Spor
  • 29.9.2016 00:34

Dick Advocaat Salih Uçan'ı defterden sildi

Advocaat'tan Salih Uçan'a kötü haber!

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki 2. maçında yarın Hollanda'nın Feyenoord takımıyla karşılaşacak.Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Feyenoord maçı öncesi taraftarların en çok merak ettiği konu olan, "Salih Uçan ve Robin van Persie oynayacak mı?" sorusunu yanıtladı.

"ROTASYONUN ZAMANI DEĞİL"

Gruptaki iddialarını sürdürebilmeleri için Feyenoord'u yenmelerinin şart olduğunu vurgulayan Advocaat, en iyi oyuncuları sahaya süreceğini söyledi. "Rakibin Ligde ve Avrupa’da yaptıkları inanılmaz. Şu anda oyuncu rotasyonu yapacak durumda değiliz, en iyi oyuncularımız sahada olacak" diyerek, daha önce kadroya almadığı Salih ve Van Persie'ye şans tanımayacağını ima eden Advocaat, şöyle devam etti:

"YENEMEZSEK İŞLER ZORLAŞIR"

"Feyenoord, Manchester United'ı yenerek büyük avantaj elde etti. Biz, Feyenoord'u yenemezsek işler zor bir hale gelecek. Manchester United'ın bu grubun en iyi takımı ve favorisi olduğunu düşünüyorum. Diğer üç takım da ikincilik mücadelesi verecek."

OZAN VE JOSEF'İN YERLERİ DEĞİŞTİ

(Sorulan soru üzerine) Siz son maçı izlediniz mi? Ozan ve Josef, Mehmet'in 10 metre önünde oynadılar. 3 önlibero ile çıktığımızı o yüzden söyleyemezsiniz. Belki geçmişte öyle oynamış olabilirler. Ama siz sahada olana bakmalısınız.

"SON 2 MAÇTA 7 GOL ATTIK"

Son iki maçta 7 gol attık. 15'e yakın pozisyon bulduk. Az gol atıyoruz gibi bir durum yok. Evet, çok fazla pozisyona giriyoruz. Futbolda pozisyona girmeniz en önemli şeydir. Bunu yaptıüğınız sürece gerisi daha kolay olur. Tek yapmamız gereken son paslara ve vuruşlara daha çok çalışmak. Bu konuda eleştirebilirsiniz ama genel anlamda kötü bir şey söyleyemezsiniz.

"VOLKAN ŞEN'İN YAPMASI GEREKEN..."

Volkan Şen'in performansından son pasları hariç çok memnunuz. Son vuruş ve paslarda kendisini geliştirmesi gerekiyor. Gol atmış ya da atmamış bu farketmez. Başka oyuncuların daha iyi olduğu pozisyonlarda arkadaşlarını daha iyi görmesi, bakış açısını genişletmesi gerekiyor. Aslında bunları o da biliyor.

"GELDİĞİM İÇİN PİŞMAN DEĞİLİM"

Fenerbahçe'ye geldiğim için çok şanslıyım. Kariyerimin son adımı olarak burayı seçtim ve bundan da hiç bir pişmanlık duymuyorum.

Güncellenme Tarihi : 29.9.2016 09:21

İLGİLİ HABERLER