Spor
  • 28.8.2016 00:46

Diarra Galatasaray'a tuzlu geldi

Diarra transferi Galatasaray’a pahalıya patlayacak..

Galatasaray, ön libero transferini bitirmek istiyor. Lassana Diarra'nın Galatasaray'a transfer olması durumunda sarı-kırmızılıların kasasından minimum 11.5 milyon Euro çıkacak. Alternatifler yoklanıyor.

Lassana Diarra transferi Galatasaray’a pahalıya patlayacak. Galatasaray, ön libero mevkisindeki bir numaralı adayı Lassana Diarra’yı transfer etmek için çabalarını sürdürüyor. Galatasaray’da bir yönetici, oyuncunun 10 milyon Euro’luk cezasını çözmek için Lokomotiv Moskova kulübünün kapısını çaldı.

Sarı-kırmızılı kulübün cezanın yarısını ödemeye razı olduğu kaydedildi. Galatasaray’ın bu rakamı 6 ayda bir kez olmak kaydıyla 3 yıllık zaman diliminde ödemeyi teklif ettiği belirtildi.

Oyuncu ile yıllık 4.5 milyon Euro ücrete anlaşma sağlayan sarı-kırmızılılardan Marsilya kulübü de 2 milyon Euro civarında bonservis bedeli istiyor. Buna göre Galatasaray, transferi gerçekleştirirse 31 yaşındaki futbolcu için kasasından uzun vadede 11.5 milyon Euro’yu gözden çıkaracak.

TIOTE VE DE JONG YOKLAMASI

Transferin çıkmaza girme ihtimalini göz önüne alan Galatasaray, İngiltere Championship Ligi ekibinin Filidişi Sahilli orta sahası Cheik Tiote, ve Los Angeles Galaxy’de forma giyen Nigel de Jong için temaslarını sürdürüyor.

Fildişi Sahilli oyuncu ile görüşme yapılırken, henüz mutabakat sağlanmadı. Belli bir anlaşmaya varılması halinde siyahi futbolcu, İstanbul’a çağırılacak.

Orta sahada Ön libero pozisyonu için, hem Rus takımı Lokomotiv Moskova ile 10 milyon Euro’luk tazminatını indirmeye çalışan Fransız oyuncu Lassana Diarra hem de Cheik Tiote ile sarı-kırmızılıların görüşmeleri sürerken, önceliğin Diarra’da olduğu ancak her iki oyuncunun da transferinin gündeme gelebileceği ifade edildi.

AMKSPOR.com

Güncellenme Tarihi : 28.8.2016 00:23

İLGİLİ HABERLER