Spor
  • 19.2.2019 14:19

Fikret Orman'dan Şenol Güneş açıklaması

Fikret Orman: Şenol abi gitmek isterse saygı duyarım

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Galatasaray'la oynanacak derbinin gündüz oynanması için Türkiye Futbol Federasyonu'na resmi talepte bulunacaklarını söyledi. Orman, teknik direktör Şenol Güneş için ise, "Şenol abi ile sezon sonuna kadar devam edeceğiz ancak gitmek isterse ona da saygı duyarım" dedi.

Orman, sponsorluk anlaşması için düzenlenen basın toplantısında kulübün gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

A Milli Takım'a gideceği konuşulan teknik direktör Şenol Güneş'le ilgili soruya cevap veren Fikret Orman, "Şenol Güneş ile sözleşmemiz bitiyor, Şenol abi kalmak istiyorsa oturur sözleşme imzalarız. Şenol hoca Milli Takım hocalığı yapmak isteyebilir, bunu da çok normal karşılıyorum. Şenol hoca ile sezon sonuna kadar çalışacağız, gitmek isterse saygı ile karşılaşırım" dedi.

 "Biz ev sahibiyiz, bize sorulması lazımdı"

Derbinin pazartesi gününde oynanacak olmasına değinen Orman, "Beşiktaş -Fenerbahçe maçının tarih ve saati bize sorulmadı. Pazartesi oynanmasının sıkıntısı var mı? Biz ev sahibiyiz, bize sorulması lazımdı. Fenerbahçe'yi aradım, sordum; onların da haberi yok. Fenerbahçe'nin talebi olsaydı biz buna sıcak bakardık. Norveç'e gittik geldik, pazar günü de Galatasaray ile maç yaptık. Sorduğumuz zaman, '48 saat yeterli, Avrupa'da böyle' dediler, 'tamam' dedik. Şimdi ne oldu da Beşiktaş-Fenerbahçe maçını pazartesi günü oynatıyorsunuz?Ali Koç beni arasaydı, 'pazartesi oynamak istiyoruz' deseydi, ben buna memnuniyetle centilmenlik gereği 'hay hay' derdim, kabul ederdim. Federasyon her bağırtıdan sonra tavrını değiştirmemeli. Bizimle konuşulmadan böyle bir karar verilmesi çok yanlış" şeklinde konuştu.

"Galatasaray derbisinin gündüz oynanması için talebimiz oldu"

Galatasaray derbisinin Nagatomo ve Kagawa nedeniyle Japonya'da daha izlenebilir saatte oynanması konusunda da konuşan Fikret Orman, "Galatasaray derbisinin gündüz oynanması için federasyona sözlü bir talebimiz oldu, resmi talebimiz de olacak ama nasıl bir sonuç alınır bilmiyoruz" ifadelerini kullandı

Güncellenme Tarihi : 19.2.2019 14:22

İLGİLİ HABERLER