Spor
  • 16.7.2018 00:00

Fransa Dünya Kupası'nı 4 golle aldı

2018 Dünya Kupası final maçında Fransa ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Fransa, maçı 4-2 kazanarak 2. kez Dünya Kupası'nda zafere ulaştı. 6 gollü çılgın maçta Fransa'nın golleri Mandzukic (kk), Griezmann (p), Pogba ve Mbappe'den geldi.

Hırvatistan'a Perisic ve Mandzukic'in sayıları yetmedi. Beşiktaşlı Domagoj Vida, Hırvatistan formasıyla 90 dakika sahada kaldı. İşte Fransa - Hırvatistan maçıyla ilgili tüm detaylar...

Fransa - Hırvatistan karşılaşması... 2018 FIFA Dünya Kupası'nın finalinde Fransa ile Hırvatistan karşı karşıya geldi.

Büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmayı Fransa 4-2 kazanmayı başardı ve tarihinde ikinci kez Dünya Kupası'nı müzesine götürdü.

MANDZUKIC KALELERİ ŞAŞIRDI

Karşılaşmadaki ilk gol Fransa'dan geldi. Mücadelenin 18. dakikasında Griezmann'ın kullandığı duran topta Mandzukic ters bir vuruş yaparak kendi ağlarını havalandırdı.

Hırvatistan'ın bu gole cevabı fazla uzun sürmedi. Hırvatlar, 28. dakikada Ivan Perisic'in attığı golle skora dengeyi getirdi. Perisic'in golünde asisti yapan isim ise Beşiktaşlı Domagoj Vida oldu.

VAR DEVREYE GİRDİ

Fransa'nın ikinci golünde devreye Video Hakem Sistemi (VAR) girdi. Karşılaşmanın 38. dakikasında Hırvatistan ceza sahasında Perisic'in eline çarpan top sonrası hakem VAR'a baktıktan sonra penaltıya hükmetti. Penaltıda topun başına geçen Griezmann takımını yeniden öne geçirdi.

İlk yarıda başka gol olmadı ve Fransa soyunma odasına 2-1 önde gitti.

6 DAKİKADA İKİ GOL

Karşılaşmanın ikinci yarısında Fransa 6 dakikada iki gol birden buldu. Önce sahneye genç yıldız Mbappe çıktı. Mbappe, 59. dakikada attığı golle takımını 2 farklı üstünlüğe taşıdı ve skoru 3-1' getirdi. 65. dakikada ise bu kez Pogba sahneye çıktı ve skoru 4-1'e getirdi.

LLORIS'TEN BÜYÜK HATA

Fransa'nın kalecisi Hugo Lloris, 69. dakikada büyük bir hata yaptı ve topu filelerinde gördü. Karşılaşmanın bu dakikasında savunmadan geri pas alan Lloris, baskı yapan Mandzukic'e çalım atmak isterken topu ağlarında gördü ve skor 4-2'ye geldi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Fransa Hırvatistan'ı 4-2 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü.

20 YIL SONRA YENİDEN

Tarihindeki tek Dünya Kupası'nı 1998'de kendi evinde düzenlenen turnuvada kazanan Fransa, 20 yıl sonra bu kez Rusya'da Dünya Kupası'nı müzesine götürdü.

DESCHAMPS'TEN TARİHİ BAŞARI

FIFA Dünya Kupası şampiyonu Fransa’da Teknik Direktör Didier Deschamps hem oyuncu hem de teknik direktör olarak bunu başaran 3. isim oldu.

Rusya’da düzenlenen FIFA Dünya Kupası’nda finalde Hırvatistan’ı yenen Fransa’da Teknik Direktör Didier Deschamps da tarihe geçti. Deschamps, Dünya Kupası’nı hem futbolcu, hem de Teknik Direktör olarak kazanan üçüncü kişi oldu. Fransız teknik adam, 1998 yılındaki Dünya Kupası’nda kaptan olarak kupayı kazanan kadroda yer alıyordu.

Mario Zagallo ve Franz Beckenbauer de kazandı 

Dünya Kupası’nda daha öncede Brezilyalı Mario Zagallo, 1958 ve 1962 yıllarında futbolcu olarak, 1970 de teknik direktör olarak kazandı. Alman Franz Beckenbauer ise 1974’de futbolcu, 1990 yılında da teknik direktör olarak şampiyon oldu.

Turnuvanın en iyi oyuncusu seçilen Modric ve en iyi genç futbolcu seçilen Mbappe bir arada

18. dakikada Fransa, Mario Mandzukic'in kendi kalesine gönderdiği gol ile öne geçti. Ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Antoine Griezmann ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Mario Mandzukic'ten seken top filelerle buluştu: 1-0.

28. dakikada Hırvatistan, Ivan Perisic ile beraberliği yakaladı. Kullanılan serbest vuruşta karambolde top Domagoj Vida'nın önünde kaldı. Vida pasını Ivan Perisic'e verdi. Perisic, sert vuruşla skoru eşitledi: 1-1.

Köşe vuruşunda Ivan Perisic'ten seken top dışarı gitti. Hakem Nestor Fabian Pitana, VAR sistemiyle pozisyonu izledi ve Ivan Perisic'in topa elle müdahale ettiğine karar vererek penaltı noktasını işaret etti. 39'da penaltıyı kullanan Griezmann, Fransa'yı tekrar öne geçirdi: 2-1.

ÖZET İZLE | Fransa  Hırvatistan özet izle goller izle

İlk yarı Fransa'nın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

59. dakikada Fransa, Paul Pogba ile farkı 2'ye yükseltti. Paul Pogba'nın ceza sahası dışından ilk vuruşu savnumadan sekerek önüne düştü. Dönen topa sol ayağı ile vuruşunu yaptı ve golü buldu: 3-1.

64. dakikada Fransa Kylian Mbappe ile bir gol daha buldu. Ceza sahası dışında Lucas Hernandez'in pasıyla topla buluşan Kylian Mbappe, topu temiz bir vuruşla ağlara gönderdi: 4-1.

Mbappe, bu golle Pele'nin ardından Dünya Kupası finalinde gol atan en genç 2. futbolcu olarak tarihe geçti.

69. dakikada Hırvatistan, Mario Mandzukic ile farkı 2'ye indirdi. Fransa kalecisi Hugo Lloris rakibi Mario Mandzukic'i çalımlamak isterken topu kaptırdı ve Mandzukic topu filelere gönderdi: 4-2.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fransa, sahadan 4-2 galip ayrılarak Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı.

1998'de Brezilya'yı 3-0 yenerek kupayı kazanan Fransa, 2. kez bu başarıyı tattı.

Teknik direktör Deschamps, 1998'de kaptan olarak kazandığı kupayı, bu sefer hoca olarak kazandı.

Güncellenme Tarihi : 16.7.2018 00:41

İLGİLİ HABERLER