Spor
  • 21.6.2018 16:55

Danimarka: 1 Avustralya: 1

2018 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda; Danimarka ile Avustralya, tarihlerinde ilk kez bir resmi müsabakada karşı karşıya geldi, maç 1-1'lik skorla sona erdi. Avustralya, VAR uygulamasıyla bir penaltı kazandı ve bu golle 1 puan kazandı. Gruptaki ilk maçında Peru'yu mağlup eden Danimarka, puanını 4'e yükseltti, Fransa'ya kaybeden Avustralya ise puanla tanıştı. İşte Danimarka - Avustralya maçının tüm detayları...

Danimarka, 7. dakikada Christian Eriksen ile 1-0 öne geçti. Atılan pasta topla ceza sahası içerisinde buluşan Tottenhamlı yıldız, sol ayağıyla yaptığı harika vuruşla rakip fileleri havalandırdı ve skoru 1-0'a getirdi. Eriksen'in golünde asisti Nicolai Jorgensen yaptı.

Dakikalar 24'e geldiğinde ceza sahası içinde topla buluşan Nicolai Jorgensen, penaltı noktası çevresinden kafa vuruşunu yaptı ancak top ağlarla buluşmadı. Danimarkalı futbolcunun kafa vuruşu, az farkla dışarı çıktı.

31. dakikada bu kez Avustralya gole yaklaştı. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan çekilen şut defansın araya girmesi ile engellendi. Şutu çeken isim Aaron Mooy'du.

Avustralya, 37. dakikada penaltı kazandı! Hakem, Yussuf Poulsen'in altıpas üzeirnde topa elle müdahale ettiğini işaret etti ve VAR uygulamasına başvurdu. VAR uygulaması sonrasında beyaz noktayı gösteren Lahoz, Poulsen'e sarı kart gösterdi.

Avustralya'da topun başına Mile Jedinak geçti ve hata yapmayarak skoru 1-1'e getirdi. Jedinak, ilk maçta da Fransa ağlarına penaltıdan bir gol göndermişti.

Maçın ilk yarısında başka gol olmadı.

72. dakikada Tomas Rogic, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şut çekiyor, kaleci Kasper Schmeichel kurtardı.

Aynı dakikada Danimarka tabelayı değiştirme fırsatına yaklaştı ancak ceza sahasının dışından kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan Pione Sisto tarafından çekilen şut kaleyi bulmadı.

90. dakikada Christian Eriksen, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp vuruşunu yaptı ancak skor değişmedi! Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve iki takım da sahadan 1'er puanla ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 21.6.2018 16:57

İLGİLİ HABERLER