Spor
  • 18.4.2015 13:41

Erdoğan pedal çevirdi, korumalar peşinden koştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Salacak’ta “51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu” tanıtım etkinleri kapsamında düzenlenen basın turuna katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinlik başlangıcında biraz zorlansa da hasa sonra bisiklete alıştı. Salcano tarafından özel olarak üretilen bisiklete binen Erdoğan’a Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve basın mensupları da eşlik etti.

Etkinliğin en ilginç görüntüsünü ise, Cumhurbaşkanlığı korumaları oluşturdu. Korumalardan bazılarının bisiklete binerek, bazılarının ise koşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yetişmeye çalıştıkları görüldü. Etkinliğin bitişinde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın madalya verdi.

Burada kısa bir konuşma yapan Erdoğan, “Böyle bir bahar gününde ananevi hale gelmiş Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 51’incisini bu yıl gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki hafta Alanya’dan bu yarış başlıyor. Bu yıl uluslararası camiada beklenenin üzerinde bir katılım söz konusu. 3 Mayıs’ta yine İstanbul’da bu uluslararası cumhurbaşkanlığı bisiklet turu tamamlanmış olacak” dedi.

Erdoğan bisiklet sporunun Türkiye’de yeteri kadar gelişemediğini vurgulayarak, “Biz tabii bisiklet olayında aslında dünyadaki bir çok ülke gibi sevdirebilmiş değiliz. Bu noktada ‘altyapımızı da iyi yaptık’ diyemeyiz. Ancak bazı illerimiz var ki başta Konya olmak üzere onlar gerçekten bu konuda iyi adımlar atıyorlar. Temennim odur ki diğer illerimizde de İstanbul Ankara gibi Antalya gibi buralarda da bisiklete yollarına yönelik altyapı süratle başaralım ve bisiklete olan sevdayı arttıralım. Aynı zamanda bisiklet üreten firmalarımızı da fiyatları uygun hale getirirse o zaman bu işin tüketimi de çok daha farklı olacaktır. Hem sıhhatimiz noktasında bisiklet sporu gerçekten çok farklı” ifadelerini kullandı. 

CENK İŞVER - MEHMET SELMAN BEKTAŞ 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:58

İLGİLİ HABERLER