Spor
  • 29.5.2015 21:24

FIFA’nın yeni başkanı belli oldu

İlk turda Sepp Blatter 133, rakibi Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin ise 73 oy aldı. İkinci turda rakibinin çekilmesiyle Blatter, tekrar FIFA Başkanlı seçildi. 17 yıldır başkanlığı yürüten Sepp Blatter, Prens Ali'nin çekilmesiyle 5. kez bu göreve seçildi.

Olaylı FIFA kongresinde büyük bir sürpriz yaşandı. Yönetim kurulundaki birçok ismin yolsuzlukla suçlandığı Sepp Blatter, başkanlık yarışındaki rakibi Prens Ali'nin çekilmesiyle yeniden başkan seçildi.

İsviçre'nin Zürih kentinde devam eden 65. FIFA Kongresi'nde Sepp Blatter 133, Prens Ali 73 oy aldı. 3'te 2 çoğunluk sağlanamadığı için 2. tur oylama yapılmasına karar verildi. Ancak, 2. tur öncesi büyük bir şok yaşandı. Prens Ali, yarıştan çekilme kararı alınca Blatten yeniden başkan oldu.


Dünyanın merakla izlediği seçimde oylar sayılırken...

İlk tur oylamada 209 oy kullanıldı. Bunlardan 206'sı geçerli sayılırken, Sepp Blatter'e 133, Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin'e ise 73 oy çıktı.

Bu arada adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından Ali bin el-Hüseyin'i UEFA Başkanı Michel Platini olmak üzere birçok üyenin teselli ettiği gözlendi. Başkanlığa yeniden seçilen Blatter ise ayakta alkışlandı ve tebrikleri kabul etti.


UEFA Başkanı Platini, Prens Ali'yi ilk teselli eden isimlerden biri oldu.

BLATTER: FIFA'YI SİZİNLE BİRLİKTE DÜZELTMEYE ÇALIŞACAĞIM
Blatter seçimin ardından yaptığı konuşmada, kendisine destek verenlere teşekkür ederek, "Önümüzdeki 4 sene içerisinde çözülmesi gereken birçok problem var. Organizasyonda ve yönetim kurulunda yaşanan sorunları çözmeye çalışacağız. Yaşananlardan sorumlu tutuldum. O halde bu sorumluluğu üstlenerek FIFA'yı sizinle birlikte düzeltmeye çalışacağım. Benden sonra gelecek kişiye güçlü bir FIFA bırakacağıma söz veriyorum. Bunun için birlikte çalışmaya devam etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Aralarında FIFA başkan yardımcıları Jeffrey Webb ve Eugenio Figueredo'nun da bulunduğu yetkililer, rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla hafta içinde tutuklanmıştı. İsviçre Başsavcılığı da, 2018 ve 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği sürecinde kara para aklandığı iddiasıyla sorumlu kişiler hakkında soruşturma açmıştı.



FIFA Başkanlık seçiminin en ilginç karelerinden biri... Yolsuzluk operasyonları sonrasında Blatter'e sert eleştiriler yönelten ve Avrupa ülkeleri olarak Prens Ali'yi destekleyeceklerini söyleyen Platini, Blatter'i tebrik ederken...

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:09

İLGİLİ HABERLER