Spor
  • 19.7.2012 00:30

Fenerbahçe tat vermedi

Avusturya’nın Bad Erlach bölgesinede kamp hazırlıklarına devam eden Fenerbahçe, yeni sezon öncesi ilk hazırlık maçını Macaristan 1. Lig ekiplerinden MTK Budapeşte ile oynadı.

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya’da sürdüren Fenerbahçe, ilk hazırlık maçında Macaristan’ın MTK Budapeşte ekibi ile 1-1 berabere kaldı.
Wiener Neustad Stadyumu’nda oynanan maça Fenerbahçe, Serkan Kırıntılı, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Serdar Kesimal, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Cristian Baroni, Dirk Kuyt, Alex de Souza, Miroslav Stoch, Moussa Sow on biri ile başladı.
Karşılaşmada ilk tehlikeli atak Hasan Ali Kaldırım’dan geldi. 8. dakikada sol kanattan içeri giren Hasan Ali’nin şutunu kaleci Hegedüs güçlükle çıkardı. 24. dakikada Bekir İrtegün’ün yaptığı faul sonrasında ceza alanı önünden serbest vuruşu kullanan Macaristan ekibinde Kanta, topu ağlara gönderdi ve maçta durum 0-1’a geldi. Bu dakikalardan sonra oyunda ağrırlığını iyiden iyiye hissettiren Sarı-lacivertliler 45. dakikada Alex’in serbest vuruştan bulduğu golle maçta 1-1 eşitliği sağladı ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.
İkinci yarıya oyuncu değişikleri ile başlayan Fenerbahçe, rakibi karşısında oyun üstünlüğünü bu devrede de sürdürdü. 62. dakikada sağ kanattan Gökhan’ın ortasında Alex iyi yükseldi, kafa vuruşunu yaptı. Top kalecide kaldı. 69. dakikada Alex’in ceza alanı dışından çektiği şutta top üstten auta gitti. Kalan dakikalarda da rakip kalede gol arayan Fenerbahçe, yakaladığı fırsatları istediği gibi değerlendiremeyince maç 1-1 eşitlikle tamamlandı.
Öte yandan Fenerbahçe, ikinci hazırlık maçında 21 Temmuz Cumartesi günü Newcastle United ile Ritzing Sonnensee Stadı karşılaşacak.

Avusturya'nın Bad Erlach bölgesinede kamp hazırlıklarına devam eden Fenerbahçe, yeni sezon öncesi ilk hazırlık maçını Macaristan 1. Lig ekiplerinden MTK Budapeşte ile oynadı. Yenik duruma düşen sarı-lacivertlilerde, Alex'in frikik golü maçın skorunu belirledi: 1-1.

Avusturya kampı süresince sarı-lacivertliler, 3 hazırlık maçına daha çıkacak ve 26 Temmuz'da Türkiye’ye dönecek. Bu arada sarı-lacivertli futbolcuların ısınmak için sahaya çıktıkları sırada, Fenerbahçe Marşı'nın çalması dikkati çekti.

"Büyük bir transfer bitti ki..."

Takımla birlikte Avusturya'ya gelmeyen ve ''Transfer görüşmesi yapmaya gitti'' denilen Asbaşkan Ali Yıldırım ve menajer Hasan Çetinkaya, MTK karşılaşmasına geldiler.

Teknik direktör Aykut Kocaman ile saha içinde de bir süre görüşen Yıldırım ve Çetinkaya'nın konuşmaları sık sık gülüşmelerle kesildi. Bu 3'lünün görüşmesini izleyenler, ''Herhalde büyük bir transfer bitti ki, böyle neşeliler'' yorumunu yaptılar.

Taraftara uyarı

FB TV spikeri Fatih Demirkol, karşılaşma öncesi bir anons yaparak, taraftarların sahaya girmemesini ve meşale yakmamasını istedi. Aksi takdirde bir daha Avusturya'da maç yapamayacaklarını söyleyen Demirkol, Fenerbahçe'nin maç yapmasının yasaklanmaması için taraftardan ricada bulundu.

11 numara Kuyt'ın

Hangi numarayı giyeceği merakla beklenen Dirk Kuyt, sahaya 11 numaralı formayla çıktı.

İlk 10 dakika

Avusturya kampının 3. gününde ilk hazırlık karşılaşmasına Macaristan’ın MTK takımıyla çıkan Fenerbahçe, maça top hakimiyetini elinde tutarak başladı. Savunmada 4-4-1-1 düzeniyle oynayan sarı-lacivertliler, hücumda ise Stoch ve Kuyt’ın ileriye çıkmasıyla 4-3-3 düzenine döndü. Sow stoperleri kenarlara çekerken Kuyt santrafor gibi boşluklarda gol pozisyonu arıyor. Sarı-lacivertliler, ilk 10 dakikada rakibine hiç pozisyon vermedi. Maçın 8'inci dakikasında Hasan Ali, kaleci Hegedüs ile karşı karşıya kaldı, ancak topu ağlara göndermeyi başaramadı.

MTK'nın golü Kanta'dan

Sabah idman yapan sarı-lacivertliler, çok yorgun gözüküyor. Antrenmanlardaki performansları ile Aykut Kocaman'ı mutlu eden futbolcular, bu goruntüyü sahaya yansıtabilmiş değil. 24. dakikada Kanta, barajdan dönen topa gelişine vurdu ve MTK 1-0 öne geçti.

Alex sahnede

Fenerbahçe, ilk yarı boyunca bir türlü istediği etkinliği yakalayamadı. Sarı-lacivertliler, hücumda istenilen hareketlilikte değillerdi. Bunda MTK'nın Fenerbahçe'ye göre çok daha hazır olması da etkendi. İlk yarının son dakikasında sahada en etkisiz isimlerden biri olan Alex'in kullandığı frikik ağlarla buluştu ve Sarı Kanarya, devreye 1-1 eşitlikle girmeyi başardı. Yeni transferlerden Hasan Ali, ilk yarıda en etkili isimdi. Mehmet Topal da takıma uyum sağlamış göründü. Kuyt ise sürekli savunmaya gelerek, takımına sadece hücumda değil savunmada da büyük katkı vereceğini gösterdi.

Genç yıldız oyunda

İkinci devreye Fenerbahçe çok daha hızlı başladı. Kuyt, Mehmet Topal, Stoch ve Sow oyundan çıktı. Mehmet Topuz, Caner, Semih ve Selçuk oyuna girdi. Fenerbahçe ikinci devrenin ilk 5 dakikasında üst üste pozisyonlar buldu. İlk yarıya göre çok daha tempolu bir futbol oynuyorlar. Fenerbahçe'de en dikkat çekici özellik toplu savunma ve toplu hücum girişimlerinin fazlalılığı.  MTK kontraataklarında takım olarak çok çabuk geriye dönüyorlar. Geçtiğimiz sezonun "kayıp" isimlerinden Semih Şentürk, ikinci devrede oyuna dahil olduktan sonra çok hareketli oynuyor. Sarı-lacivertlilerde merakla beklenen genç yıldız Salih, 62. dakikada Cristian'ın yerine oyuna dahil oldu. Bir diğer genç yıldız Recep Niyaz da ısınma hareketlerini sürdürüyor.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:38

İLGİLİ HABERLER