Spor
  • 2.3.2015 12:25

Fenerbahçe'de kavga ve gerilim var

SAMANDIRA'DAN TAŞANLAR

Fenerbahçe’de 4 haftada kaybedilen 7 puan ve yaşanan süreç sonrası Samandıra adeta kaynamaya başladı... Galatasaray, Gençlerbirliği ve Beşiktaş maçları takımın geleceğini belirleyecek! İşte Samandıra’dan taşanlar:
YERLİ ALTERNATİF YOK
Forvet hattında yerli bir alternatifin olmaması İsmail Kartal’ın en büyük derdi. Devre arası transfer döneminde bu bölgeye takviye istedi ancak yönetim bu hamleyi yapar gibi görünüp etrafında döndü. Bu da Kartal’ın elini kolunu bağladı. 
KEŞKE CARDOZO OLSAYDI
Bu itiraf da takım içinde teknik direktörden futbolcu grubuna kadar herkes tarafından dillendiriliyor. Ortak görüş şu: Ersun hoca bize büyük hata yaptırdı. Emenike ısrarını bırakıp Cardozo’yu aldırsaydı hiç değilse ön tarafta top tutan, ihtiyacımız olan oyuncuyu almış olacaktık. Ersun hocanın Emenike ısrarı bizi buraya getirdi. 
EMENİKE NEYDİ Kİ ZATEN?
Herkes el bebek gül bebek Emenike’nin peşinde koştu. Samandıra’da İsmail Kartal’ın yardımcılarından önemli bir isim, “Bizi eleştiriyorlar iyi güzel de Emenike neydi ki? Ne bekleniyordu? İçinden Ronaldo mu çıkacaktı? Emenike zaten buydu. Daha fazlasını beklemek de hayalcilik olurdu. Kendisine verilen desteği kullanamadı” siteminde bulundu. 
VOLKAN'A AĞIR ELEŞTİRİ
Kaybedilen puanların sorumlusu gösterilen Volkan için “Anlamsız bir şekilde, ilgisi olmayan bir yerde hakem, ‘Yapma ceza alırsın, küfür etme’ diye uyarmasına rağmen tepkisini sürdürüp takımını böylesine önemli maçlarda yalnız bıraktı. Sahadaki varlığı bile bize yetiyordu. Ama sorumsuzluğu durumu buraya getirdi” yorumları yapılıyor. 
İSMAİL HOCA’NIN GÖZYAŞLARI
İsmail Kartal en çok üzülenlerden biri. Oyundan, fizik gücünden memnun. Çok gol kaçırılmasını kısmetsizliğe bağlıyor. Konya maçı sonrasında, “Pozisyon olmasa, tempo olmasa anlarım. Kaybettiğimiz 7 puana bakınca çıldırıyorum” diyerek gözyaşlarını tutamayıp ağlarken bunu kimseye hissettirmemeye çalıştı. 
YÖNETİM VE TARAFTARDAN KARTAL’A TEPKİ
14 maçlık yenilmezlik serisinde övgüleri toplayan ve taraftardan güven kazanan İsmail Kartal, 3 maçta bu güveni yıktı. Kartal, puan kaybedilen Trabzonspor, Akhisar ve Konya maçlarındaki kararlarıyla hem taraftarın hem de yönetimin tepkisini çekti. İşte madde madde İsmail Kartal’a yöneltilen eleştiriler: 
İSMAİL KARTAL'A YÖNELTİLEN ELEŞTİRİLER:
1-) Geride olduğu veya berabere giden maçlarda değişiklik yapması için minumum 60 dakika beklemesi, oldukça eleştirilen bir konu başlığı olarak öne çıktı. 2-) Garantici bir anlayışla karar alması ve maçın neredeyse hiçbir bölümünde defans güvenliğinden vazgeçmemesi. 3-) Maça yaptığı hamlelerde geç kalıyor. Trabzonspor maçında Diego’nun çıkıp Meireles-TopalSelçuk orta sahasına dönmesiyle takımın hücumdaki etkinliğinin azaldığı belirtilirken, sahadan silinen Trabzonspor’a karşı hücum ağırlıklı oyuncu çıkarıp defans ağırlıklı oyuncu alması çok büyük tepki gördü. 4-) Konyaspor’a karşı tam 7 defansif ağırlıklı oyuncuyla çıkması bardağı taşıran son damla oldu. 
KARTAL’DAN DA HALI SAHA BENZETMESİ!
Teknik direktör İsmail Kartal oyuncularına puan kaybettikleri son 3 maçın rakamlarını çıkardı. Kaçan goller için takımı oldukça sert azarlayan Kartal, “Beyler kendinize gelin. Halı saha maçı yapmıyoruz. Fenerbahçe’de oynuyoruz. Artık hiç kimsenin gol kaçırma lüksü yok. Herkes bunun farkına varsın” ifadelerini kullandı.
EMRE: DAHA ÖLMEDİK!
Oyuncu grubu Konya’da soyunma odasına girdiğinde ağızları bıçak açmıyordu. Sadece Emre, “Arkadaşlar ölüm kalım savaşı şimdi başlıyor. Daha ölmedik. Galatasaray ile sahamızda oynayacağız. Ardından Gençlerbirliği ve Beşiktaş ile oynayacağız. Buradan 9 puan çıkartalım yine şampiyonluğun en büyük adayıyız" dedi.
RESMEN ŞOKTALAR
Futbolcular her maç sonrası 90 dakikayı Samandıra’da tekrar izliyor. Kaçan pozisyonları gören oyuncular resmen şokta. İyi oynarken 7 puan kaybedilmesine bir anlam veremezlerken hepsi aynı şeyi söylüyor: Kötü oynadık diyemeyiz. Pozisyon bulamadık diyemeyiz. Resmen şoktayız söyleyecek bir şey bulamıyoruz. Ama önümüzde hedefimiz var.
EMRE'Yİ ÇILDIRTAN POZİSYON
Emre Belözoğlu, Konya'da Diego'nun kendini yere atıp müsait pozisyonda pas vermemesine adeta çıldırdı. Emre'nin karşılaşma sonrasında Brezilyalı futbolcuyla hiç konuşmadığı öğrenildi. (Habertürk) 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:50

İLGİLİ HABERLER