Spor
  • 16.9.2014 17:47

Emmanuel Eboue, Galatasaray'dan ayrılacak mı

Puma'nın Forever Faster pazarlama kampanyası tanıtımına katılan Galatasaray'ın Fildişi Sahilli futbolcusu Emmanuel Eboue, sarı kırmızılı takımdaki durumu hakkında açıklamalarda bulundu.
Eboue, "Çok kötü hissediyorum. Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı tabii ki isterdim. Şampiyonlar Ligi çok büyük bir turnuva. Ama hayat bu hayatta böyle şeyler olabilir. Ben her zaman pozitif düşünüyor ve Galatasaray için her zaman dua ediyorum. Galatasaray'la 1 yıllık sözleşmem var. Bir yıl daha buradayım. Anderlecht maçı için de Galatasaray'ın kazanmasını istiyorum ve bunun için dua ediyorum" diye konuştu.

Teknik direktör Prandelli ile görüşüp görüşmediği yönündeki bir soruya da Eboue, "Hayır onunla konuşamıyorum. Ben rezerv takım ile çalışmalarımı sürdürüyorum. Bu karar benim değil. Bana 'bu takımda olmayacak burada çalışmayacaksın' dediler. Ben bir yıl daha buradayım ve elimden geleni yapacağım" yanıtını verdi.

"HEDEFLERİ OLMAYAN BİR TAKIMA GİTMEM"
Teklifler aldığını belirten Eboue, "Galatasaray büyük bir takım. Ben hala gencim ve Galatasaray büyük bir takım. Galatasaray'dan ayrılıp hedefleri olmayan küçük bir takıma gitmeyi düşünmüyorum. insanlar hakkımda hep negatif şeyler söylüyor; ama ben Galatasaray'da para için bulunmuyorum. Hayatta önce yürürsünüz, para ondan sonra gelir. Ben para için gelmedim önce yürüdüm sonra bunun karşılığını bekledim. Her zaman da bu mentalitedeyim. İyi bir teklif almadım; eğer iyi bir teklif alsaydım giderdim." ifadelerini kullandı.
Türkiye'den teklif alıp almadığı yönünde de tecrübeli futbolcu, şöyle konuştu: "Hayır Türkiye'den hiçbir teklif almadım. Galatasaray benim takımım burada bir yıl daha kontratım var ve Galatasaray hala benim takımımım. Galatasaray'ı sevdiğimi tekrar A Takım'a dönmek için değil, gerçekten sevdiğim için söylüyorum. birinci yılımda geldiğimde taraftarlar bana sahip çıktı. Kulüptekiler de her zaman iyi davrandılar. Her istediğimi yerine getirdiler. Rezerv takımda hala çalışmayı sürdürüyorum. Bir gün beni arayacaklarını düşünüyorum."

"KİMSE NEDEN KADRODIŞI KALDIĞIMI SÖYLEMEDİ"
Neden kadro dışı kaldığıyla ilgili kimsenin kendisine bir şeyler söylemediğini dile getiren Eboue, "Kimse bana gelip niye kadro dışı kaldığımı açıklamadı. Ben ikinci takımda olduğum için söylemiyorum. Ben bu takımı çok seviyorum ve hala çok çalışıyorum. Bu benim için de sürpriz oldu. Ben herhangi bir sebep görmüyorum." şeklinde konuştu.

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Anderlecht ile yapacakları maçla ilgili de Eboue, "Bizim ilk amacımız elbette ikinci tura yükselmek olmalı. Grubumuzda Dortmund, Arsenal ve Anderlecht var. Biz bu 3 kulübe de saygı duyuyoruz; ama korkmuyoruz. Geçen seneki gibi oynarsak ileriye gidebileceğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

"BEN KULÜPTE KİMSE İLE KAVGA ETMEDİM"
Eboue, son olarak basında hakkında çıkan haberlere üzüldüğünü söyleyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Burada birçok gazeteci bulunuyor. Buradaki kimse beni tanımıyor. benim nasıl biri olduğumu sadece Allah biliyor. Eğer as takımla çalışamıyorsam asla kulüpte biriyle kavga ettiğim için değil. 3 yılda kimseyle kötü bir şey yaşamadım. Nereye gidersem gideyim herkese saygılıyım. Kimseyle problem yaşamadım. İşinizi yapabilirsiniz; ama asla görmediğiniz şeyleri yazmamalısınız. Ben kulüpte kimseyle problem yaşamadım. Bu haberler bu sebeple doğru değil, ben iyi ve temiz bir insanım. Bunlar beni üzüyor. Bunların yazılması hiçbir şekilde hoşuma gitmiyor."

SERCAN SAPANATAN - MUSTAFA AKIN - İSTANBUL / DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:46

İLGİLİ HABERLER