Spor
  • 6.2.2016 22:57

Bitlis'te meşaleli kayak gösterisi

Bitlis Valiliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce yapılan kayaklı koşu, alp disiplini ve snowbord yarışmalarının ardından, meşaleli kayak gösterisi düzenlendi.

Bitlis'te meşaleli kayak gösterisi
Erhan Onur Güler Kayak Merkezi'nin zirvesine çıkan sporcuların, ellerindeki meşalelerle kayması renkli görüntülere sahne oldu.

Kayak pistine gelen vatandaşların hayranlıkla izlediği meşaleli kayak gösterisinin ardından, kayak pistinde yöresel şarkılar eşliğinde halaylar çekildi.

Bitlis'te meşaleli kayak gösterisi

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, ödül töreni sonrasında sucuk ekmeğin başına geçerek kayakçılara ve vatandaşlara sucuk ekmek ikram etti.

Bitlis'te meşaleli kayak gösterisi

Bitlis'in, Türkiye'de en çok kar alan yerlerinden biri olduğunu vurgulayan Çınar, kente yılda ortalama 6 metre kar yağdığını söyledi.

Kar yağışının yoğun olması nedeniyle gençlerin kayağa büyük ilgi duyduğunu ifade eden Çınar, şöyle konuştu: “Bitlis bu bölgede en çok kar yağışı alan illerinde başında geliyor. Burada ortalama yıllık 6 metre kar yağışı var. Dolayısıyla hem gençlerimizin hem halkımızın hemde çocuklarımızın kayak sporuna çok büyük ilgileri var bizde bundan mutlu oluyoruz. Biz bugün Valilik Kupası adı altında hemen hemen her kategoride bir takı yarışmalar düzenledik. Dereceye giren herkese ödülleri verilecek. Gelmişken burada toplanmışken kar ortamında bir piknik havasıyla sucuk ekmek ikramımız olacak. Güzel şeyler yapmak lazım bu coğrafya çok güzel bir coğrafyadır. Burada herkesin güzelliklere ihtiyacı var. Bizde devlet, millet, halk, gençler ve çocuklar bir olarak güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Buradaki meşale gösteri ile karanlığı da bir meşale yakmış sayılabiliriz. Bütün katılımcılara, sporculara, halkımıza ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi. 

VAHİT OLCAY
BİTLİS 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:20

İLGİLİ HABERLER