Spor
  • 16.9.2014 22:32

Galatasaray bir puanı uzatama aldı

Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında sahasında Anderlecht'i konuk eden Galatasaray, 1 puanı Burak Yılmaz'ın son dakika golüyle aldı.

Şampiyonlar Ligi'ne gaibiyetle başlamak isteyen ve grubun nispeten zayıf ekibi Anderlecht'i konuk eden Galatasaray, gergin geçen maçta 1 puanı Burak Yılmaz'ın 90+1'deki golüyle aldı.

Seyircisi önündeki karşılaşmaya mutlak galibiyet hedefiyle başlayan Galatasaray, ilk bölümde rakibine baskı kurmaya çalıştıysa da özellikle orta sahadaki top kayıpları ve hatalı paslar nedeniyle bunda başarılı olamadı.

Savunmasını kalabalık tutan rakibi karşısında kanatlardan yapılan ortalarla gol arayışına giren sarı-kırmızılı takım, ceza sahasında topla buluşmasına karşın son paslarda ve vuruşlarda etkisiz kaldı. Özellikle ilk yarının son 15 dakikasında daha baskılı görünen Galatasaray, oyunu rakip sahaya yıkmasına rağmen istediği pozisyon ve golü bulamadı.

Karşılaşmaya kontrollü başlayan Anderlecht, savunma ve orta sahada çok adamla kalıp Galatasaray'ın pas trafiğini kesmeye çalıştı. Bu çabasında büyük ölçüde başarılı olan konuk takım, hızlı ataklarla da sarı-kırmızılı takımın kalesine geldi. Conte, Mitrovic ve Deschacht ile önemli pozisyonlara giren Belçika temsilcisi, başarılı bir performans sergileyen Galatasaray kalecisi Muslera'yı ilk yarıda geçmeyi başaramadı.

8. dakikada Pandev ile verkaç yaparak sağdan ceza sahasına giren Dzemaili'nin ortasında, altıpas çizgisi önünde Burak Yılmaz'ın yaptığı vuruşta, savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere gitti. 12. dakikada Acheampong'un pasıyla ceza sahası dışında kaleyi cepheden gören noktada topu kontrol eden Praet'in şutunda meşin yuvarlak, yandan auta gitti.

26. dakikada Suarez'in soldan ortasında arka direkte Conte'nin gelişine yaptığı vuruşta top, kaleye paralel olarak auta çıktı. 27. dakikada Acheampong'un soldan ortasında ceza yayı içinde topu göğsüyle önüne alan Mitrovic'in, savunmaya rağmen dönerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, kaleci Muslera'da kaldı.

29. dakikada sağdan Defour'un kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında oluşan karambolde bir anda topu önünde bulan Deschacht'in şutunda, kaleci Muslera topu kontrol etti. 35. dakikada Veysel Sarı'nın sağdan kullandığı taç atışı sonrasında ceza sahası önünde topu kontrol eden Melo'nun yerden sert şutunda, savunmaya çarpan meşin yuvarlak az farkla kornere gitti.

40. dakikada ceza sahası dışında sol çaprazda serbest vuruş kullanan Selçuk İnan'ın şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı. Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve ilk yarı 0-0 berabere tamamlandı.

Maçın ikinci 45 dakikasına daha atak başlayan sarı kırmızılı takım savunmada yer yer açıklar verirken, 52. dakikada Praet ceza alanı dışından çektiği şutla takımını öne geçiren golü kaydetti: 0-1
Galatasaray - Anderlecht

Anderlecht'in golü sonrası ataklarını sıklaştıran Galatasaray, Pandev ve Bruma ile önemli gol fırsatlarını değerlendiremezken, gergin geçen maçtason sözü 90+1'de Chedjou'nun ortasını iyi değerlendiren Burak Yılmaz söyledi.

Grubun diğer maçındaysa Dortmund Arsenal'i 2-0'la geçti. 

İLK YARIDAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

45′ Karşılaşmanın hakemi Istvan Vad ilk yarının son düdüğünü çaldı.

43′ Sağ kanatta topla buluşan Blerim Dzemaili pasını Aurelien Chedjou’ya veriyor. Aurelien Chedjou hemen önündeki Selçuk İnan’ı görüyor. Orta alanın biraz ilerisinde topla buluşan Selçuk İnan ceza sahası içerisine koşu yapan Burak Yılmaz’a doğru yüksek top gönderiyor fakat bu pasa hareketlenen Burak Yılmaz için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

39′ Sol kanatta topla buluşan Wesley Sneijder pasını Goran Pandev’e veriyor. Ceza yayının sol tarafında topla buluşan Goran Pandev sol tarafta hareketlenen Alex Telles’e pasını vermek istiyor fakat Steven Defour topa eliyle müdahele ediyor ve hakem tarafından sarı kart görüyor.

33′ Sol kanatta taç çizgisine yakın bir bölümde topla buluşan Alex Telles pasını verdikten sonra rakibi Ibrahima Conte’nin eliyle yapmış olduğu müdahale ile yerde kalıyor. Hakem Istvan Vad sarı kartını Ibrahima Conte’ye gösteriyor.

30′ Sol kanatta topla buluşan Youri Tielemans sol ayağı ile arka direğe ortasını yapıyor. O noktaya iyi koşu yapan Ibrahima Conte altıpasın sağ köşesinde gelişine şutunu çekiyor fakat top kalenin sol tarafından az farkla auta gidiyor.

26′ Sol kanatta topla buluşan Youri Tielemans sol ayağı ile arka direğe ortasını yapıyor. O noktaya iyi koşu yapan Ibrahima Conte altıpasın sağ köşesinde gelişine şutunu çekiyor fakat top kalenin sol tarafından az farkla auta gidiyor.

23′ Anderlecht takımında ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Oyundan çıkan isim Bram Nuytinck olurken oyuna giren isim Matias Suarez oluyor.

18′ Semih Kaya’nın yaşamış olduğu kısa süreli sakatlıktan sonra maç tekrar devam ediyor.

14′ Felipe Melo orta sahada yaptığı pas hatası sonrasında topla buluşan Andy Najar pasını sağ kanattaki Ibrahima Conte’ye veriyor. Ibrahima Conte hemen solundaki Youri Tielemans’ı görüyor. Oldukça uzak bir mesafede topla buluşan Youri Tielemans kaleyi hafif sağdan gören bir noktadan şutunu çekiyor top farklı bir şekilde auta gidiyor.

12′ Sol kanattan gelişen Anderlecht atağında Olivier Deschacht pasını Frank Acheampong’e veriyor. Frank Acheampong pasını ceza yayının biraz gerisinde bulunan Dennis Praet’e aktarıyor. Dennis Praet topla buluştuktan sonra topu sağına çekiyor ve kaleyi görür görmez şutunu çekiyor fakat top kalenin solundan auta gidiyor.

8′ Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Wesley Sneijder altıpas içerisine ortasını yapıyor fakat top havadayken Burak Yılmaz kaleci Davy Roef’e altıpas içerisinde müdahale edince hakem Istvan Vad faul kararı veriyor.

6′ Maçın ilk kornerini Galatasaray kazanıyor. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Selçuk İnan altıpas çizgisine doğru ortasını yapıyor. O noktada bulunan Felipe Melo topa müdahale ediyor fakat top yavaşlayarak kaleci Davy Roef’in ellerinde kalıyor.

2′ Orta alanda Selçuk İnan’ın kaptığı top Goran Pandev’in önüne düşüyor. Goran Pandev hemen solunda bulunan Burak Yılmaz’a pasını aktarıyor. Burak Yılmaz topla birlikte rakibini geçmek isterken Bram Nuytinck yatarak çok sert bir müdahelede bulununca hakem Istvan Vad sarı kartını Bram Nuytinck için kullanıyor.

1′ Karşılaşmaya ev sahibi Galatasaray başladı.

Türkiye’nin Avrupa’daki en başarılı takımı olan Galatasaray, başarılar zincirine yeni bir halka eklemek için yola çıkıyor. Sezona futbol anlamında çok iyi başlayamasa da Avrupa arenasında her zaman ‘Aslan’ kesilen sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi’nde D Grubu’ndaki ilk maçında bugün Belçika temsilcisi Anderlecht ile karşı karşıya geliyor.

STAT: TT Arena

HAKEM: Istvan Vad

GALATASARAY: Muslera, Veysel, Semih, Chedjou, Telles, Melo, Dzemaili, Selçuk, Sneijder, Burak, Pandev

ANDERLECHT: Roef, Najar, Mbemba, Nuytinck, Deschacht, Defour, Tielemans, Praet, Acheampong, Conte, Mitrovic.

PRANDELLİ SON ANDA KARAR DEĞİŞTİRDİ

Tüm yapılan Anderlecht maçı antrenmanlarında Selçuk İnan’ı yedek takımda değerlendiren İtalyan Hoca, Bruma’nın defans yönünün zayıf olması nedeniyle fikrini değiştirdi.

Belçika temsilcisine karşı daha güçlü bir orta saha ile maça çıkmak isteyen Prandelli, Kaptan Selçuk’a ilk 11′de şans verdi.

DEVLERİ DİZE GETİRDİ

Yıllardır kendi sahasında Avrupa devlerine sahayı dar eden, taraftar desteğini de arkasına aldığı zaman çok farklı bir kimliğe bürünen Galatasaray’da tüm planlar galibiyet üzerine yapıldı. Grubun zayıf halkası olarak görülen Anderlecht önünde alınacak galibiyet, hem moral verecek hem de rakiplere korku salacak. Galatasaray’da kritik karşılaşma öncesi eksik oyuncu bulunmuyor.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:46

İLGİLİ HABERLER