Spor
  • 28.5.2015 11:26

Erman Toroğlu Aziz Yıldırım'ı yerden yere vurdu

ERMAN TOROĞLU/ Artık yemezler Aziz Yıldırım!

Fenerbahçe'nin peşinde koş diye sana diz mi çöktüler? Yoksa yalvardılar mı?

Aziz Yıldırım bir basın toplantısı yaptı. Neymiş efendim, aslında bırakacakmış ama bir ilan yüzünden bırakmamış.

Bir tarafta adalet var, tamam da bir de kamunun gördüğü gözler ve vicdanı var. Kimse aptal değil. Bu kadar hırs niye?

Yıllar önce "Ali Şen Başkan Fenerbahçe Şampiyon" sloganı her yerde Fenerbahçelilerin ağzındaydı.

Bu yıllarca da devam etti. Şimdilerde şemsiye ters döndü, "Aziz Yıldırım Başkan Galatasaray Şampiyon!" oldu.

Peki bunu yaratan kim?
'Türkiye'de seyirci kaybını sağlayan, son 4 yılda şike rezaletini ortaya çıkaran, seyirciyi statlardan kaçıran, seyircisine hakaret eden, iki cümlesinde bir 'ben' diyen, devamlı etrafına hakaret eden, hayali düşman yaratan kim?' desem... Bunu yolda yürüyen üç kişiye sorsam... Alacağım tek cevap Aziz Yıldırım olur.
Ben onun yerinde olsam, sahte rapor alarak (aldığı rapor İzmir Hava Hastanesi'nden kalça çıkığı raporudur) askerlikten kaçtığının ispatlandığı birinci gün çeker giderdim. O ne yaptı? Devam etti. Sonra ne yaptı? Hapishanede yatarken paralı askerlik çıktı. Para yatırdı, ikinci defa askerlik yaptı. İkinci defa askerlik yapmadan askerlik yaptı!

Bakınız arkadaşlar, Aziz Yıldırım denen adam, bu olaylardan sonra Atatürkçüyüm diye ortaya çıktı. Atatürk'ü seven adam, Atatürkçü olan adam önce Atatürk'ün giydiği o şerefli Türk ordusunun üniformasını giyer, adam gibi askerliğini yapar.

Ama maalesef bu sahte Atatürkçüler yüzünden Atatürk de büyük zarar görüyor.

VERDİĞİ ZARARLAR 50 YIL SİLİNMEZ
Galatasaray dördüncü yıldızı taktıktan sonra Aziz Yıldırım dün bir basın toplantısı yaptı. Neymiş efendim, aslında bırakacakmış ama bir ilan çıkmış onun yüzünden bırakmamış. Artık millet yemiyor. Yemezler çünkü at artık terli. Gazetelerdeki açıklama çok kibarca, çok mantıklı. Neymiş efendim, yıllarca ailesini bırakmış.. Allah aşkına sana aileni bırak gel de Fenerbahçe'nin peşinde koş diye diz mi çöktüler? Yalvardılar mı? Hayır. Dün konuşuyor, tamamen ajitasyon. Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'ye şike olayından dolayı verdiği zarar 40-50 yıl silinmez.

Bir tarafta adalet var, tamam da bir de kamunun gördüğü gözler var ve kamunun bir vicdanı var. Kimse aptal değil. Çalıştığı 17 yıl boyunca yanındaki yöneticilere bakın, bir de en son yaptığı basın toplantısında yanında kim kalmış ona bakın, zaten anlarsınız. Bu kadar hırs niye anlamak mümkün değil.
Türkiye'de seyirci adedi inanılmaz azaldı. Bunu da Passolig'e bağlıyorlar. Son derece yanlış, Passolig falan değil. İnsanlar Türkiye'de futbol denen orta oyununa inanmıyorlar. Bakınız çok fazla değil, geçen hafta içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir cümle sarf etti: "Ben Başbakan olmadan önce futbola başka bakıyordum, şimdi başka bakıyorum" dedi. Bu cümle karambole gitti. Sayın Erdoğan'ın söylediği herhalde şuydu: 'Ben futbolun eskiden temiz oynandığını sanıyordum. Ama olayın içine girince ne rezalet olduğunu gördüm.' Ben onu anladım.

Yanlış mı anladım bilmiyorum, ama doğru anladığımı zannediyorum.

Aziz Yıldırım 17 yıl yaptığı başkanlık döneminin son 10 yılında 2.5 yıl ceza almış. Herhalde böyle bir başkan dünyada yoktur. Bakın beyler, Aziz Yıldırım, kaleci Volkan, Fenerbahçeli Emre, Galatasaraylı Melo... Bu tip zihniyetteki futbolcular sahada ve saha dışında görev yaptığı sürece Türkiye'de futbol bir yere varmaz.

3 TANE DAHA ALİ PALABIYIK OLSA ...

Çok net söylüyorum, hiç tanımam Ali Palabıyık diye bir hakem, zaman zaman yanlış yaptığı da oluyor, ama giydiği hakem elbisesinin şahsiyetini, onurunu, daha da ileri giderek giydiği elbisenin Futbol Federasyonu olduğunu ve onun onuruyla oynatmadığını herkese gösteriyor. 3 tane daha Ali Palabıyık olsun, ne Melo ne Emre ne Caner ne de Volkan dört maç üst üste oynayamazlar. Eskiden hakemler Aziz Yıldırım'dan korkuyorlardı.

Şimdi raporlarına yazıyorlar. O yüzden Aziz Yıldırım bu cezaları alıyor. Şimdi size bu verdiğim isimlerin çoğu Fenerbahçeli, bir tanesi Galatasaraylı diyebilirsiniz ama bu Ali Palabıyık, Fatih Terim Galatasaray teknik direktörü iken 4. hakem olduğu bir maçta doğru rapor yazarak Terim'e okkalı bir ceza verdirmişti.

Biz tekrar dönelim Fenerbahçe'ye...

Bakınız, Fenerbahçe'de seyircilerin önemli bir bölümü Aziz Yıldırım'dan bıktılar. Daha da enteresan Galatasaraylılar ve Beşiktaşlıların çoğu Aziz Yıldırım görevde kalsın istiyor. Çünkü 'o kaldıkça bizim şampiyonluk şansımız fazla' diyorlar.

Beşiktaşlı arkadaşlarım, Galatasaray-Beşiktaş maçından önce şunu söylediler: "Bu Beşiktaş zaten 3. olacak. Yanlışlıkla Galatasaray'ı yenip de bu Aziz Yıldırım'ı, bu Emre'yi, bu Volkan'ı dinlemeyelim" Yani bir kısım Beşiktaşlı seyirci derbiyi Galatasaray'ın kazanmasını istedi.

SEN DE KÜFÜR ETMEYECEKSİN
Maçlara gidiyorsunuz, Aziz Yıldırım'a küfür var, Volkan'a küfür var, Emre'ye küfür var. Peki aynı takımda Gökhan Gönül de oynuyor, Egemen de Topal da Webo da oynuyor. Onlara küfür yok. Ama bakıyorum, 'bize küfür ediliyor' diyen kaleci Volkan, devamlı dümdüz küfür ediyor. Küfür edilmesini istemiyorsan küfür etmeyeceksin. Sevgili okuyucular, ileri gelen üst düzey Fenerbahçelilerle konuşuyorum. "Sizden neden aday çıkmaz" diyorum. "Erman Abi, eğer aday çıkarsa onun özel hayatı dahil, yapmadığı işler dahil inanılmaz dedikodular üretilir ve o aday yıpratılır" diyorlar.

Bu, şunu gösteriyor: Fenerbahçe 'ben büyük camiayım' diyor. Evet büyük camia. Seyircisine Fenerbahçe ürünlerini satın al diyorsun, çocuğunun rızkından keserek alıyor. Kombine al diyorsun, alıyor, seyahate gel diyorsun, geliyor. Ama kongreye geleni öyle bir hale getirilmiş ki size şimdi yazacağım olayları bir espri, bir egzajere olarak alın.

Allah uzun ömür versin, Aziz Yıldırım'ı tenkit ederiz, yaptığı iyi şeyler-kötü şeyler vardır. Bence artık Fenerbahçe'ye zarar vermektedir. "Ben her şeyi Fenerbahçe için yaptım" diyor. Aslında Fenerbahçe'nin güçlü zırhına saklanarak korkaklığını göstermektedir. Bıraksaydı bakalım başkanlığı şike olaylarından sonra durumu ne olurdu? Şimdi size egzajereyi anlatacağım, yani size hayali bir görüntüyü izah edeceğim:

HEMEN TU KAKA EDERLER

Fenerbahçe kongre üyelerinden çoğunluğu Yıldırım'ı istemiyor ama nedendir bilinmez göstermelik de olsa destekliyorlar. Ve benim aklıma şu geliyor. Allah muhafaza.. Allah muhafaza diyorum, çok yaşasın inşallah, Aziz Yıldırım vefat etse.. Alıp meftayı gömecekler. Toprak atarlar ve başında üç gün beklerler, acaba canlanıp çıkar mı diye... Ne zaman 3 gün sonra hareket yok, 'bu Aziz Yıldırım tu kaka, bu Aziz Yıldırım kötüydü' derler.
Beyler, Aziz Yıldırım'a Allah uzun ömür versin. Ama yapacaksınız yüzüne yapın, böyle arkasından yapmayın. Çünkü erkekliğe sığmaz.
NOT:
Bu yazıda Melo karambole gitti biliyorum ama seneye adam gibi hakemlerle maçlar idare edilirse, bu Melo 3 maçta bir oyundan atılır. Galatasaray'ın buna önlem alması gerekir.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:11

İLGİLİ HABERLER