Spor
  • 2.9.2015 21:49

FIFA'dan Galatasaray'a transfer şoku

FIFA, Galatasaray'ın Borussia Dortmund renklerine bağladı ve 3 yıllık sözleşme imzaladığı Kevin Grosskreutz transferini onaylamadığı belirtildi. FIFA, Alman oyuncunun lisans işlemlerindeki gecikmeyi onamadı ve gönderilen evrakların imzasız ve boş olduğu öğrenildi. Buna göre yıldız oyuncu Galatasaray ile çalışmalarına devam edecek fakat bir sonraki transfer dönemine kadar sarı-kırmızılı formayı giyemeyecek. 

Dortmund'dan 'Grosskreutz' açıklaması
Alman ekibi Borussia Dortmund, FIFA tarafından Galatasaray'a transferi onaylanmayan Kevin Grosskreutz hakkında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın Alman ekibi Borussia Dortmund takımından transfer ettiği ve 3 yıllık sözleşme imzaladığı Kevin Grosskreutz'a FIFA'dan onay gelmedi. Alman ekibi, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Galatasaray ile her konuda anlaştıklarını ancak transferin zaman aşımı nedeniyle FIFA tarafından onaylanmadığını belirtti. Üzerlerine düşenin yapıldığı belirtilen açıklamada, transferin başarısız olduğu, Alman oyuncunun Galatasaray'a imzasının 01.01.2016 tarihine kaldığı vurgulandı.

FIFA tarafından zaman aşımı nedeniyle onay çıkmayan Alman oyuncu sarı-kırmızı kulüp ile bir sonraki Ocak ayında açılacak transfer dönemine kadar antrenmanlara ve hazırlık maçlarına katılacak ancak resmi maçlarda forma giyemeyecek. 

Galatasaray'dan 'Grosskreutz' açıklaması
Galatasaray Kulübü bir mesaj yayınlayarak, Kevin Grosskreutz transferiyle ilgili yaptıkları başvuruyu FIFA'nın reddettiğini belirtti.

Galatasaray Kulübü resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"FIFA, Galatasaray Spor Kulübü'nün profesyonel futbolcu Kevin Grosskreutz'un transferiyle ilgili yaptığı başvuruyu reddetti.

Başvurunun Galatasaray'ın savunmasında olduğu gibi zamanında yapıldığını kabul eden FIFA, ret gerekçesi olarak taranmış evraklardaki imza eksiğini gösterdi. Galatasaray'ın Borussia Dortmund'dan transfer ettiği oyuncu ancak ara transfer döneminden sonra, yani 01.01.2016 tarihi itibariyle Galatasaray formasıyla resmi müsabakalarda yer alabilecek. 

GROSSKREUTZ: MAALESEF...
FIFA'nın, Galatasaray'a transferini onaylamadığı Kevin Grosskreutz'dan ilk açıklama geldi.

Instagram hesabında bir paylaşım yapan Alman futbolcu, "FIFA futbol oynama yetkimi onaylamadı fakat yine de önümüzdeki hafta İstanbul'a gideceğim ve antrenmanlara başlayacağım. Maalesef ocak ayına dek kendimi yalnızca antrenmanlarda kanıtlamaya çalışacağım" ifadelerini kullandı.

GROSSKREUTZ TRANSFERİNDE NE OLMUŞTU?
Galatasaray, yıldız futbolcu Kevin Grosskreutz'u İstanbul'a getirmesine rağmen dün basında yer alan haberlerde sürpriz bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığı yazılmıştı. Alman futbolcunun kulübü Borussia Dortmund'un Grosskreutz'un Transfer Matching System (TMS) üzerindeki eşleşmesini zamanında yapamadığı bu nedenle transferin gerçekleşmeme durumunun olduğu iddia edilmişti. Ancak Borussia Dortmund kulübü yaptığı açıklamada transferde yaşanan sıkıntının kendilerinden kaynaklanmadığını belirtmişti. İşin aslı ise Galatasaray'ın dün geç saatlerde internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada meydana çıkmış, sarı kırmızılı kulüp gereken evrak kopyalarının 23:55'de TMS sistemine girildiğini ancak 'TMS sisteminde yaşanan problem' nedeniyle işlemin sonuçlanma saatinin 00:00:48 olarak gözüktüğünü yaşanan sıkıntının da bu 48 saniyeden kaynaklandığını belirtmişti.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:35

İLGİLİ HABERLER