Spor
  • 17.7.2017 22:20

Fenerbahçe'ye Eljif Elmas şoku

Fenerbahçe'nin İstanbul'a getirdiği Eljif Elmas ile ilgili olarak önemli gelişmeler yaşandı. Makedonya'da Rabotnicki forması giyen 24 Eylül 1999 doğumlu olan 17 yaşındaki futbolcunun, Fenerbahçe'ye transferi ile ilgili flaş bilgilere ulaşıldı.

FIFA FENERBAHÇE'YE ENGEL OLDU

Sporx'in haberine göre Ajax, Manchester City ve Avrupa'da daha birçok kulübün takip ettiği süper yetenek için gözler FIFA'ya çevrildi. Hem FIFA hem de UEFA'nın mevzuatlara göre 18 yaşından küçük futbolcuların uluslararası transferine izin vermemesi, gözleri FIFA'ya çevirirken, oyuncunun, 25 Eylül'den önce amatör veya profesyonel olarak, Fenerbahçe'ye uluslarası transfer yapmasının mümkün olmadığını gösterdi.

25 EYLÜL'DEN ÖNCE İMZA TEHLİKELİ!

Transfer döneminin 8 Eylül'de kapanması nedeniyle, 15 günle Fenerbahçe ile profesyonel sözleşme imzalama hakkını yaz transfer döneminde kaçıran Eljif Elmas ancak ara transfer döneminde profesyonel sözleşme imzalayabilecek. Futbolcuyu diğer kulüplerden adeta kaçırarak İstanbul'a getiren sarı lacivertliler, ilk imzasını statü gereği oyuncunun 18 yaşından gün aldığı 25 Eylül 2017 tarihinde amatör olarak imzlayabilecek.

FENERBAHÇE, FIFA'YA BAŞVURDU!

Eljif Elmas'ın 15 gün ile profesyonel sözleşmeye imzalama şansını kaçırması nedeniyle Fenerbahçe Kulübü, FIFA'ya başvurdu. Eljif Elmas, FIFA'dan özel bir izin çıkması halinde, yaz transfer döneminde Fenerbahçe ile profesyonel sözleşme imzalayabilecek. Ancak bu düşük bir ihtimal.

Güncellenme Tarihi : 17.7.2017 22:23

İLGİLİ HABERLER