Spor
  • 28.3.2015 15:40

Federasyondan derbi bombası

Beşiktaş Kulübü'nün 1-0 kaybettiği olaylı Fenerbahçe derbisinin tekrarı için başvurduğu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu ve hakem Fırat Aydınus toplantıya çağırma kararı aldı.

TFF yönetimi, kural hatası tartışmalarına neden olan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi için izleyeceği yolu belirledi. Yıldırım Demirören ve ekibi, yapılacak ilk yönetim kurulu toplantısına MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ve karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus'u da dahil edilmesi planlıyor.

DONK OLAYI AKLA GELDİ

Geçtiğimiz sezon oynanan Kasımpaşa-Beşiktaş maçının 27. dakikasında, Kasımpaşa'dan Ryan Donk, elindeki topla Hugo Almeida'nın ayağındaki topu vurmuştu. Hakem Barış Şimşek, Donk'a sarı kart vermiş ve maçı hakem atışıyla başlatmıştı. Beşiktaş, kural hatası gerekçesiyle TFF’ye başvurmuştu. Federasyon, dönemin MHK Başkanı Zekeriya Alp ve hakemi yönetim kurulu toplantısına dahil edilmişti. MHK'nin raporunda 'tekrara gerek yok' dense de müsabaka yeniden oynatılmıştı.

DERBİDE NELER YAŞANDI?

Sarı-lacivertli oyuncu Emmanuel Emenike, Beşiktaş maçında oyun alanında formasını çıkarmış, sahayı hakemin izni olmadan terk etmiş ve ve yine izin almadan sahaya geri dönmüştü. Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus’un bu ihlallere karşı sarı kartına başvurmaması tartışma konusu olmuştu. Bu nedenle siyah-beyazlı kulüp, maçta kural hatası yapıldığı gerekçesiyle derbinin tekrarı için TFF'ye başvurmuştu.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:20

İLGİLİ HABERLER