Spor
  • 18.12.2017 00:52

Dilmen: Fatih Terim gelmeli

Galatasaray, deplasmanda Yeni Malatyaspor'a 2-1 kaybetti. Rıdvan Dilmen, Evkur Yeni Malatyaspor - Galatasaray maçını değerlendirdi.

Süper Lig'in 16. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Galatasaray, Malatya deplasmanından 2-1'lik yenilgiyle ayrıldı.

Rıdvan Dilmen, Malatyaspor - Galatasaray maçını şu ifadelerle yorumladı:

Tudor öyle bir teknik adam ki takımına çok güveniyor. Ama realiteden uzaklaşmamak lazım. Kaybettin oyuncuları...Bu takımın canlanması lazım. Bu takım cansız. Kaleci gelmiş, son dakika orta yapamıyor takım. Kan değişikliği lazım.?Galatasaraylı seyirciler maçın son dakikası oynanırken heyecanla maçı izlerken, Muslera ceza alanına geldi. .

Pasla kullandılar. Niye pas yapıyorsunuz, kaleci niye geldi oraya? Tudor hariç 11 kişi orada. Sabah kahvaltı yaparken Galatasaraylılar liderdi, belki yarından itibaren 3. olacaklar. Bugün Malatya daha iyi, daha etkili oynadı. Erol Bulut 7 gündür Galatasaray'ı çalıştırıyordur. Erol Bulut'un yerinde olsam Galatasaray'a çalışmam. .

Ne oynayacağı belli değil ki! Anladım ki içeride Tudor değil taraftar maçları kazanıyor. Bir de Fatih Terim'den bahsedelim. Oyuncular da biliyor. Tudor, birkaç maç sonra gidecek. Böyle düşünüyorlardır. Ben Tudor'un en büyük şanssızlığının Terim'in Milli Takım Teknik Direktörü olmaması die düşünüyorum. Galatasaray'ın şampiyonluk şansı yüzde 20 ise, Fatih Terim gelirse yüzde 5 daha atarım. 5 takım arasında Galatasaray'ın şansı yüzde 25 olur. Terim yüzde 99 gelmeli. Yüzde yüz Tudor'la devam edemezsiniz.

Rıdvan Dilmen maçın ilk yarısını şöyle yorumladı:

Galatasaray taraftarı için zor bir sezon. Keyif alacakken, darbe alıyorlar. Tüm camia için geçerli. Bir 5 yiyor, dönüyor lider oluyor. Bir üç yiyor, tekrar lider oluyor.Tudor'un problemi şu, düşünüyor düşünüyor. Fernando'yu savunmanın önüne koyuyor. Acayip bir şekilde çıkıyor.

Belhanda'yı 44. dakika dışında gören var mı? 5'linin solunda Linnes oynamaz. O zaman Rodrigues'i oynat. Muslera'ya gelelim. Ben olsam şöyle derim "Ya Muslera sen tecrübelisin de şu direklere birer kişi koyalım" derim..

Muhtemelen ikinci yarıya iki değişiklik ve sistem değişikliğiyle başlayacak. Genelde tahmin ederim hangi değişiklikler olabilir, Ama Tudor'u kestiremiyorum tam olarak.Gidişat, değil 3-2'ye daha farklı bir yere doğru gidiyor. Erol Bulut, çok akıllı bir iş yapmış. Denayer, Ahmet veya Maicon baskı yiyince kesin topu rakibe atıyor.

 

Güncellenme Tarihi : 18.12.2017 00:56

İLGİLİ HABERLER