Spor
  • 3.12.2016 15:49

Derbide Advocaat ve Güneş’in taktik savaşı

Dick Advocaat ve Şenol Güneş’in taktik savaşı

Kadıköy’deki dev randevu, iki duayen hoca Dick Advocaat ve Şenol Güneş'in taktik savaşına sahne olacak.Ligin 13. haftasında Fenerbahçe, bugün evinde ağırlayacağı Beşiktaş'ı yenerek zirveyle arasındaki puan farkını eritmek istiyor. Sarı-lacivertlilerde Teknik Direktör Dick Advocaat, derbi stratejisini, Manchester United ve Galatasaray maçlarında olduğu gibi ön alan baskısı üzerine kurdu. Mehmet Topal, Josef ve Alper ile özel olarak görüşen Hollandalı çalıştırıcı, “Rakip hızlı çıkış yapmak istediğinde size çok iş düşüyor. Yarı sahamıza geçmelerine izin vermeyip ön bölgede bu atakları karşılamalıyız” dedi.

Derbide orta alanın solunda görev alacak olan Sow'dan maç içinde Van Persie'nin yanına kaymasını isteyen Advocaat, bu durumda Alper'e de Senegalli yıldızın boşalttığı bölgeyi doldurmasını bildirdi. Kart sınırında olan Skrtel'i uyaran Hollandalı çalıştırıcı, kanat organizasyonları konusunda ise Sow ve Volkan Şen ile özel olarak ilgilendi. Tecrübeli çalıştırıcı ayrıca bu tür derbilerde ilk golü atmanın önemine de dikkat çekti. Advocaat, Beşiktaş maçında Aatif'ın yerine Volkan Şen'e ilk 11'de görev verecek. Fenerbahçe'de, Gençlerbirliği ile oynanan kupa maçında kırmızı kart gören İsmail Köybaşı ise cezalı olduğundan derbide forma giyemeyecek.

BEŞİKTAŞ GALİBİYET İSTİYOR

Süper Lig'de 28 puan ile 2. sırada bulunan Beşiktaş, 4 puan farkla bir alt basamağında yer alan Fenerbahçe'yi bugün Kadıköy'de şok presle yıkmayı hedefliyor. Teknik Direktör Şenol Güneş, kontrollü futbol beklentilerinin tersine adeta maç Vodafone Arena'daymış gibi takımını önde baskıyla derbiye başlatacak. Siyah-beyazlıların kurt hocası, her zamanki ofansif anlayışından taviz vermeyerek sarı-lacivertlileri kendi ceza sahasından uzak tutmayı ve erken gol bulup dev randevuda inisiyatifi ele geçirmek amacında.

Orta sahada Fenerbahçe'nin baskısına çözümolarak ise kanatlardaki Cenk Tosun ve Quaresma'yı merkeze yakın oynatıp pas organizasyonları ile hücum geliştirmeyi düşünen Güneş, ayrıca ev sahibinin kanat oyuncuları ileri çıktığında, topu kapıp kenarlardan boş alan bularak ezeli rakibini devirmenin hesaplarını yapıyor. Kara Kartal, böylece 11 yıldır kazanamadığı Fenerbahçe deplasmanında bu kötü seriye son verip, şampiyonluk yolunda aradaki puan farkını 7'ye çıkarmanın peşinde.

 

 

Güncellenme Tarihi : 3.12.2016 15:52

İLGİLİ HABERLER