Spor
  • 17.1.2019 22:49

Fenerbahçe'de Ümraniye faciası

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, Spor Toto 1. Lig takımlarından Ümraniyespor'a konuk oldu. Sarı-Lacivertliler, 47. dakikada Elif Elmas'ın kırmızı kart görmesiyle uzun süre 10 kişi oynadığı maçta Ümraniye'ye Yasir Subaşı'nın golüyle 1-0 mağlup oldu.

Süper Lig'in ilk yarısını 17. sırada tamamlayan Fenerbahçe, ikinci devreye umut dolu bir başlangıç yapmak istiyordu ama olmadı. Sarı-Lacivertliler, Ziraat Türkiye Kupası son turu ilk maçında Ümraniyespor'a deplasmanda 1-0 mağlup oldu. Kanarya bu sonuçla 24 Ocak Perşembe günü oynanacak rövanş öncesi de çeyrek finali ateşe attı.

MAÇTAN DAKİKALAR...

6. dakikada Ümranispor'da Yasir'in ceza sahası dışından yaptığı vuruşta Bahadır ayağını soksa da isabeti sağlayamadı.

13. dakikada Dirar'ın pasında ceza alanı önünde topla buluşan Slimani'nin zayıf vuruşunu kaleci Burak iki hamlede kontrol etti.

20. dakikada Skrtel, ceza alanı içinde topla buluşacak olan Leandrinho'ya son anda engel oldu. 1 dakika sonra yine Leandrinho'nun şık plasesi az farklı auta çıktı.

27. dakikada Silmani sağdan gelen ortada fileleri buldu ancak hakem Arda Kardeşler faul gerekçesiyle golü vermedi.

31. dakikada bu kez Dirar fileleri buldu ancak yardımcı hakem Slimani'nin ilk pozisyonda ofsayt olduğunu belirledi.

38. dakikada Benzia sağdan çevirdi, Valbuena'nın vuruşunu kaleci Burak inanılmaz çıkardı ve direğe de çarpan top oyun alanında kaldı. Savunmanın uzaklaştıramadığı pozisyonun devamında Valbuena yine vurdu, kaleci Burak bu kez sol köşeden topu çelmeyi başardı.

41. dakikada Fenerbahçe hızlı çıktı. Sağda topla buluşan Şener, önündeki boşluğu değerlendirip kaleye vurdu, top direkten oyun alanına geri döndü.

42. dakikada sağdan Valbuena'nın kullandığı serbest vuruşta Slimani kale önünden istediği vuruşu yapamadı ve mutlak gol kaçtı.

İlk yarı böyle sona erdi.

47. dakikada Elif Elmas, rakibine yaptığı sert müdahale sonrası VAR incelemesinin ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

49. dakikada Ümraniyespor'dan Emircan dar açıdan çok sert vurdu, kaleci Volkan topu kornere çeldi.

57. dakika Ümraniye yine tehlikeli geldi. Vasilogiannis'in yakın mesafeden şutu Fenerbahçe savunmasına da temas ederek Volkan Demirel'in kucağında kaldı.

82. dakikada Yasir Subaşı'nın vuruşu Skrtel'e de çarpıp ağlarla buluştuve Ümraniye 1-0 öne geçti.

90+8'de Emircan'ın golü VAR incelemesi sonrası iptal edildi. Mücadele Ümraniyespor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

VOLKAN DEMİREL VE DIRAR SAHADA

Fenerbahçe'de affedilip takımın Antalya kampına dahil edilen Volkan Demirel ile Nabil Dirar, 146 gün sonra resmi bir müsabakada forma giydi. Süper Lig'de en son 3'üncü haftada Göztepe ile oynanan maçta sahada yer alan iki futbolcu, ZTK'daki Ümraniyespor karşılaşmasında formasına kavuştu.

Öte yandan Volkan Demirel sahaya sahaya çıktığında sarı lacivertli taraftarların yoğun desteği ile karşılaştı. Tecrübeli kaleci tribünlere giderek taraftarları selamladı.

SADIK İLK RESMİ MAÇINA ÇIKTI

Fenerbahçe'nin Evkur Yeni Malatyaspor'dan takıma dahil ettiği Sadık Çiftpınar, sarı-lacivertli forma ile ilk maçına çıktı. Teknik direktör Ersun Yanal'ın görev verdiği Sadık, ilk 11'de yer aldı.

ALİ KOÇ TRİBÜNDE

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Ümraniyespor ile oynanan maçı tribünden takip etti. Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan maçta Ali Koç'un yanı sıra Başkan Vekili Semih Özsoy, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Danabaş ve Sportif Direktör Damien Comolli de takımı yalnız bırakmadı.

Öte yandan Ali Koç, karşılaşmanın devre arasında taraftarların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Ali Koç, kendisi ile fotoğraf çekilmek isteyenleri kırmadı ve kısa süreli sohbetler etti.

BALKONDAN MAÇ KEYFİ

Ümraniyespor ile Fenerbahçe arasında oynana maçı bazı taraftarlar evlerinin balkonlarından takip etti. Kale arkasında tribün bulunmamasından dolayı evlerinin balkonlarından mücadeleyi takip eden taraftarlar renkli görüntülerin oluşmasına sebep oldu.

SLIMANI'YE TEPKİ 

Fenerbahçe'nin Cezayirli futbolcusu Slimani'ye taraftarlar tepki gösterdi.

Ümraniyespor ile oynanan ZTK maçında 80'inci dakikada yerini Frey'e bırakan Slimani'ye statta bulunan sarı-lacivertli taraftarlar tepki gösterdi. Cezayirli futbolcu sahadan çıkana kadar taraftarlar tarafından ıslıklandı.

STAT: Esenyurt Necmi Kadıoğlu

HAKEMLER: Arda Kardeşler, Samet Çiçek, Mustafa Savranlar

ÜMRANİYESPOR: Burak, Alaaddin, Appindangoye, Merthan, Yasir Subaşı (Dk.86 Diabang), Serkan, Timur, Vasilogiannis, Emircan, Bahadır (Dk.62 Madinda), Leandrinho (Dk.75 Atabey)

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Sadık Çiftpınar, Martin Skrtel, İsmail Köybaşı, Jailson, Eljif Elmas, Nabil Dirar, Mathieu Valbuena (Dk.61 Andre Ayew), Yassine Beniza (Dk.84 Mehmet Ekici), Islam Slimani (Dk.80 Frey)

GOL: Dk.82 Yasir, (Ümraniyespor)

SARI KART: Slimani (Fenerbahçe) - Diabang (Ümraniyespor)

KIRMIZ KART: Dk.47 Eljif (Fenerbahçe)

Güncellenme Tarihi : 18.1.2019 00:01

İLGİLİ HABERLER