Spor
  • 26.11.2015 15:13

Denizli sözleşmeyi imzaladı

Ve Galatasaray'da beklenen imzalar atıldı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Mustafa Denizli, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen törenle, tecrübeli teknik adamı 23 yıl aradan sonra tekrar sarı kırmızılı takımın teknik direktörü yapan imzaları attılar. Tören sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ikiliden Başkan Özbek, Atletico mağlubiyeti hakkında da ilginç bir yorum yaptı: Dünkü karşılaşmamız sadece o güne ait bir olay değil. Bir birikimin bir sonucu. Geçmişten gelen problemlerin sonucudur...

İşte Başkan Dursun Özbek ve teknik direktör Mustafa Denizli'nin imza töreninde yaptığı açıklamalardan satır başları;

ÖZBEK: HATA VARSA HESAP VERMEYE HAZIRIM

Şunu herkes bilmeli ki yapılan hatalar varsa her zaman hesap vermeye hazırım. Biz, ben ve yönetim kurulum Galatasaray çağırdığı zaman, her zaman göreve hazırız. Galatasaray'ın geleceği için göreve talibiz. Biz medyada yer almak için bu göreve talip olmadık. Bunu ifade ediyorum, bunun ardından o çocuk ruhuyla Galatasaray'a sevdalanan küçük çocuk var. Okuldan kaçan, Metin Oktay'ı seyretmek için maçlara giden o çocuk var. Galatasaray asla pes etmez, asla umutsuzluğa düşmez. Bu Galatasaray'ın 110 yıllık tarihinde biriktirdiği kuralların başında gelmektedir. Bunun en canlı örneği sevgili Hocam yanımda oturuyor. 1988'i hatırlayalım, bir Xamax maçı oynadık. Deplasmanda 3-0 kaybettik ama sevgili hocam 'farketmez biz de İstanbul'da 5-0 kazanırız' dedi.



ÖZBEK: BİRİKİMİN SONUCU
Dünden dolayı herkes çok üzgün, çok kırgın ve çok kızgın. Dünkü karşılaşmamız sadece o güne ait değil birikimin geçmişten gelen problemlerin doğurduğu bir olaydır

DENİZLİ: GEÇMİŞİ SORGULAMAYACAĞIZ
Resmen göreve başlayacağım bugün itibarıyla teknik adamlık kariyerimin önemli bir bölümünün geçtiği bu tesislerde tekrar yer almaktan çok mutluyum. Galatasaray'a tekrar gelmekten dolayı mutlu ve heyecanlıyım. Bugünden itibaren geçmişle ilgili hiçbir şeyi sorgulamayacağız. Geçmişten gelen başarılı işleri sorgulamayacağız. Yarından itibaren yeni bir yol haritasının bizi nasıl başarıya götüreceğinin planlarını paylaşacağız. 



DENİZLİ: FUTBOLCULARLA ALAKALI BİR KARARIM YOK
Galatasaray her takımın zaman zaman yaşayabileceği olumsuz düşünceyi yaşıyor olabilir. Bunlar önemli değil. Neler yapabiliriz, bu gördüğümüz biraz sıkıntılı ortamdan nasıl çıkabiliriz. Bunları planlayacağız. Nasıl olur, ne yaparım gibi bir olumsuz soruyla karşılaşmış değilim. Hayatımda inanmadığım hiçbir şey yapmadım. Futbolcu grubu ile alakalı verilmiş bir kararım yoktur. Dolayısıyla tüm futbolcularım için yarın yeni bir başlangıçtır. Bugüne kadar yaptığım tüm değerlendirmeler pencerinin öbür tarafındaydı. Hiçbir futbolcum hakkında önyargım yoktur. Bu camia bana bu sorumluluğu verdiği müddettçe vereceğim her karar kulübümün camiamın yararına olacaktır. Yarın yeni bir yol haritasının başlangıç günüdür. Bugünkü tablo beni asla umutsuzluğa yöneltmez. Bu tabloyu değiştireceğiz. Bundan tüm Galatasaraylılar emin olsun. Düşünmeden inanmadan bir bütün olamayız. Bu mesajım hem camiaya hem de takımımadır. Konuşmamdan herkes kendine bir satır çıkarmalıdır. Bu sizlerle paylaşacaklarım, takımla paylaşacaklarım daha farklı olacaktır.

SORU -CEVAP

Mustafa Denizli: Benim için dün söylenenlerden çok yarın söylenecek olanlar önemlidir. 

Dursun Özbek: Galatasaray 110 yıllık bir camia. Kaç tane başkan, kaç tane hoca geldi geçti. Olaya biraz bu yönden bakmak gerekir. Yaşanan gelişmeler yönetimleri bazı kararları almaya sevk edebilir. Galatasaray'da yapılan bu değişiklik Galatasaray'ın geleceği ile ilgilidir. Mustafa Hoca, Galatasaray'ın kendisine ihtiyacı olan bir dönemde göreve geldi.

Mustafa Denizli: Kriz ve baskı benim teknik direktörlük görevim boyunca kan kardeşim oldu. Şimdi araştıracağız, bu baskılar nerede bu krizler nerede... Çözümler üreteceğiz. Bu krizler baskılar olmasa belki bizim de farkımız ortaya çıkmaz. Biz krizlerle baskılarla mücadele ederek yeni yollar açıyoruz, kendimizi geliştiriyoruz.



Mustafa Denizli: Bir gün yine bu çatının altında bana bir soru soruldu; çocukluğunuzda hangi takımı tutuyordunuz dedi? Bende çok açıkgönüllükle Beşiktaşlıydım dedim. Ben dürüstlükle cevap verdim. Benim teknik adamlık kariyerimin üçte biri bu camiada geçti. 

Mustafa Denizli: Önümüz karanlık değil, Galatasaray'da karabulutlar yok. Sadece biraz puslu ve sis var.

Dursun Özbek: Galatasaray'ın hedefleri değişmez. Her zaman en üst seviyede başarı bekliyoruz. 

Başkan Dursun Özbek ve Mustafa Denizli basın mensuplarına yaptıkları açıklamalardan sonra resmi sözleşmeyi imzaladılar.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:28

İLGİLİ HABERLER