Spor
  • 1.9.2016 00:31

Galatasaray Bruma'nın maaşını arttırıyor

Galatasaray'da bu sezonki performansı mutluluk yaratan Bruma'ya yeni sözleşme teklifi kapıda. Sarı-kırmızılılar oyuncunun kontratında iyileştirmelere giderek sözleşmeye serbest kalma maddesi koyduracak.

Bruma’nın gösterdiği performans yönetimi de mutlu ediyor. Yılda 1.1 milyon Euro kazanan Bruma ile sezon sonuna doğru masaya oturmaya hazırlanan yönetim, hem futbolcusuna zam yapacak hem de sözleşmesini uzatacak. Ancak esas amaç, genç futbolcuya 40 milyon Euro civarında bir serbest kalma maddesi koymak. Ayrıca futbolcunun bir sonraki satışında elde edilecek kârın, yani satış fiyatının 12 milyon Euro eksiğinin yüzde 25’i eski takımına ödenecek.

İZİN BİTİYOR

Teknik Direktör Jan Olde Riekerink’in futbolculara verdiği 2 günlük izin bugün sona eriyor. Milli maçlar nedeniyle futbolcularına jest yapan Hollandalı teknik adam, bugün yüklemelere devam edecek. Sarı- kırmızılılar milli takımlarında bulunan 6 futbolcusundan yoksun bir şekilde Florya’da çalışacak.

DEV TEKLİF İDDİASI

Sezon başında Hollanda ekibi PSV’den 10 milyon Euro talep eden sarı-kırmızılılar, sadece 2 ay sonra Portekizli futbolcu için İngiliz ekibinin önerdiği 17milyon Euro’yu yeterli bulmadı.

Sporting Lizbon’dan 12 milyon Euro ödenerek alınan ve ilk sezonunda büyük tartışma yaratan Bruma, İspanya macerası sonrasında büyük bir değişim yaşadı. Real Sociedad’ın 7.5 milyon Euro’luk satın alma opsiyonunu kullanmaması üzerine yuvaya dönen Portekizli harika bir hazırlık kampı geçirdi. Bu dönemde Hollanda ekibi PSV de kapıyı çaldı.

Yönetim 7.5 milyonluk öneriyi geri çevirip 10 istedi. Ancak bu rakam PSV’ye çok geldi. Daha sonra ise Bruma inanılmaz bir zıplama gerçekleştirdi. İngiliz ve Portekiz medyasına göre West Bromwich Albion, 21 yaşındaki futbolcu için G.Saray’a tam 17 milyon Euro’luk bir teklifte bulundu. Ancak yönetimin bu rakamı yeterli bulmadığı ifade edildi. Sarı-kırmızılıların en az 20 milyon talep ettiği Bruma’nın bu sezon parçalı formayı giymeye devam edeceği aktarıldı. Portekizli, sadece 2 ayda fiyatını en az 2’ye katladı.

Güncellenme Tarihi : 1.9.2016 00:55

İLGİLİ HABERLER