Spor
  • 26.4.2017 00:04

Fenerbahçe, üst üste 3. kez Final-Four’da

THY Euroleague çeyrek final turu üçüncü karşılaşmasında evinde Panathinasikos Superfoods’u 79-61 mağlup eden Fenerbahçe, seride durumu 3-0’a getirdi ve üst üste 3. kez Final-Four’a kalma başarısı gösterdi.

THY Euroleague play-off serisi üçüncü maçında Panathinaikos'u 79-61 yenen Fenerbahçe rakibini 3-0 ile süpürerek üst üste üçüncü kez Final Four'a adını yazdırdı.

Ülker Sports Arena'da oynanan karşılaşmaya Gigi Datome'nin üçlüğüyle başlayan Fenerbahçe ilk bölümde Jan Vesely'nin bayalı alandaki etkili oyunuyla skor avantajını yakaladı. Panathinaikos ise 3/3 şut isabetiyle oyuna giren Chris Singleton'ın performansıyla cevap verince ilk çeyrek 18-17 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi.

Sarı lacivertliler ikinci çeyrekte Bobby Dixon ve Ekpe Udoh'un hücumda doğru şutları kullanmalarıyla farkı açmaya başladı. James Feldeine üst üste sayılar bulan konuk ekip maça tutunmaya çalışırken, Fenerbahçe'nin çeyreğin ortasından itibaren yaptığı savunma rüzgarı temsilcimizin arkasına aldı. Çeyreğin son 5 dakikasında 2/9 şut isabetiyle yakalayabilen Yunan ekibi, Calathes'in dış şutlardaki etkisiz performansına çare bulamayınca Fenerbahçe ilk yarıyı 37-30 önde bitirdi.

Üçüncü çeyrekte iki takım da hücumda tıkandı. Fenerbahçe yaptığı top kayıplarına rağmen savunmada Ekpe Udoh ve Nikola Kalinic önderliğinde Panathinaikos’a basit şut şansı vermeyince rakibinin farkı eritmesine engel oldu. Bu bölümde Udoh'un pota altından bulduğu sayılarla skor üreten sarı lacivertliler üçüncü çeyreği 52-42 önde kapattı.

Son çeyreğe hızlı başlayan temsilcimiz, Bobby Dixon'ın tekrar direksiyona geçmesiyle hücumda akıcılığı yakaladı ve bitime 7 dakika kala farkı 19'a kadar çıkarttı. Kalan sürede rakibine arayı kapatma şansı vermeyen ve hücumda topu muazzam paylaşan sarı lacivertliler, 6 oyuncusunun çift hanelere ulaştığı maçı 79-61 kazanaral üst üste üçüncü kez THY Euroleague'de Final-Four'a kaldı.

Fenerbahçe'de gecenin yıldızları Bobby Dixon ve Ekpe Udoh oldu. Maç boyunca sarı lacivertlileri hücumda yönlendiren Dixon 13 sayı, 3 asist ve 2 ribaundla oynadı. İki pota altını da karartan sarı lacivertlilerin ABD'li pivotu Ekpe Udoh ise 10 sayı ve 10 ribaund ile double-double yaptı.

Fenerbahçe 19-21 Mayıs'ta Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek Final-Four'da Real Madrid-Darüşşafaka Doğuş serisinin galibi karşısında final vizesi arayacak.

Kanarya tarihe geçti

Fenerbahçe, Panathinaikos Superfoods’u eleyerek Türk basketbol tarihine geçti. Euroleague’de Anadolu Efes ile beraber 2’şer kez Final-Four’a kalma başarısı gösteren Fenerbahçe, Yunan ekibini de kupanın dışına iterek Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonunda 3. defa Dörtlü Final gören ilk Türk takımı oldu.

Şampiyonluk finalde kaçmıştı

2014-2015 ve 2015-2016 yıllarında Dörtlü Final gören Fenerbahçe, geçen sene bu turda Laboral Kutxa’yı saf dışı bırakarak finalde CSKA Moskova’nın rakibi oldu. Başından sonuna büyük çekişmeye sahne olan maçın normal süresi 83-83 ermiş, uzatmalarda ise Rus ekibi karşılaşmayı 101-96 kazanarak kupaya uzanan taraf olmuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.4.2017 23:14

İLGİLİ HABERLER