Spor
  • 24.10.2016 00:01

Denizlispor’da devre arasında galibiyet primi

Denizlispor yönetimi, futbolculara söz verilen galibiyet primini devre arasında elden dağıttı.

Denizlispor, TFF 1’inci Lig’de 3 maç sonra, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u 2-1 yenerek galibiyet hasretine son vermesinden sonra Başkan Süleyman Urkay’ın sert açıklamalar yaparak istifasını açıklamasıyla sarsıldı. Gözler, yönetim kurulunun yarın yapacağı toplantıya çevrildi.

Başkan Urkay, yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek istifasını verdi. Kulüp yöneticileri ilk etapta istifayı kabul etmeyerek Urkay’ı iknaya çalıştı. Sorun çözülemeyince yarın yeniden toplantı yapılması kararlaştırıldı. Toplantı sonunda Süleyman Urkay’ın geri adım atmadığı takdirde yönetim kurulunun topluca istifa kararı alarak, kongreye gitmesi bekleniyor.

YÖNETİM PRİMİ ARTIRDI

Denizlispor’da Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı sonrası Başkan Süleyman Urkay’ın istifa edeceğinden habersiz olan yönetim kurulu, galibiyet primini soyunma odasında 50 bin TL’den 100 bin TL’ye çıkardı. Yöneticiler, ilk etapta sözü verilen 50 bin TL’yi de yine soyunma odasında nakit olarak futbolculara dağıttı. İstifa kararı sosyal medyada olumlu ve olumsuz yorumlara neden olurken, taraftarlar SMS kampanyası başlatılması için harekete geçti. Öte yandan maç sonrası takım otobüs bozulduğu için futbolcuların kendi imkanlarıyla tesislere ve evlerine döndüğü belirtildi.

İSTİFAYA GÖTÜREN NEDENLER

Denizlispor’da Başkan Urkay’ı istifaya götüren nedenler de ortaya çıkmaya başladı. Geçmiş dönemlerden kalan futbolcu alacakları nedeniyle sürekli hale gelen puan silme tehlikeleri, Denizli ve kentteki kuruluşlardan yeteri desteğin verilmemesi, son maçlarda alınan kötü sonuçların baskısının Urkay’ın istifasına yol açtığı belirtildi.

Eski futbolculardan Norman Sylla’nın 241 bin euro alacağının ödememesi üzerine FIFA Disiplin Kurulu’nun Futbol Federasyonu’na yazdığı yazının Denizlispor’a iki gün önce bildirildiği ve para 25 Ekim Salı gününe kadar ödenmezse kulübün 6 puanının silineceği belirtildi. İstifa kararını değiştirmeyi düşünmediğini belirten Urkay, şöyle dedi:

“Denizli ihracatının 3 milyar dolara çıktığı söyleniyor. Ama biz takıma forma ve göğüs reklamı bulamıyoruz. Geçen yıl ve bu yıl 3’er puanımız silindi. Salı gününe kadar 241 bin euro ödemezsek 6 puanımız daha silinecek. Eski futbolculardan Bayram Fetai de açtığı davayı kazandı. Aralık ayında 190 bin euro ödenmezse 6 puan silinme cezası da kapıda. Bizim istediğimiz geçmiş dönemlerin yüklerinin üzerimizden alınması. Futbolcularımız sahada ter dökerek maç kazanıyor, biz geçmiş borçlar yüzünden puanları kaybediyoruz. Futbolcularımın emeğini koruyamıyorum, utanıyorum. Büyük bir ilçenin belediye başkanı, ‘Biz Süleyman Urkay’ın burnunu sürtmek için yardımcı olmuyoruz’ demiş. Başkanlık sürecinde önümüze çıkarılan engeller ortada. Eğer ben kişi olarak Denizlispor’un başarısının önünde engelsem bu engeli kaldırmalıyım. Ben gidince Denizlispor’a destek yağacaksa burada durmamın anlamı yok. Yönetimdeki arkadaşlar istifayı kabul etmedi. Ama ben kararlıyım. Kendileri göreve devam etmede ısrar ederlerse, şimdiye kadar bana koşulsuz destek verdikleri için başkanlığa devam ederim, ama sadece adım başkan olur. Hiçbir şeye karışmam.”

Güncellenme Tarihi : 23.10.2016 20:58

İLGİLİ HABERLER