Spor
  • 27.9.2016 11:18

Enes Ünal Huntelaar’ı solladı

Arda, Enes, Yunus ve Mevlüt, gol ve asistleriyle takımlarını sırtladı.Enes, Hollanda’da; Mevlüt de Fransa’da krallık yarışında zirvede.

Türk futbolcular fırtına gibi… Avrupa'nın üst düzey liglerinde top koşturan Arda Turan, Enes Ünal, Yunus Mallı ve Mevlüt Erdinç, bu hafta sergiledikleri performansla dikkat çekti. Hollanda ekibi Twente'nin Manchester City'denkiraladığı Enes Ünal, 2-1'lik Vitesse maçında fileleri bir kez havalandırdı. 19 yaşındaki milli forvet, attığı 6 golle gol krallığı yarışında liderliği bırakmadı. Bilal Başaçıkoğlu da Feyenoord'un Roda'yı 5-0 yendiği maçta sonradan girip Toornstra'nın 88'de attığı golün pasını verdi.

MAINZ'A YUNUS MALLI YETMEDİ

Arda Turan, Barcelona'nın deplasmanda Sporting Gijon'u 5-0 yendiği maçta Luis Suarez'in kaydettiği ilk golün asistini yaparken, takımının 4. golüne de imza attı. Fransa'nın Metz takımında 7. maçına çıkan Mevlüt Erdinç, Montpellier'i 1-0 yendikleri 7. hafta maçında penaltıdan kaydettiği golle takımına galibiyeti getirdi. Almanya'da Mainz'ın evinde Bayer Leverkusen'e 3-2 kaybettiği 5. hafta mücadelesinde Yunus Mallı, 1 gol 1 asistle oynadı. Mesut Özil ise Premier Lig'de Arsenal'ın sahasında Chelsea'yi 3-0 yendiği maçta son golü kaydetti.

ENES HUNTELAAR’IN ÖNÜNDE

Twente Sportif Direktörü Ted Van Leeuwen, Twente formasıyla 7 haftada 6 gole imza atan ve gol krallığıyarışında ilk sırada yer alan Enes Ünal hakkında övgü dolu ifadeler kullandı. Leeuwen, “Zamanında PSV'ye aldığım Klaas-Jan Huntelaar'ı çağrıştırıyor. Enes de Huntelaar gibi futbola bağlı ve daha iyi olmak için çok sıkı çalışıyor. Enes; iki ayağına da hâkim iyi bir golcü ve ayrıca serbest vuruş da kullanabiliyor. Aynı yaşta ikisini kıyasladığımda Enes teknik olarak Huntelaar'ın çok önünde. Hakim Ziyech takımda olsaydı, daha fazla atardı” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 27.9.2016 11:21

İLGİLİ HABERLER