Spor
  • 30.6.2016 00:15

Galatasaray 1.5 milyar TL'lik kaynak buldu

Galatasaray'ın 1.5 milyarlık dev projesi!

İşte Galatasaray’ın kurtuluş projesi.... Mayıs 2016 itibarı ile 1 milyar 494 milyon TL borcu bulunan Galatasaray, Riva ve Florya arazileri için Emlak Konut GYO ile imzaları attı.

Galatasaray, “kurtuluş” gözüyle baktığı bu iki projeden tam 1.5 milyar TL gelir bekliyor. G.Saray Başkanı Dursun Özbek, “Bu proje için çok çalıştık, büyük mesai harcadık” dedi.

İHALEYE ÇIKILACAK
Dün taraflar arasında atılan resmi imzaların ardından Emlak Konut GYO, Riva ve Florya arazileri için proje üretip, uygulama hazırlığını yapacak. Daha sonra 22 bin 627 metrekarelik Florya ve 1 milyon 76 bin 22 metrekare yüzölçüme sahip Riva arsası için projeyi yapacak müteahhit firmanın belli olması adına Emlak Konut GYO, ihale düzenleyecek.

BAŞKAN DİVANDA AÇIKLAYACAK
Sarı kırmızılı yönetimin 1.5 milyar lira gelir beklediği proje bugünden itibaren sarı kırmızılı kulübün bankalar nezdinde de elini güçlendirecek. Dursun Özbek, Temmuz ayında yapılacak olan Divan Kurulu toplantısında iki proje hakkında genel kurul üyelerine detaylı bilgiler verecek.

Galatasaray'ın 1.5 milyarlık dev projesi!
REAL MADRİD BENZER YÖNTEMLE COŞTU
2000 yılında göreve gelen Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Madrid’in finansal bölgesine yakın olan 120 dönümlük Ciudad Deportiva isimli eski antrenman sahasına, yerel yönetimle yapılan sıkı pazarlıklar sonrasında yeni bir imar çıkarılmasını sağladı. Bu sayede finansal bölgenin içerisinde yer alan arsa, yeni imar izniyle önemli bir değer artışına sahne oldu.

500 MİLYON EURO
Perez değer artışını paraya çevirmek amacıyla, arsanın yüzde 20’sini gayrimenkul geliştirme fonlarına sattı. Burada yapılan plazanın satışından 500 milyon Euro’luk bir finansal kazancı da kulübün kasasına koymayı başardı.

Başkan, ayrıca, Real’in elinde olan yüzde 80 oranındaki arsayı da yerel yönetime devrederek, karşılığında halka açık bir park ve takıma ait bir spor tesisi yapılmasını sağladı.

Galatasaray'ın 1.5 milyarlık dev projesi!
FLORYA iÇiN HAVALiMANLARI BEKLENECEK
Galatasaray’ın yeni projesinin ilk ayağını Riva oluştururken, Florya da önemli bir gelir kaynağı oluşturacak. Öncelikle Riva, ardından Florya projesinin hayata geçirilmesi düşünülüyor.

BAŞKAN YETKi İSTEYECEK
Florya arazisi planlarının yaşama geçirilmesi konusunda üçüncü havalimanı ile araziye yakın Atatürk Havalimanı’nın taşınması ile ilgili projelerin tamamlanması beklenecek. Bu projelerin ardından değerinin daha da artacağı düşünülen Florya arazisine daha fazla gelir getirecek yatırımlar yapılacak.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, 22 bin 627 metrekarelik Florya arazisi için genel kurul üyelerinden yetki isteyecek.

GALATASARAY HİSSELERİ FIRLADI
Galatasaray'ın iki arazi için protokol imzalaması Borsa İstanbul’daki hisselerine doping etkisi yaptı. Yüzde 20’ye varan yükselişle borsanın en çok yükseleni olan hisselerin değeri 23.92 liraya çıktı. Hisseler güne 20 liradan başlamıştı.

ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR
G.SARAY Kulübü, Emlak Konut İdaresi ile yaptığı anlaşmaya ilişkin bir duyuru yaptı. Duyuruda özetle şu ifadeler kullanıldı:

BİZZAT KATKI YAPTI
“Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Emlak Konut İdaresi arasında; Florya Mahallesi’nde 22 bin 627 metrekare yüzölçümlü ve Riva Mahallesi’nde 1 milyon 76 bin 22 metrekare yüzölçümlü taşınmazlar üzerinde, birlikte proje geliştirmek maksadıyla bir protokol imzalanmıştır.

Bu protokolün imzalanmasında bizzat katkıları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi sunarız.”

 

İlgilendiğin konuları takip et hemen haberdar ol.

Futbol

Galatasaray

 

Güncellenme Tarihi : 30.6.2016 03:30

İLGİLİ HABERLER