Spor
  • 15.1.2019 22:03

Boluspor - Galatasaray maçının oynanma tarihi belli oldu

Boluspor ile Galatasaray arasında bugün saat 19.50'de oynanması planlanan Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçı, 'kötü hava koşulları ve elverişsiz saha zemini' gerekçesiyle ertelendi. TFF mücadelenin ileri bir tarihte oynanacağını açıkladı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Boluspor ile Galatasaray arasında oynanması planlanan son 16 turu ilk maçı, olumsuz hava koşulları nedeniyle çarşamba gününe ertelendi.

Mücadelenin hakemi ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri tarafından yapılan incelemelerin ardından erteleme kararı alındı ve takımlar stattan ayrıldı.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karşılaşmanın yarına ertelendiğini belirterek, "Soyunma odasına girdik. Hakemler haklı olarak, sahanın zeminini de gördü, futbolcuların sağlığını da riske atmak istemediler. Maç yarına ertelendi. Maçın başlama saati, sonra belli olacak." ifadelerini kullandı.

Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkçı ise müsabakanın başlangıç saatine kadar bekleyen hakemlerin sahayı yeniden incelediğini aktararak, "Az önce belli oldu. Maç yarın oynanacak. Belki federasyon başlama saatini öne alabilir. Ancak kitapta yazan, maçın aynı saatte başlaması." diye konuştu.

Hem Boluspor'un hem de yetkililerin maçın oynanabilmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiğini ifade eden Çarıkçı, "Maalesef kar durmadı. İnşallah maç yarın oynanır." değerlendirmesinde bulundu.

MAÇ ÇARŞAMBA GÜNÜ AYNI SAATTE

Bolu'da yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenen Boluspor -Galatasaray maçının yarın aynı saatte oynanacağı belirtildi.

Boluspor ile Galatasaray arasında oynanması planlanan Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçı, yoğun kar yağışı sonucu zeminin karla kaplanması nedeniyle ertelendi. Maçın yarın 19.50'de Bolu Atatürk Stadyumu'nda oynanmasına karar verildi. Stadyumdan da maçın yarın aynı saatte oynanacağı anons edildi.

Boluspor Başkanı Necip Çarıkcı, "Bugün saat 14.00’de başlayan yoğun kar yağışıyla beraber 19.50’de oynanacak maç için çok çalıştık. Stadı 3-5 sefer traktörle temizledik. Ama olmadı. Kar yağışı dinmedi. Maç yarın aynı saatte oynanacak. İnşallah yarın kar yağışı durur ve maçı oynarız. Kanun gereği maçın aynı stat ve aynı saatte oynanması gerekiyor. Yarın oynanmasına TFF karar veriyor. Ama şu an için maç yarın aynı saatte oynanacak" dedi.

Stadyumdan yapılan anonsların ardından maç saatini bekleyen taraftarlar da stadyumun çevresinden ayrıldı.

TFF'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda bugün oynanması gereken Boluspor - Galatasaray maçının elverişsiz hava koşulları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

TFF tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda bugün oynanması gereken Boluspor - Galatasaray maçı, elverişsiz hava koşulları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Karşılaşmanın yapılacağı Bolu Atatürk Stadı'nda yapılan temizleme çalışmalarına rağmen yoğun kar yağışının devam etmesi sonrası maçın hakemi tarafından ertelenen müsabakanın, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporları ve takımların yoğun maç programı göz önünde bulundurularak ileri bir tarihte oynanması kararlaştırıldı. Karşılaşmanın gün ve saati Futbol Federasyonu tarafından daha sonra belirlenecek."

İKİ TAKIM BU TURA NASIL GELDİ?

Galatasaray, 5. turda dahil olduğu kupada Keçiörengücü'nü eleyerek son 16 turuna çıktı. Boluspor ise 3. turda Payasspor, 4. turda Şile Yıldızspor ve 5. turda Van Büyükşehir Belediyespor'u geçerek son 16 turuna yükseldi. Karşılaşmanın rövanşı 22 Ocak Salı günü İstanbul'da oynanacak.

Güncellenme Tarihi : 15.1.2019 22:05

İLGİLİ HABERLER