Spor
  • 25.10.2014 13:07

Fenerbahçe TFF'ye savaş açıyor

Fenerbahçe, 2011-12 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne gidememesi nedeniyle zararların karşılanması için TFF'ye milyonlarca Euro'luk dava açacak.

Fenerbahçe Kulübü İsviçre Federal mahkemesine yaptığı usul yönünden itirazın reddedildiğini dün duyurmuştu. Sarı lacivertli kulüp hakkında gerekçeli karar dün İsviçre Federal Mahkemesi tarafından yayınlandı.

Bu gerekçeli karar önümüzdeki günlerde birçok tartışmayı alevlendirecek gibi görünüyor. Çünkü bu gerekçeli karara göre sarı lacivertlileri Avrupa'ya 2011-12 sezonunda UEFA değil Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) göndermemiş.

UEFA 2 YIL CEZA VERDİ, CAS DA ONAYLADI 
İsviçre Federal mahkemesi tarafından web sitesinden açıklanan gerekçeli kararda şu ifadeler kullanıldı:

"Fenerbahçe Kulübü tarafından iki kez cezalandırıldıklarına ilişkin itiraz yerinde değildir. Fenerbahçe'yi 2011-12 sezonunda şampiyonlar ligi dışına Türkiye Futbol Federasyonu göndermemiştir. Daha sonra UEFA 2 yıl ceza vermiştir. CAS bu kararı onaylayarak eşitlik ve adil yargılama ilkesini ihlal etmemiştir."

TARTIŞMA BAŞLIYOR 
Şimdi sarı lacivertli kulübün hukukçuları 2011-12 sezonunda zararlarının tazmini için TFF'ye dava açmaya hazırlanıyorlar.

O dönem Fenerbahçe'nin, UEFA tarafından değil TFF tarafından Şampiyonlar Ligi dışında bırakıldığının resmi belgesi olarak bu gerekçeli kararı gören sarı lacivertli kulüp, TFF'nin bu hakka sahip olmadığını belirterek tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Başkan Aziz Yıldırım'ın talimatı ile çalışma başlatan sarı lacivertlilerin hukukçuları önümüzdeki günlerde bu konuda açıklamalarda bulunacak. Fenerbahçe'nin TFF'den milyonlarca Euro talep edeceği ifade edildi.

 

KAYNAK: HÜRRİYET

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:48

İLGİLİ HABERLER