Spor
  • 22.11.2014 11:25

Fikret Orman'dan ezeli rakiplere göndermeler

Beşiktaş ve Vodafone Türkiye arasında imzalanan sponsorluk anlaşması kapsamında Beşiktaş taraftarına özel hazırlanan Vodafone Kara Kartal'ın tanıtımı, dün Vodafone Arena'da gerçekleştirildi.

Tanıtımda Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt ve Siyah-Beyazlı kulübün yöneticileri hazır bulundu. Toplantıda Vodafone Arena hakkında bilgilendirme yapılırken 'Vodafone Karakartal' programının detaylarına değinildi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, tüm taraftarların bu yeni programa dahil olmalarını isterken, Vodafone Arena'yı bir an evvel bitirip evlerine dönmek istediklerini açıkladı. Başkan Orman konuşmasının devamında, daha birçok plan ve projeleriyle ilgili olarak bilgi verdi.

'Hedefimiz yeni statta kupa kaldırmak' 
Ben ve arkadaşlarım göreve geldiğimizde böyle bir stadın hayali bile yoktu. Bu stadı yapmanın Beşiktaş için en önemli sebebi, dünya kulübü olması için böyle şeylere ihtiyaç duyması. Avrupa'da kupa istiyoruz. İnşallah stadı bittikten sonra Allah, ben ve arkadaşlarıma bunu nasip eder.

'Diğer branşlarda kupa kaldıracağız' 
İstanbul'un en güzel noktasında yapılan bir stadı, çok iyi tesisleri ve duruşu olan bir camiamız var. Avrupa'da bizim kadar bütçeleri olmayan kulüpler bu kupaları kaldırdılar. İyi bir ekip oluşturulduğu takdirde Beşiktaş'ın Avrupa'da kupalar kaldırabileceğine inanıyorum. Müthiş karakterli bir takımımız var ve çok iyi çalışıyorlar. Basketbol ve diğer branşlarda da ahlaki değerlere önem vererek kontratlar yapıyoruz. Bu çocukların bir Avrupa kupası kaldıracağına inanıyorum.

'Taraftarlarımızı kandırmıyoruz' 
Beşiktaş büyük bir camia. Burada başkanlık yaptığım için gurur duyuyorum. Bundan daha büyük bir onur yaşayacağıma inanmıyorum. Biz Beşiktaşlıları kandırmıyoruz, en şeffaf şekilde yaptığımız şeyleri paylaşıyoruz. Tüm Beşiktaşlıların bu projeye destek vereceğine inanıyorum.

'Formada hedef 400 bin' 
Geçen sezon 240 bin civarı forma sattık. Yeni sezonda bu rakamı 400 bine çıkarmak istiyoruz. Beşiktaşlılar doğru yapılan tüm işlere destek veriyorlar. Umarım bu hedefimize ulaşırız.

'Yeni salon yolda' 
8-10 bin kişilik, içinde basketbol, güreş, boks, jimnastik salonu olan bir spor merkezi yapacağız. Projelerine çalışmaya başladık. Yeri ve şekliyle alakalı bilgi vermeyeceğim ama böyle bir projemiz var. Bu proje bittikten sonra Beşiktaş'ın yeni hedefi diğer branşlarda da Türkiye'nin en iyi tesislerini yapmak.

Fanatik

'Pilot takım alacağız' 
Bir diğer projemiz ise alt yapı çalışmalarımızı sürdürebileceğimiz pilot takım satın almak. Takdir edersiniz ki aynı zamanda stadınız olmadan, stat geliriniz olmadan, taraftarınızın geleceği bir eviniz olmadan, transfer için yatırım yapmak bizim açımızdan kolay olmuyor. Burada otururken, taşeronlara ödeyeceğimiz parayı planlıyorum.

'Hiç kimseye borcumuz yok' 
Kasımpaşa Kulübü açıklama yapmış borçlarını ödesinler diye. Kime ne borcumuz var? Beşiktaş'ın Kasımpaşa'ya bir lira borcu mu varmış. Ayıp ayıp şeyler bunlar. Maçımız var ama biz camialara karşı saygılı olmaya çalışıyoruz ama lafları bir yere çekip te cevap vermediğin zaman sanki Beşiktaş'ın borcu varmış gibi algılanıyor. Beşiktaş'ın hiç bir kulübe borcu yok. Vadesi gelmiş bir borcumuz kimseye yoktur.

Galatasaray ve Fenerbahçe'ye gönderme 
Galatasaray ve Fenerbahçe'ye stat verme ile ilgili kötüden örnek olmaz diye düşünüyorum. Yanlış yapılana sizde yanlışla devam ederseniz olmaz. Kırgınlıklarım benim özellikle var mı var. Şu anda statları bir şey olsa, stada ihtiyaçları olsa ben verilmesi taraftarı olurum. Ben onlar öyle yaptı bizde böyle yapalım taraftarı değilim.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:10

İLGİLİ HABERLER