Spor
  • 14.10.2016 00:05

Fatih Terim Arda'yı bombalayacak

Fatih Terim, Arda'yı anlatacak!

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in önümüzdeki hafta Arda Turan'la ilgili açıklama yapacağını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Arda Turan'ın A Milli Takım'a alınmaması nedeniyle ağır eleştirilere uğrayan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in, önümüzdeki günlerde açıklamalarda bulunacağını duyurdu.

Demirören, A Spor'a verdiği röportajda, "Hocamız önümüzdeki hafta sorduğunuz bu soruların teknik cevabını verecektir" ifadelerini kullandı ve Terim'in canlı yayına çıkacağını belirtti.

Arda Turan konusu

'Hayırlı olsun, dedim'

"Olayları teknik ve idari olarak ayırmamız lazım. Bizim hocamızla idari yaptığımız mevzularımız var. Altyapılarla, okullarla ilgili... Teknik olaylarla ben hayatım boyunca ilgilenmedim. Kulüp döneminde bile... Bir futbolcunun oynayıp oynamaması başkanın işi değildir. Buna teknik hocamız karar verir. Arda, 6 ay Barcelona'da oynamadığı zaman milli takıma alındı. Hocamız nezaketen basına açıklamadan 5 dakika evvel bana listeyi gönderir. Bunda da gönderdi listeyi. Ben de 'Hayırlı olsun' dedim. Arda'yı soruyorsunuz ama Arda ile beraber Selçuk da Burak da Hakan da alınmadı. Şu an milli takım öyle bir hale geldi ki... Arda ve milli takım... Dünyanın hiçbir yerinde bir oyuncu alınmadı diye bu kadar tartışılmaz. Burada bir sorun yoktu. Teknik olarak hocamız almak istemedi. Saygımız var. Bu karar bizi ilgilendirmez. Biz idari olarak bakarız. İdari bir şey olsa hocamız bizimle bunu paylaşırdı. Basında yazılanlar gerçekler değil."

'Kusura bakmayın, mı diyeceğiz?'

"Yönetim olarak oyuncularımızı arayıp 'Kusura bakmayın, hocamız sizi kadroya almadı' mı diyeceğiz, ne diyeceğiz? Söyleyin de bilelim. Bu hocanın arkasından iş çevirmek olur."

'Fatih Hoca bunu yapmaz'

"Fatih hoca dönüp de kızdım diye bir futbolcuyu almamazlık etmez. Burası milli takım... Fatih Hoca bunu yapmaz. Benim gerçeklerim insanları tatmin etmeyebilir ama maalesef öyle."

'Oyunun farkındayız'

"Yapılan oyunun farkındayız. Bazı kişileri algı operasyonu yapıyor. Siyasette beceremediler futboldan deniyorlar. Burada gözü olan çok insan vardır. Futbolla oynayarak belli karışımlar yapmak..."

'Fatih Hoca'nın mukavelesi yeni ortaya çıkmış bir şey değil'

"Fatih Terim'in sözleşmesinin basına sızdırılması bizim tarafımızdan çok manidar bulundu. 2013 senesinde bu mukavale sayfa sayfa gazetelerde çıktı. Bu yeni ortaya çıkmış bir şey değil. Şimdi federasyon bilerek sızdırmış gibi bir algı yaratılıyor. Fatih Hoca gibi bir hoca... Vergisini ödemiş, gizli hiçbir şey yok. Bu sözleşmeyi biz niye sızdıralım ki? Milli maçtan önce bana ne artısı olacak? Bizim hocamızla ayrı bir dostluğumuz var. Bu birlik beraberlik herkesi rahatsız etti. Hocaya ve takıma zarar vermek için yapılan şeyler bunlar. Bütün spor yorumcuların hepsi bunun 2013 yılında sayfa sayfa yayınlandığını biliyordu. Ellerine ne geçecek, kimin ne oyunları var? Kim buralara göz dikerek Türkiye'yi siyasette değil de futbolda karıştırmak istiyor? Dikkat edelim. Dikkat, dikkat dikkat..."

"Hocamız bize rapor veriyor ama takımla ilgili değil. Yapılması gereken tesislerle ilgili, altyapılarla ilgili rapor veriyor. Türkiye'de hiçbir hocanın başkana yazılı rapor verdiğini düşünmüyorum."

'Arda, Avrupa Şampiyonası'nda başarılı mıydı?'

"Avrupa Şampiyonası'nda Arda başarılı mıydı? Değildi... Daha neyi konuşuyoruz? Milli takım kimsenin tapulu malı değil. Değişiklikler olacak. Radikal değişikliklere de hazır olmamız gerekir. Hocamız Arda'yı Kosova maçında çağıracak mı, çağırmayacak mı bilmiyorum. İnşallah çağırır."

Güncellenme Tarihi : 14.10.2016 01:36

İLGİLİ HABERLER