Spor
  • 26.11.2014 01:07

Chelsea ezip geçti

Şampiyonlar Ligi G Grubu mücadelesinde Schalke, Chelsea’yi konuk etti. Konuk ekip baştan sona büyük bir üstünlükle oynadığı maçtan 5-0’lık net bir skorla galip ayrılırken, Didier Drogba sonradan girdiği maçta hem gol attı, hem asist yaptı.

Londra ekibinin eski çalıştırıcısı Roberto Di Matteo’nun Jose Mourinho karşısına çıktığı maçta iki takım da sahaya beklenen ilk 11’leriyle çıktılar.

Mücadelenin ilk yarısında Chelsea rakibine son derece ağır basarken skoru erkenden elde etmeyi başardılar. Gol maçın henüz başında geldi.

CHELSEA ACIMASIZ

Henüz 2. dakikada Mourinho’nun ekibi üstünlüğü yakaladı. Sol taraftan kullanılan kornerde penaltı noktası ile arka direk arasında çok iyi yükselen Terry, güzel bir kafa vuruşuyla takımını deplasmanda 1-0’lık üstünlüğe taşıdı.

13. dakikada ev sahibi etkili geldi. Yayın biraz gerisinde kalabalık Chelsea savunmasına rağmen Choupo-Moting kaleyi yoklarken, savunmanın ayağına çarpan top sekerek Courtos’yı aştır ve üst direkten oyun alanına döndü.

29’da Chelsea ikinci golü buldu. Fabregas’ın başlattığı pozisyonda Willian ile Oscar paşlaştı. Hazard sağ kanattan ceza sahasına giren Willian’ı gördü. Brezilyalı etkili bir vuruş yapmasa da top ağlarla buluştu ve konuk ekip 2-0 öne geçti.

44. dakikada bu defa Schalke kendi topuğuna sıktı. Fabregas’ın kullandığı köşe atışında üç Schalke oyuncusu ceza sahası içinde yaşanan iletişimsizliğin ardından topu uzaklaştıramayınca Kirchhoff topu kendi ağlarına yolladı ve skor 3-0 oldu. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıyla birlikte oyundaki tablo değişmedi. Schalke en azından bir gol için yüklense de kontrol her daim Chelsea’de kaldı ve fark daha da arttı.

DURMAK YOK…

48’de Diego Costa sol çaprazdan ceza sahasına girip kaleciyle karşı karşıya durumda şutu atmak üzereyken Santana son bir hamle ile rakibine bu şansı tanımadı. 53’te gelişen Schalke hücumunda Uchida’nın sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde iyi pozisyon alan Clemens kafayı vurdu fakat zayıf kalan top kalecinin kucağında kaldı.

58’de Fabregas’ın uzun pasında Costa ceza sahasına soldan girdikten sonra rakibini geçmeye çalıştı fakat Höwedes’in müdahalesi yerindeydi. 60’da sol kanattan yapılan ortada Ivanovic ceza sahası içinde iyi pozisyon alıp müthiş bir yarım vole vurdu, top üst direği adeta yalayarak auta çıktı.

76’da fark dörde çıktı. Harika ara topta savunma arkasına sarkan Willian bencillik etmeyip topu boştaki Drogba’ya çıkardı, yıldız isim topu boş kaleye göndermekte zorlanmadı ve skor 4-0 oldu.

Bu golden sadece iki dakika sonra Chelsea bir gol daha buldu. Dördüncü golü atan Drogba bu defa asiste imza atarken yaptığı muhteşem ortayı arka direkte kafasıyla tamamlayan Ramires skoru 5-0’a getirmeyi bildi.

Kalan bölümlerde de üstünlüğünü koruyan Chelsea karşılaşmadan üç puanla ayrıldı ikinci tura lider olarak yükselmeyi barantiledi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:04

İLGİLİ HABERLER