Spor
  • 21.6.2017 22:27

Boris Becker iflas etti

Dünyaca ünlü tenisçinin iflası mahkeme kararıyla duyuruldu.

Kariyerinde 6 Grand Slam şampiyonluğu bulunan dünyaca ünlü eski tenisçi Boris Becker iflas etti.

Kendisine karşı 2015 yılında açılan iflas davasının son duruşması Londra'da görülen Becker hakkında, avukatlarının ek süre talebine karşın iflas kararı verildi. Davaya bakan hakim verdiği hükme gerekçe olarak, "biriken yüklü borcun makul sürede ödenebileceğine dair ikna edici bir delilin bulunmamasını" gösterdi.

49 yaşındaki Becker, İngiltere'de hizmet veren özel bir bankaya olan borcunu uzun süredir ödemediği için mahkemelik olmuştu.

1985 yılında henüz 17 yaşındayken Wimbledon'ı kazanarak tenis dünyasının gündemine oturan Boris Becker'in davası sırasında ilginç bir diyalog da yaşandı. Becker'in avukatları müvekkillerinin tenis dünyasında ünlü bir ismi olduğunu ve iflas kararının bu imaja zarar vereceğini ifade edince hakim, "Boris Becker'in kim olduğunu gayet iyi biliyorum. Wimbledon'ın merkez kortunda onu izlemiştim. Korkarım bunu söyleyince yaşım da ortaya çıktı." karşılığını verdi.

Boris Becker son olarak dünya 2 numarası Novak Djokovic'in antrenörlüğünü yapmış, ikilinin yolları geçtiğimiz yılın sonunda ayrılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 21.6.2017 22:30

İLGİLİ HABERLER