Spor
  • 26.11.2015 12:18

Çalımbay: 'Denizli zor bir göreve soyundu'

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Galatasaray ile karşılaşacak olan Kasımpaşa’da, Teknik Direktör Rıza Çalımbay, lacivert-beyazlı kulübün Kemerburgaz’daki tesislerinde açıklamalarda bulundu.
Deneyimli çalıştırıcı, Galatasaray’da teknik direktörlük görevine Mustafa Denizli’nin getirilmesini değerlendirdi.

“GALATASARAY KULÜBÜ'NDE TARİH YAZMIŞ”
Rıza Çalımbay, kariyerinde iki sene Ümit Milli Takım iki sene de A Milli Takım'da çalıştığını hatırlatarak, "Burada çalıştığım kişi Mustafa Denizli Hocamdı. Beni antrenörlüğe başlatan, bana destek veren Mustafa Denizli'ydi. Bana göre Galatasaray Kulübü'nde tarih yazmış. Tekrar çok sevdiği yere döndüğü için kendisine çok çok başarılar diliyorum. Ben başarılı olacağına da yürekten inanıyorum. Tabii ki sonradan takım almak, hele hele ligin arasında takım almak zordur. Onun için zor bir göreve soyundu Mustafa hoca. Deneyim olsun, Türk futbolunu çok iyi tanımasından dolayı olsun, Galatasaray camiasını çok çok iyi bildiğinden çok başarılı olacağına inanıyorum. Tabii belli bir sürenin geçmesi gerekiyor, onun için de herkesin sabırlı olması gerekiyor. Mustafa Hoca da zaten böyle zor görevlerin teknik direktörü. Biz Mustafa Hocamla çok başarılı günler yaşadık. Avrupa Şampiyonası'na katıldık. Çok final maçları oynadık. Bunlardan da alnımızın akıyla çıktık. Kendisine tekrar tekrar başarılar diliyorum ve ilk maçında karşısına ben çıktığım için üzgünüz. Bütün amacımız Galatasaray maçından iyi bir şekilde ayrılmak” ifadelerini kullandı.

“DAHA İYİ OLMASI GEREKİYORDU”
Takım olarak sezona iyi başladıklarını dile getiren Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “İyi götürdük. Şu ana kadar geldiğimiz yer bizim için iyi ama daha iyi olması gerekiyordu. Tabii ki en büyük şanssızlığımız, maalesef hakem arkadaşlarımızın yaptığı bariz yanlışlardan veya hatalardan dolayı bazı puanlarımızı ummadığımız şekilde kaybettik. Ama hiçbir zaman mücadeleden kopmayan bir takımımız var. Sakatlık ve buna benzer şeyler yaşamazsak inşallah ligi istediğimiz şekilde bitireceğiz. Bu hafta oynayacağımız Galatasaray maçı da zor maçlardan bir tanesi. Hamza Hoca ile 3 kupada çok iyi işler yaptılar. İyi de bir kadroları var. Mustafa Hoca ile yeni bir havayla başlayacaklar. Bizimle de ilk maçları olacağı için zor bir karşılaşma gibi gözüküyor. Ama bizim mutlaka bu maçta çok çok iyi mücadele etmemiz, oyundan kopmamamız gerekiyor. Çünkü karşınızdaki takım çok iyi bir takım ve yeni bir havayla sahaya çıkacak bir takım. Ama ne olursa olsun bizim buradan puan ya da puanlar almamız gerekiyor. Ben takımıma yürekten inanıyorum, güveniyorum. Çok iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Son oynadığımız maçların tabii ki üstüne çıkmamız gerekiyor. Bunu da başarabilecek güçte bir takımız” diye konuştu.

“OYUNCULARIMIZI RİSKE ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ”
Sakatlıklar hakkında da bilgi veren deneyimli çalıştırıcı, “Omerou iyileşti. Tabii ki daha belli değil cumartesi günü bir karar verebiliriz. 11'de değişiklik olabilir. Her şey olabilir. Sakat arkadaşlarımız var. Adem olsun, Eren olsun, Titi olsun bunların daha geçmeyen sakatlıkları var. Ferhat zaten sakat. Bu arkadaşlarımızın net durumunu aldıktan sonra karar vereceğiz. En küçük sakatlığı olan oyuncularımızı oynatmayı, riske etmeyi düşünmüyoruz” ifadesini kullandı.

“BİZİM İÇİN DEZAVANTAJ OLACAK”
Galatasaray maçı öncesi sarı-kırmızılı takımın son durumunu da değerlendiren Rıza Çalımbay, “Hamza hoca bırakınca tabii ki burada yeni şeyler olur, yeni hava oluşur. Teknik direktör değişikliğinde yüzde yüz iki üç hafta olumlu şekilde takıma yansır. Bu bizim için avantaj olmayacak, dezavantaj olacaktır. Az önce söylediğim unsurlar da ortaya çıktığı için yeni bir havayla, yeni bir teknik direktörle, belki de yeni bir oyun taktiğiyle oynayacaklar” dedi. 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:28

İLGİLİ HABERLER