Spor
  • 19.11.2011 00:05

DOĞUDAKİ İLLERE POZİTİF AYRIMCILIK YAPILACAK

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan illerde, gençlerin kaliteli hayat ve eğitim almaları için pozitif ayrımcılık yapacaklarını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bitlis gezisi dönüşünde, Muş Havaalanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gençlerin barışa adım atmasını, ülkenin ve milletin birliğinden ve dirliğinden yana tavır almasını arzuladıklarını kaydetti. AK Parti hükümetlerinin icraatlarıyla ortaya çıkan bir hükümet anlayışını ortaya koyduğunu söyleyen Kılıç, "Dolayısıyla yapacağımız hizmetleri kaynaklar ölçüsünde hızlı bir şekilde koordine etmek öncelikli görevlerimiz arasındadır. Sadece benim bakanlığım değil tüm bakanlıklar kendi imkanlarını kendi kaynaklarını bu çerçevede bütün illerimiz için seferber etmiştirler" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde gençlik politikalarını gençlerle buluşturulmasına yönelik adımlar atacaklarını kaydeden Bakan Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bölge için pozitif ayrımcılığı her zaman devrede tutacağız. 2011 yatırım programımız bu çerçevede yürütülüyor. Dün 2012 yılı yatırım programımız TBMM'de görüşüldü. Orada da yine Doğu ve Güneydoğu'da bulunan illerimiz için özellikle spor ve gençlik odaklı yatırımlara ağırlık verme düşüncemizi komisyonlarla paylaştık."
"Biz istiyoruz ki gençlerimiz barışa adım atsın. Biz istiyoruz ki gençlerimiz ülkemizin ve milletimizin birliğinden ve dirliğinden yana tavır alsın" diyen Kılıç, "Biz gençlerimizi hayata hazırlamaya, kaliteli bir hayat yaşamaya, iyi eğitimler almaya, anne ve babaların kendilerinden olan beklentilerini karşılayabilecek süreçte olmaya yönlendirme çabası içerisindeyiz. Yani birileri gençlerimizin eline molotofkokteyli, el bombası ve mermiler verirken, biz gençlerimize ölümü değil hayatı, iyi eğitim
süreçlerini gösterme çabası ile hareket ediyoruz. Bunun gereklerini de inşallah önümüzdeki dönemlerde daha fazla yerine getirme çabası içerisinde olacağız" şeklinde konuştu. Muş'a bir gençlik merkezi yapacaklarını da ifade eden Bakan Kılıç, şunları kaydetti:
"İllerimizin ihtiyacının neler olduğunu tespit edip imkanlar ölçüsünde hangi takvim içerisinde yapabiliriz diye gayret içerisindeyiz. Ancak Muş'a kısa sürede ve ivedilikle gençlik ve kültür merkezi kazandırma gayreti içerisindeyiz. Muş'taki gençlerimizi hayatın her alanında okul dışında kalan zamanlarını iyi ve etkin bir şekilde değerlendirme arzusundayız. Bununla birlikte Muş'ta belediyemizle iş birliği içerisinde olarak tüm Türkiye'de bir kampanya olarak yürüteceğimiz sporun ve sporcunun belli ölçüde yer tutması için çalışma yapacağız. Bununla ilgili olarak ta ebetteki bir takım sporsal alanlara ihtiyaç duyacağız. Bunları ise Valimiz, Belediye Başkanımız ve Muş'un diğer dinamikleri ile değerlendirip uygulamaya koyacağız."
Bakan Kılıç, daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Muş'tan ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 12:08

İLGİLİ HABERLER