Spor
  • 23.10.2014 20:14

Fenerbahçe'den Ocak'ta iki bomba

  • Spor yazarı Engin Verel, Süper Lig'in en yaşlı kadrosuna sahip olan ve sezona kötü başlayan Fenerbahçe'nin takımı gençleştireceğini iddia etti. Verel'e göre; transfer listesindeki ilk isim A Milli Takım'ın genç yıldızı Ozan Tufan. Ayrıca Miroslav Stoch'un da geri çağrılması söz konusu.

Engin Verel'in Bugün Gazetesi'nde yer alan yazısı şöyle:

Fenerbahçe kadrosu ligin en yaşlısı.Yönetim de bunu dikkate almış olacak ki ara transfer için düğmeye bastı. 5-6 genç isim için araştırmalar başladı. Ozan Tufan listede. Ayrıca Al Ain'a kiralanan Stoch'un geri gelmesi de gündemde.

Son şampiyon Fenerbahçe,geçen sezon mutlu sona ulaşırken yarıştaki diğer rakiplerinin önüne fiziki kalitesi ile geçmişti. Ligin ilk yarısında bu özelliğini kullanıp birçok maçı rakiplerinin yorulmaya başaldığı son dakikalarda kazanmayı bilmişti. Takım,ligin ikinci yarısının başlarında biraz düşüş yaşasa da sonrasında toparlanıp şampiyonluğa yürümüştü.

"TAKIM ESKİ GÜCÜNDE DEĞİL"
Fenerbahçe için bu sezon ise pek istenildiği gibi başlamadı. Elbette bu durumu ortaya çıkaran birçok nedenden söz edilebilir ancak açıkça görünen gerçek takımın eski gücünde olmadığı. Bunun da başlıca sebebi kadronun oldukça yaşlı isimlerden oluşması. Takımın as kadrosunda forma giyen 30 ve 30 yaş üzeri 10 oyuncu var. Son Galatasaray maçının kadrosuna bir göz atmanız, durumun vahametini anlamanız için yeterli. Fenerbahçe Futbol takımı'nda pofesyonel sözleşmeli futbolcuların toplamının yaş ortalaması ise 28. Tabii bu ortalamayı aşağıya çekenler, hiç forma giymeyen 18'e girmeyen genç isimler. Bu haliyle bile takım ligdeki diğer 17 takımdan daha yaşlı.

"GALATASARAY'IN HATASINA DÜŞMEYİN"
Ancak Fenerbahçe yönetimi de bizim çizdiğimiz bu tablonun farkında. Farkında ki ocak ayındaki ara transfer dönemi için kollar şimdiden sıvandı. Başkan Aziz Yıldırım ve kurmaylarının hedefi; en az 5-6 genç ismi kadroya kazandırmak. Bu yönde oyuncu arayışları da başladı. Benim kulağıma gelen iki isim ise Bursasporlu Ozan Tufan ve Fenerbahçe'nin sezon başında Birleşik Arap Emirlikleri takımı Al Ain'a kiraladığı Miroslav Stoch. Stoch'un geri çağrılmasında sorun çıkacağını zannetmiyorum. Ozan için Bursa'nın tavrı ne olur onu da ilerleyen günlerde görürüz. Transferi düşünülen diğer isimler için ise Fenerbahçe yönetimine tavsiyem Galatasaray'ın geçen sezonun devre arasında yaptığı hataya düşmemeleri.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:51

İLGİLİ HABERLER