve Dünya Kuypası'nda da gördüğünüz üzere ihtiyaç halinde savunmada da oynuyor. Valencia Mehmet Topal'ın eve dönmesine zar zor razı oldu. Emre; Inter'e, Newcastle'a, Atletico'ya gitti. Diego onlarda yedekti, bizde kilit bir oyuncu olurdu" diye görüş bildirdi.

"HERKES BA'YA PENALTI BEKLEDİ ANCAK..."
Gaziantepspor maçında yaşananlara da değinen Bilic, "Ba'nın Ronaldo gibi ceza sahası içinde kendisini yere atmayacağını açıklamıştım. Tam şut çekeceği sırada, tüm Türkiye penaltı kararı bekledi ancak kimse bir şey çalmadı, 1-0 öndeydik fakat maçın gitmesine neden oldu" dedi.

Slaven Bilic, "Ancak sonuçta unutulmaz iki yıllık muhteşem bir tecrübe yaşadım. Beşiktaş'a iyi şanslar diliyorum" diyerek sözlerine nokta koydu. (Radyospor)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:10

İLGİLİ HABERLER