Spor
  • 25.5.2015 20:56

Fenerbahçe 4 kırmızı kartla şampiyonluğa veda etti

Spor Toto Süper Lig'de 2014-15 sezonunun şampiyonu Galatasaray oldu. Sarı kırmızılıların en yakın takipçisi Fenerbahçe, Başakşehirspor ile 2-2 berabere kalınca, bitime 1 hafta kala puan farkı 5'e çıktı ve Cimbom şampiyon oldu. 20. kez mutlu sona ulaşan Galatasaray böylelikle 4. yıldızı takmaya hak kazandı.

Fatih Terim Stadı'ndaki maçta Başakşehir'in gollerini Mehmet Batdal (Dk.53 ve 62) atarken, sarı lacivertlilerin golleri Diego (Dk.81) ve Webo'dan (Dk.88) geldi. Mehmet Batdal, 90+3. dakikada kullandığı penaltıda topu üstten dışarı attı. Fenerbahçe'de Caner Erkin ve Bruno Alves 90. dakikada ikinci sarı karttan, Mehmet Topuz (Dk.84) ve Webo da (Dk.90) direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk iddiasını son haftaya dek sürdürmek isteyen Fenerbahçe'nin Başakşehir deplasmanına konuk olduğu 90 dakika sarı lacivertli takım için oldukça stresli başladı. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal maç öncesi yaptığı açıklamada Galatasaray'ın sürekli kazandığını dile getirirken, İsmail Kartal'ın yaşadığı bu hayal kırıklığı Fenerbahçeli futbolculara da yansımış gibi görünüyordu.

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR 2-2 FENERBAHÇE

Maçtan dakikalar
Gol bulamayacağı her dakikanın ezeli rakibi Galatasaray'ı şampiyonluğa daha da yaklaştırdığının bilincinde olan Fenerbahçeli futbolcular maça bu düşünceyle pek de iyi olmayan bir başlangıç yaparken, ilk ciddi atak 7. dakikada Başakşehir'den geldi. Visca'nın sağ kanattan yaptığı ortayı kayarak tamamlayan Mossoro'nun şutu az farkla dışarı çıktı.

16. dakikada gelişen Başakşehir atağında Mossoro savunmanın arkasına iyi sarktı ancak Volkan'la çarpışan Brezilyalı oyuncu yerde kalmasına karşın Ali Palabıyık devam kararı verdi.

19. dakikada Doka'nın getirdiği topta Visca gole çok yaklaştı ancak dengesini kontrol edemeden yaptığı gelişine vuruş yakın mesafeden olmasına karşın farklı şekilde dışarı çıktı.

22. dakikada Diego sağ kanattan ortaladı, Fenerbahçe'deki son maçlarına çıkan Dirk Kuyt topuğuyla kaleyi düşündü ancak şut eski Fenerbahçeli Volkan Babacan'ın üzerine gitti.

27. dakikada Caner Erkin sol kanattan ortaladı, Kuyt'ın şutu yine kaleci Volkan'ı geçemedi.

32. dakikada Sow'un indirdiği topa hareketlenen Alper ceza sahası dışından vurdu ancak kaleyi bulmadı.

Fenerbahçeli futbolcuların dakikalar ilerledikçe yaşadıkları panik sahadaki oyuna da yansırken, yedek kulübesinde de yüzler her geçen dakika düştü.

40. dakikada Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir'in hareketiyle yerde kaldı. Ceza sahasının hemen dışından kazanılan serbest vuruşu Emre kullandı, Volkan Babacan güçlükle kurtardığı bu şut sonrası direğe çarparak hafif bir sakatlık yaşadı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İkinci 45 dakikaya Emre & Meireles değişikliğiyle başlayan Fenerbahçe, 47. dakikada Portekizli oyuncunun uzaktan şutuyla gole yaklaştı ancak bu şuttan gol çıkmadı.

53. dakikada gelişen Başakşehir atağında Uğur Uçar sağdan ortaladı, Mehmet Batdal düzgün bir kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi.

Gol sonrası Fenerbahçeli futbolcuların morallerinin bozulması dikkat çekerken, teknik direktör İsmail Kartal 61. dakikada Webo&Kuyt değişikliğiyle gol için riskleri aldı.

Kartal'ın Webo'yu oyuna almasının hemen ardından 62. dakikada Visca ceza sahasının dışından vurdu, Volkan'dan seken topu ilk golün de sahibi eski Galatasaraylı Mehmet Batdal tamamladı ve Başakşehir 2-0 öne geçti.

Başakşehir'in ikinci golü sonrası tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen sarı lacivertli takım aradığı golü 81. dakikada Diego ile ile bulup umutlandı: 2-1

Meireles'ten aldığı pasla ceza sahası içerisinde topla buluşan Brezilyalı yıldız Yalçın'a rağmen yaptığı şık bir vuruşla kaleci Volkan'ı mağlup etmeyi başardı.

Oyunun son bölümünde Fenerbahçeli futbolcuların sinirleri hayli gerilirken, yerde kalan Mossoro'ya tekme atan Mehmet Topuz 83. dakikada direkt kırmızı kart gördü.

88. dakikada sol kanattan Caner Erkin'in ortasında Pierre Webo'nun kafa vuruşunda top ağlara gitti ve Fenerbahçe son dakikalara umutlu girdi. 2-2.

90+3. dakikada kaleci Volkan'dan sıyrılan Cenk Şahin'in şutunu Bruno Alves koluyla kurtarınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Bruno Alves direkt kırmızı kartla oyun dışında kalırken, hakem sert bir tepkide bulunan Caner Erkin de takım arkadaşıyla aynı kaderi paylaştı.

90+4. dakikada topun başına geçen Mehmet Batdal, çok kötü bir şutla topu üstten dışarı gönderdi.

90+6. dakikada Epureanu'ya çok sert müdahalede bulunan Pierre Webo da direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve Fenerbahçe sahada 7 kişi kaldı.

Maçın kalan bölümünde başka gol olmayınca karşılaşma 2-2 eşitlikle sonuçlandı.

Bu sonucun ardından bitime bir hafta kala en yakın rakibi Fenerbahçe'nin altı puan önünde yer alan Galatasaray 2014-2015 sezonunun şampiyonu olurken, 70 puanlı Fenerbahçe'nin ikinci, 60 puanlı Başakşehir'inse ligi dördüncü sırada tamamlaması kesinleşti.

STAT: Başakşehir Fatih Terim

HAKEMLER: Ali Palabıyık xx, Mehmet Cem Satman xx, Serkan Çimen xx
İSTANBUL BAŞAKŞEHİR: Volkan Babacan xx, Alparslan xx, Epureanu xx, Yalçın xx, Uğur xx, Badji xx, Visca xx, Mahmut xx, Doka xx (Enver Cenk dk. 74 x), Mossoro xx (Sedat dk. 84 x), Mehmet Batdal xx
YEDEKLER: Ufuk, Semih, Rotman, Gençer Cansev, Hüseyin Altuğ
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı
FENERBAHÇE: Volkan Demirel xx, Egemen xx, Alves xx, Mehmet Topuz xx, Caner xx, Emre xx (Meireles dk. 46 x), Mehmet Topal xx, Diego xx, Alper xx, Kuyt xx (Webo dk. 61), Sow xx
YEDEKLER: Mert, Hasan Ali, Bekir, Selçuk, Serdar
TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal
GOLLER: Mehmet Batdal (dk. 53 ve 62) (İstanbul Başakşehir), Diego Ribas (dk. 81), Webo (dk. 88) (Fenerbahçe)
KIRMIZI KART: Mehmet Topuz (dk. 84), Alves (dk. 90), Caner (dk. 90), Webo (dk. 90+3) (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Emre, Egemen, Caner, Meireles, Volkan (Fenerbahçe), Mahmut Tekdemir, Mossoro (İstanbul Başakşehir)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:14

İLGİLİ HABERLER