Spor
  • 3.3.2015 13:41

Daum'a göre Fenerbahçe'nin en büyük eksikliği

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum, Fenerbahçe - Galatasaray derbisini değerlendirdi.

Bugün'e konuşan Daum'un açıklamaları şu şekilde; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş çok etkileyici bir yarış veriyor. Hangisinin şampiyon olacağını kestiremiyorum. 3’ü de bazen inişe geçiyor, bazen de fantastik oynuyorlar. Biri için “Şampiyon olur” diyorum, 2 hafta sonra aynı takım çok başarısız bir futbol oynuyor. Bu defa da “Nasıl şampiyon olabilirler ki” diyorum. İsmail Kartal takımı kötü futbol oynatmakla eleştiriliyor ama Fenerbahçe’nin çok çok iyi futbol oynadığı maçlar da var. Bence en büyük sorun, takımın geleceği. Birçok tecrübeli isim var ve bir şekilde gidiyorlar. Ancak uzun vadeli bakacak olursak, takım bir an önce yeniden yapılandırmaya gitmeli. Kadroda genç, taze futbolcu yok.

Ben Fenerbahçe'yi çalıştırırken 2003-04 sezonunda şampiyon olduk ve 3’üncü yıldızı aldık. Üzerimizde yıldız için baskı yoktu. Çünkü takımın bunu düşünmesine fırsat vermiyordum. Sadece sonraki maça odaklanmalarını sağlıyordum. Çünkü böyle yaptığınızda maçlarınızı kazanıp şampiyon oluyorsunuz. O zaman yıldız kendiliğinden geliyor zaten. Ümit Özat gerçek bir liderdi. Onu birçok farklı mevkide oynatabiliyordum. Sadece takımının başarısını düşünen bir oyuncuydu. Bana hiçbir zaman “Şurada değil burada oynamalıyım” gibi laflar etmedi. Takımınızda Ümit gibi birkaç futbolcu varsa, şampiyonluğun en büyük adayısınız demektir. "Ozan Tufan kalmalı"

“Ben Bursa’dayken Ozan'ın Karabük’e 500 bin dolara gönderilmesi gündemdeydi. İzin vermedim. Onu A takıma alınca kendini çok geliştirdi. Büyük potansiyeli var, üstelik çalışmayı da seviyor. Bence Bursa’da kalmalı. 3 Büyükler’den birine gitse, uyum sağlaması zor olacaktır. Fenerbahçe forması, Bursaspor formasından çok daha ağırdır. Ozan şu an sadece gelişimini düşünmeli.”

Prandelli iyi bir çalıştırıcı, iyi bir insandır.
Prandelli döneminde Galatasaray’da birlik yoktu, futbolcular gerçek anlamda Prandelli ile hiç bir araya gelemedi. Çünkü Galatasaray, ilkeleri gereği hücum oynar, savaşır, golü düşünür. Prandelli farklı bir sistem oturtmak istedi ama bu Türkiye’ye uygun değildi. Bunun için doğru zaman da değildi. Hamza Hamzaoğlu Galatasaray’ın ilkelerine geri dönmesini sağladı. Örneğin Sabri’yi yeniden takıma aldı. Sahada kimliği olan, çok güçlü bir ekip oluşturdu. Karmaşık bir takımı basit ve etkili hale dönüştürdü. Hamzaoğlu'nun fantastik bir kişiliği vardır, çok karakterlidir. İyi bir teknik adam olabilmek için gereken potansiyel Hamzaoğlu’nda var. Takımı şampiyonluğa taşıyabilecek enerji de kendisinde mevcut. Bugün

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:48

İLGİLİ HABERLER