Spor
  • 15.11.2015 13:58

Fikret Orman Beşiktaş'ın borcunu açıkladı

Orman, Beşiktaş Kulübü'nün olağan divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar sponsorluklardan 237 milyon dolar gelir elde ettiklerini vurgulayan Orman, "Bu rakam rakiplerimizin gelirlerinin toplamından daha fazla. Stat açılışından sonra yıllık gelirimiz 83 milyon dolar olacak" dedi.

"BORÇLARDA AZALMA VAR"
Evraklar hazır olmadığı için toplantının bugüne bırakıldığını ifade eden Orman, "Raporların tam hazırlanmasını bekledik. Diğer iki rakibimizde bizim kadar böyle hazırlık yapılmıyor. Bizler şeffaf şekilde sizlerin karşısına çıkmak için çalışıyoruz. Biz kulübe göreve geldiğimizde kulübün durumunu hepiniz biliyordunuz. Biz itibarı tekrar kazanmak için itibar yönetimi oluşturduk. 471 adet mahkeme dosyasını kapattık ve hepsinin parası ödendi bir çok tasarruf ettik. Bu arada da toplam bugüne kadar 237 milyon dolar sponsorluk bedeli imzaladık. Beşiktaş’ın bu gelirleri, diğer rakiplerimizin sponsorluk gelirlerinin toplamından daha fazladır. Vodafone’dan 10 milyon dolar para aldık ama stat açıldıktan sonra da statla ilgili başka sponsorluklarda olacak ve yıllık 83 milyon dolara yaklaşan bir gelir elde edeceğiz. Bizler 7 gün 24 saat Beşiktaş için çalışıyoruz. Kulübün 328 milyon dolar bir borçla devraldık. O zamandan bu yana net borç TL bazında 926 milyon 604,943 TL’dir. Bu da 317 milyon 558 bin 941 dolar yapıyor. Yani devraldığımız dönemden bu yana borçlarda azalma var" diye konuştu.

"KİMSENİN KAPISINI PARA İÇİN ÇALMADIK"
Fikret Orman'ın, "Kimsenin kapısını para için çalmadık. Beşiktaş'ı bugünlere getirmek için suç mu işledik" sözleri ise salondan büyük alkış aldı.
Şampiyonluk kupasını Vodafone Arena'da kaldırmak istediklerini dile getiren Orman, "Futbol takımı transferlerini en az 4-5 ekiple izleyerek yapıyoruz. Şu an takım değerimiz geçmişe göre değerlidir. Takımımız şu an lider ve inşallah Allah bize Vodafone Arena’da şampiyonluk Kupası’nı kaldırmayı nasip etsin" şeklinde konuştu.

"YURT DIŞINDAN TAKIM ALMA DÜŞÜNCEMİZ VAR"
Yurt dışında bir takım satın almak istediklerini ifade eden Orman, "Yedek kalan oyuncuları böylece değerlendirmek istiyoruz. Oyuncu transferlerinde çok dikkatli bir şekilde çalışıyoruz. Sat-al ya da yetiştir-sat ve daha iyisini al gibi dönemlere giriyoruz. Beşiktaş’ta Gomez oynarken onların yerine zaman zaman da olsa altyapıdan gelen oyuncuyu koymak çok zor. O yüzden yurtdışında bir takım alma gibi bir düşüncemiz var" açıklamasını yaptı.

"ADAY OLMAK İSTEYEN VARSA ORTAYA ÇIKSIN"
"Beşiktaş icra yeridir, çene değil" diyen Orman, "Aday olmak isteyen ocak ayına kadar çıksın ortaya. Üyelik ücretlerini indiren biziz. 7 binin üzerinde Beşiktaşlıyı kongre üyesi yaptık. Beşiktaş’ın saygınlığını korumak bizim görevimiz. Rahmi Koç, her zaman Beşiktaş’ın yanında olmuştur. Kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi. 

DOĞAN GÜNDOĞDU

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:37

İLGİLİ HABERLER