Spor
  • 24.9.2018 23:00

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinden galip çıkmadı

Süper Lig'in 6. haftasında dev derbide Fenerbahçe ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı. Beşiktaş 40. dakikada Babel'in attığı golle 1-0 öne geçerken, Fenerbahçe 71. dakikada Ayew'in golüyle skoru eşitledi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe 7 puana, Beşiktaş ise 11 puana yükseldi. Öte yandan Siyah-Beyazlı ekibin Kadıköy'deki galibiyet hasreti 15 yıla çıktı...

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasındaki dev derbide Fenerbahçe ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı. Bu sonucun ardından Fenerbahçe 7 puana, Beşiktaş ise 11 puana yükseldi. Öte yandan Siyah-Beyazlı ekibin Kadıköy'deki galibiyet hasreti 15 yıla çıktı...

Derbiye Fenerbahçe iyi başlayan taraf oldu.

Mücadelenin 26. dakikasında sol kanatta buluştuğu topla ceza sahasına giren Quaresma'nın plase vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.

31. dakikada ise Benzia'nın kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde iyi yükselen Slimani'nin kafa vuruşunda top üst ağlarda kaldı.

AWEY KAÇIRDI

34. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı... Hasan Ali Kaldırım'ın ara pasıyla ceza sahası önünde kaleciyle karşı karşıya kalan Ayew'in vuruşunda, top üstten auta çıktı.

HASAN ALİ DİREĞE TAKILDI

Bu pozisyondan 1 dakika sonra ise ceza sahası dışında topu önünde bulan Hasan Ali Kaldırım'ın sert şutunda, meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü.

BABEL'DEN HARİKA GOL

40. dakikada Beşiktaş, Babel'in attığı harika golle derbide 1-0 öne geçti. Pepe'nin uzaklaştırmak için savunmadan şişirdiği topu iyi kontrol eden Babel, ceza sahası dışından sert bir vuruş yaparken, top kaleci Harun Tekin'in sağından ağlarla buluştu: 0-1.

Mücadelenin ilk 45 dakikası bu sonuçla sona erdi.

İkinci yarıya ise etkili başlayan taraf Beşiktaş oldu.

54'te Oğuzhan Özyakup'un ara pasıyla topla buluşan Jeremain Lens'in ceza alanında sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda top kalenin sağından dışarı çıktı.

56'da karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliğini Fenerbahçe gerçekleştirdi. Mehmet Topal oyundan çıkarken, Elif Elmas yerine giren isim oldu.

59. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şutunda Loris Karius topu kornere gönderdi.

61. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Lens'in ara pasıyla topla buluşan Babel'in ceza alanında sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda top yan ağlarda kaldı.

LENS GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Bu pozisyondan 2 dakika sonra Ryan Babel, Oğuzhan Özyakup, Jeremain Lens arasındaki üçlü paslaşma sonrasında topla buluşan Jeremain Lens'in rakibini ekarte ederek ceza yayından kaleye gönderdiği şutunda Harun Tekin topa hakim olmayı başardı.

69. dakikada Beşiktaş'ta Oğuzhan ve Lens'in yerine Ljajic ile Larin oyuna dahil oldu.

AYEW ATTI!

71. dakikada Fenerbahçe, Andre Ayew'in golü ile maçta eşitliği yakaldı: Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına iyi yükselen Ayew'in altıpas önünde yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak Loris Karius'un solundan ağlarla buluştu: 1-1.

Kalan dakikalarda her iki takım da girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve dev derbi 1-1 eşitlikle sona erdi.

 

Stat: Ülker

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Fenerbahçe: Harun, Şener, Neustadter, Reyes, Hasan Ali, Mehmet Topal (Eljif Elmas dk. 56), Jailson, Ayew, Benzia (Mehmet Ekici dk. 89 ?), Aatif (Valbuena dk. 62), Slimani

Yedekler: Volkan, Isla, İsmail, Alper, Frey, Barış, Yiğithan

Teknik Direktör: Phillip Cocu

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Pepe, Vida, Caner, Atiba, Tolgay, Quaresma (Necip dk. 90+1 ?), Oğuzhan (Ljajic dk. 70), Lens (Larin dk. 70), Babel

Yedekler: Tolga, Utku, Fatih, Roco, Dorukhan, Gökhan Töre, Vagner Love

Teknik Direktör: Şenol Güneş

Goller: Babel (dk. 40) (Beşiktaş), Ayew (dk. 71) (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Caner (Maç bitiminde)

Sarı kartlar: Reyes (Fenerbahçe), Tolgay, Oğuzhan, Quaresma (Beşiktaş)

CANER ERKİN, KIRMIZI KART GÖRDÜ
Derbi mücadelesinin 87. dakikasında sarı kart gören Caner Erkin, maçın bitmesinin ardından hakem Fırat Aydınus'a yaptığı itiraz sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Cezalı duruma düşen Caner Erkin, 7. haftadaki Kayserispor maçında forma giyemeyecek.

DERBİ MAÇTA YİNE KIRMIZI KART
İki takım arasındaki derbi maçta yine kırmızı kart çıktı. Geçen sezon lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere 4 kez karşı karşıya gelen iki ekibin oyuncuları, bu derbilerde toplam 9 kırmızı kartla cezalandırıldı. Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında bu sezon oynanan ilk derbi mücadelesinde ise Caner Erkin, kırmızı kart gördü.

FIRSATI DEĞERLENDİREMEDİ
Beşiktaş, derbi maçta aldığı sonuçla 6. haftadaki fırsatı değerlendiremedi. Siyah-beyazlı ekip, Galatasaray'ın Akhisarspor'a 3-0, Kasımpaşa'nın Aytemiz Alanyaspor'a 2-1 mağlup olduğu ve Medipol Başakşehir'in Bursaspor ile 0-0 berabere kaldığı 6. haftada Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak bir puan alabildi. Bu sezon ilk kez berabere kalan Beşiktaş, puanını 11'e çıkararak 4. sırada kaldı.

DEPLASMANDA PUAN KAYBI SÜRDÜ
Beşiktaş, bu sezon deplasmanda üst üste ikinci kez puan kaybetti. Ligin 4. haftasında Bursaspor ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlı ekip, 6. haftadaki derbi maçını da aynı skorla tamamladı. Beşiktaş, dış sahadaki 2 karşılaşmada 4 puan yitirdi.

RYAN BABEL, KADIKÖY'DE GOLÜNÜ YİNE ATTI
Derbi maça forvet hattında başlayan ve Beşiktaş'ı 40. dakikada 1-0 öne geçiren Ryan Babel, Ülker Stadı'ndaki derbi maçını yine boş geçmedi. Siyah-beyazlı ekibin geçen sezon rakibine deplasmanda 2-1 mağlup olduğu karşılaşmada takımının tek golünü kaydeden Babel, 2018-2019'daki ilk derbi mücadelesinde de fileleri havalandırdı. Bu sezon resmi maçlardaki 6. golünü kaydeden Babel, bunların 4'ünü son 4 karşılaşmada attı

.

Güncellenme Tarihi : 25.9.2018 12:12

İLGİLİ HABERLER