Spor
  • 26.8.2016 00:04

Fenerbahçe Grasshoppers'u oynamadan mars etti

Grasshoppers 0-2 Fenerbahçe

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu rövanş maçında İsviçre ekibi Grasshoppers'ı deplasmanda 2-0 mağlup etti. İlk maçı da 3 - 0 kazanan Sarı-lacivertliler, bu sonuçla adını gruplara yazdırdı. Letzigrund Stadı'nda oynanan maçta temsilcimize galibiyeti getiren golleri 77. dakikada Fernandao ve 84. dakikada Miroslav Stoch kaydetti.UEFA Avrupa Ligi gruplarının kura çekimi yarın Fransa'nın Monaco şehrindeki Grimaldi Forum'da TSİ 14.00'te gerçekleştirilecek.

UEFA Avrupa Ligi playoff turu rövanş mücadelesinde İsviçre ekibi Grasshoppers ile temsilcimiz Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Letzigrund'da oynanan mücadeleyi 2-0'lık skor ile Fenerbahçe kazandı.

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ve temposu düşük olan mücadelenin ilk kaleyi bulan şutu 77. dakikada geldi ve Fenerbahçe, Fernandao'nun kaleyi bulan bu şutuyla öne geçti. Miroslav Stoch, 84. dakikada maçın skorunu tayin eden golü attı.

İlk maçı Kadıköy'de 3-0 kazanan Fenerbahçe, bu sonuçla birlikte UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmayı başardı.

DÜŞÜK TEMPO, BOL HATA, SIFIR POZİSYON

İlk 15 dakikada oyunun kontrolü Fenerbahçe'deydi. Grasshoppers orta sahasının pas yapmasına izin vermeyen Fenerbahçe, rakibine tam saha pres yaparak oyun kurmasına müsaade etmedi. Buna karşılık Fenerbahçe de etkili atak yapamadı.

Orta sahada da sık sık top kayıplarının yapıldığı ve temponun düşük olduğu mücadelede Fenerbahçe, Salih Uçan ile birlikte kanat oyuncularını kullanarak atak yapmaya çalıştı. Fakat, atak girişimleri sonuçsuz kaldı.

Grasshoppers ise güçlü Fenerbahçe karşısında pozisyon dahi bulamadı ve ilk yarı 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı.

ADVOCAAT'IN MÜDAHALELERİ SONRASI GOL GELDİ

3-0'lık ilk maç nedeniyle formalite havasında geçen maçta Fenerbahçe'nin temposu da dakikalar geçtikçe düşmeye başladı. Geride bekleyen ve güvenli bir oyun oynayan Fenerbahçe, Grasshoppers'ın kaleyi görmesine dahi izin vermedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, takımını toparlamak adına üstüste değişiklikler yapmaya başladı. 53'te Salih Uçan yerine Aatif, 68'de Robin van Persie yerine Fernandao, 73'te ise Hasan Ali Kaldırım yerine İsmail Köybaşı dahil oldu.

77. dakikaya kadar kaleye şutun olmadığı mücadelede Fenerbahçe, Fernandao'nun maçta kaleyi bulan ilk şutuyla öne geçti. Gregory Van Der Wiel'in ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Alper Potuk son çizgiye inmeden topu yerden arka direğe doğru çevirdi. Bu noktaya hareketlenen Fernandao yerden vuruşunu yaptı ve topu filelere gönderdi.

STOCH, MAÇIN SKORUNU BELİRLEDİ

Golün ardından tehlikeli ataklar yapmaya başlayan Fenerbahçe, Mehmet Topal ile farkı artırmaya yaklaştıktan sonra Miroslav Stoch ile 84. dakikada ikinci golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Aatif Chahechouhe pasını ceza yayı gerisindeki Mehmet Topal'a gönderdi. Mehmet Topal çok şık bir ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında Miroslav Stoch'u topla buluşturuyor. Miroslav Stoch yerden vuruşu ile topu sağ köşeden filelerle buluşturdu.

Kalan dakikalarda mücadelede Fenerbahçe pas yaparak maçın sonunu rahat bir şekilde getirdi ve UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı.


 

İŞTE İLK 11'LER:
GRASSHOPPERS: 
Mall, Antonov, Pnishi, Rhyner, Sigurjonsson, Andersen, Brahimi, Lüthi, Gjorgjev, Tabakovic, Kareem

FENERBAHÇE:
Volkan, Van der Wiel, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Ozan, Salih, Stoch, Alper, Van Persie

Güncellenme Tarihi : 26.8.2016 01:01

İLGİLİ HABERLER