Spor
  • 17.7.2017 10:57

Cengiz Ünder Yakında 50 milyon euro eder

Monchi’nin elinde 50 milyon Euro eder!

“Cengiz’i Salih Uçan’la asla bir tutmayın. O yeni kurulan takımın önemli bir parçası olacak. Monchi’nin ellerinde 50 milyon Euro değerinde bir oyuncuya dönüşecek.”

Medipol Başakşehir'in bonuslar hariç 13 milyon 400 bin Euro'ya Roma'ya yolladığı Cengiz Ünder'in transferi ile ilgili bilinmeyen detaylara SABAH ulaştı. Milli yıldızın İtalyan devine gitmesini sağlayan ünlü menajer Bayram Tutumlu'nun oğlu İsaac Tutumlu, dev transferin perde arkasını anlattı. Cengiz'i bir ay önce Monchi'ye söylediğini belirten Tutumlu, "Roma'nın yeni sportif direktörü Monchi ile ilişkim çok eskiye dayanıyor. Bir ay önce Türkiye partnerlerimin önerisiyle Cengiz Ünder'i Monchi'ye söyledim. Cengiz'den çok etkilendiğini söyledi. Transfer süreci böyle başladı. Başakşehir yöneticileri, pazarlık sürecini çok iyi idare ederek istediklerirakamı ve gelecek satış yüzdesini Roma'dan aldılar" dedi.

ONU SALİH'LE BİR TUTMAYIN
Cengiz'in takımın önemli bir parçası olacağını belirten Tutumlu, "Onu Roma'ya daha önce giden Salih Uçan'la bir tutmayın! Cengiz için şu an 15 milyon Euro verildi ama göreceksiniz o Monchi'nin ellerinde kısa bir sürede 50 milyon Euro değerinde bir oyuncuya dönüşecek. Roma bir değişim içinde, yeni bir takım kuruyor ve tüm transferleri 21-22-23 yaşlarında... Cengiz de bu yeni kurulan takımın önemli bir parçası olarak yerini alacak. Manchester City de çok istedi ama Roma, Cengiz'i oynatmak istediği için bu paraları verdi. İngiliz ekibi, eğer transferi bitirseydi, Cengiz'i hemen kiralık olarak gönderecekti" şeklinde konuştu.

RESMİ İMZAYI ATTI
Serie A devi Roma, 20 yaşındaki milli oyuncu Cengiz Ünder'in transferini dün resmen açıkladı... Resmi internet sitesine sportif direktör Monchi'yle birlikte poz veren Cengiz, kendisini Haziran 2022'ye kadar Romalı yapan sözleşmeye imza attı. Açıklamaya göre; Cengiz için ödenen bonservis bedeli 13 milyon 400 bin Euro olacak. Cengiz'in performansına göre 1 milyon 500 bin Euro da bonus ödemesi yapılacak. İtalyan ekibi, imza töreni sonrası genç oyuncuya kısa süreli değişimden etkilenmemesi için konuşma yasağı getirdi.
Güncellenme Tarihi : 17.7.2017 11:00

İLGİLİ HABERLER