Spor
  • 17.5.2006 08:31

FENERBAHÇE 'MARKA' İSİMLERİN PEŞİNDE

Listede Capello, Lucescu, Trapattoni, Santini, Scolari, Luksemburgo gibi tanınmış hocalar var.

Son hafta şokuyla ligi ikinci kapatan F.Bahçe'de, teknik direktör Daum'la yolların ayrılmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Yönetim de bu doğrultuda gelecek sezon takımı emanet edeceği hoca konusunda çalışmalara başladı. Sarı-lacivertli kulübün listesinde, F.Bahçe'yi 100. yılında hedeflediği büyük başarılara taşıması için dünya çapında marka olmuş isimler bulunuyor. İlk sırada İtalya'da Juventus'u iki yıl üst üste şampiyon yapan Fabio Capello var. Tecrübeli hoca takımda kalacağını açıklamıştı ama şike soruşturması sonrası Juve'ye verilebilecek cezayla boşa çıkabilir. Auxerre ile Fransa Ligi'ni 6. bitiren Santini'nin gelme şansı daha yüksek. İngiltere'nin teklifini kabul etmeyen Scolari, Portekiz'le Dünya Kupası'nda olacağından temmuzda ön eleme oynayacak F.Bahçe için uygun değil.

LUCESCU DÜŞÜNMÜYOR

F.Bahçe ve Trabzon'un gündemindeki Lucescu, SABAH'a "Shakhtar'ı iki yıl şampiyon yaptıktan sonra, bana sağlanan imkanları da göz önünde bulundurduğumda Ukrayna'dan ayrılmayı düşünmüyorum" dedi. Alex'in eski hocası Luxemburgo, Santos'ta güzel günler geçiriyor. Stuttgart'tan kovulan Trapattoni de aday...

Teknik Direktör Adayları

Fabio Capello
1946 doğumlu. Milan, Real Madrid, Roma, Juventus takımlarını çalıştırdı. Kariyerinde 7 İtalya Ligi, 1 İspanya Ligi, 1994'te ise Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı. Takımı Juventus'u ikinci kez art arda şampiyon yaptıktan sonra kalacağını açıkladı. Ancak kulübünün şike iddialarına karışması nedeniyle geleceği belirsiz.

Giovanni Trapattoni
1939 doğumlu. Kariyerinde 9 lig, 1 Şampiyonlar Ligi, 1 Kupa Galipleri Kupası, 3 UEFA Kupası şampiyonlukları kazandı. Milan, Juventus, Inter, B.Münih, Cagliari, Fiorentina, İtalya Milli Takımı ve Benfica'yı çalıştırdı. Sezon başı geldiği Stuttgart'ta ocak ayında kovuldu.

Luiz Felipe Scolari
1948 doğumlu. Brezilya Milli Takımı'nı 2002 Dünya Kupası'nda şampiyon yaptı. Şu anda başında bulunduğu Portekiz Milli Takımı ile 2004 Avrupa Şampiyonası'nda final oynadı. Gremio takımı ile Brezilya'da 1994'te lig, kupa ve Libertadores Kupası şampiyonlukları yaşadı. Palmeiras'ı da Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi olarak bilinen Libertadores'te şampiyonluğa ulaştırdı.

Wanderley Luxemburgo
1952 doğumlu. Real Madrid'de 11 ay çalıştıktan sonra Aralık 2005'te kovuldu. 1998-2000 arası Brezilya Milli Takımı'nda görev yaptı. 5 Brezilya Ligi, 1 Brezilya Kupası, 6 Sao Paulo Eyalet Şampiyonası şampiyonluğu yaşadı. Şu anda çalıştırdığı Santos takımı, Brezilya Ligi'nde beşinci haftanın sonunda lider durumda.

Mircea Lucescu
1945 doğumlu. Türkiye'de Galatasaray ve Beşiktaş'ı şampiyon yapan Mircea Lucescu, Romanya Milli Takımı, Dinamo Bükreş, Rapid Bükreş, İtalya'da Pisa, Brescia, Reggiana, Inter takımlarını çalıştırdı. Şu anda görev yaptığı Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımını art arda ikinci kez lig şampiyonluğuna taşıdı.

/DENİZ DERİNSU - SABAH

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:32

İLGİLİ HABERLER