Spor
  • 23.12.2004 00:08

GALATASARAY 2. BAŞKANI ERGUN GÜRSOY : "ÜMİT KARAN, SÖZLEŞMELİ OYUNCUMUZ, ZORLA GÖNDEREMEYİZ"

İSTANBUL - Galatasaray, Türkiye Kupası 2. kademe karşılaşmasında kendi sahasında Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi takımlarından Kardemir Karabükspor'u 3-0 mağlup ederek tur atladı.


Galatasaraylı taraftarlar karşılaşma öncesi takımdan gönderilmesi gündemde olan Ümit Karan lehine tezahüratlerde bulundu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, ''Ümit Karan bizimdir, bizim olacak'', ''Ümit'i satanı biz de satarız'', ''Haydi bastır Ümit Karan gol, Ümit sahaya'' şeklinde tezahüratlarda bulundu.


Galatasaray 2. Başkanı Ergun Gürsoy, maç sonrası yaptığı açıklamada, Teknik Direktör Gheorghe Hagi ile görüştüklerini ve takımdan gidecek futbolcular ile transfer edilmesi gereken futbolcuların hemen hemen belli olduğunu söyledi. Teknik Direktör Gheorghe Hagi'nin gönderilmesini istediği ve Kardemir Karabükspor maçında taraftarların lehine tezahüratlarda bulunduğu Ümit Karan ile ilgili olarak ise Gürsoy, ''Ümit Karan bizim oyuncumuz. Futbolcular gelir, gider. Oynarlar ya da oynamazlar. Bu teknik direktörün insiyatifinde.

Hagi ile bir kez daha görüşeceğiz. Sözleşmeli oyuncumuzu zorla gönderemeyiz. Gitmek istemiyorsa, yapacak bir şeyimiz yok. Ama gelen futbolcular ömür boyu Galatasaray'da oynayacak diye bir şey de yok'' dedi.

Takımdan gönderilecek futbolcuların 3 aşağı 5 yukarı medyada çıkan isimler olduğunu ifade eden Gürsoy, yabancı futbolcu transferini de 10 gün içinde sonuçlandıracaklarını, birkaç alternatif isim üzerinde durduklarını söyledi.
Futbol Şube Sorumlusu Fatih Gökşen ise, Ümit Karan'ı kiraya vereceklerini söyleyerek, "Ümit bizim oyuncumuz. Ama taraftarımız, bugün sahaya çıkan ve mücadele eden futbolculara haksızlık yaptı. Ümit Karan'ı kiraya vereceğiz'' dedi.


Galatasaray'ın golcü futbolcusu Hakan Şükür de, ligin ikinci yarısında çok farklı bir Galatasaray'ın olacağını söyleyerek, ikinci yarıda puan farkını kapatarak 100. yılda şampiyonluğa ulaşmayı istediklerini kaydetti. Taraftarların Ümit Karan'a sevgi gösterisinde bulunmasının gayet doğal olduğunu belirten Ümit Karan, bu konuda kararı teknik direktör ve yönetimin vereceğini ifade etti.


Sarı-kırmızılı futbolcular Ayhan, Necati ve Arif ise, turu geçtikleri için mutlu olduklarını söyleyerek, "Önemli turu geçmekti, bunu da başardık. Moralli bir şekilde tatile ayrılıyoruz. Önemli olan ligin sonunda şampiyon olmak. 100. yılımızda şampiyon olmak ve Türkiye Kupası'nı da müzemize götürmek istiyoruz" diye konuştular.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:30

İLGİLİ HABERLER